moneda hadrianus
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
moneda hadrianus
stima tuturor. va rog frumos, daca ma poate ajuta cineva pentru evaluarea acestei monede. nu este a mea..dar as vrea sa o cumpar. multumesc mult cu stima ioan
- Fişiere ataşate
-
- MONEDA HADRIANUS.JPG (36.3 KiB) Vizualizat de 13564 ori
SCHIMB DE IDEI
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
stefan vasilita

sa fie cumva un contorniat?
citesc in enciclopedia civilizatiei romane, p 221, autorul vocii fiind constantin preda:
vezi si pg 317 , poza unui contoniat cu efigia lui apollonius din Tyana, similar ca batere.
citesc in enciclopedia civilizatiei romane, p 221, autorul vocii fiind constantin preda:
nu e citatule exact dar cam asta e spirituldenumire data medalionelor romane de ae cu dimensiuni de 37-42 mm,pe avers aprar efigii imperiale de la caligula la anthemius(467-472)iar pe rv scene de circ din mitologie etc
majoritar batutte dar exista si turnate.
vezi si pg 317 , poza unui contoniat cu efigia lui apollonius din Tyana, similar ca batere.
-
stefan vasilita

Am citit ca este posibil sa fi fost un fel de purtatoare de noroc emise de stat cu ocazia diferitelor sarbatori, ca amintire si propaganda. Se adresau mai degraba cetateanului "normal", mai exact "verde"
si mesajele erau mai putin crestine (chiar anti) avand in vedere tematica mitologica. Insa chiar daca piesa de mai sus ar fi presupusa drept contorniat (medalion) mie tot suspecta mi se pare (din pdv al autenticitatii).
-
stefan vasilita

in mod sigur nu e moneda. absenta ei din ric si kapmann confirma acest fapt.
ca stil aversul e republican iar rv se vrea a fi de sec 2-hadrian chit ca literele nu coincid perioadei iar efigia difera de emisiunile epocii.
pare turnata(desi dupa poza e greu de spus intodeauna exact).
consider ca daca nu e fals modern, ar putea fi un" jeton"(vezi supra) cu analogii.
sincer si eu inclin acum spre fals dar nu exclud posibilitatea unui medalion-de cate ori m-a inselat poza.
ca stil aversul e republican iar rv se vrea a fi de sec 2-hadrian chit ca literele nu coincid perioadei iar efigia difera de emisiunile epocii.
pare turnata(desi dupa poza e greu de spus intodeauna exact).
consider ca daca nu e fals modern, ar putea fi un" jeton"(vezi supra) cu analogii.
sincer si eu inclin acum spre fals dar nu exclud posibilitatea unui medalion-de cate ori m-a inselat poza.