carti postale
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
laurentiu c

carti postale
2 carti postale simpatice....
- Fişiere ataşate
-
- Foto 1 001.jpg (137.46 KiB) Vizualizat de 14360 ori
-
- Foto 2 001 - Copie.jpg (137.52 KiB) Vizualizat de 14360 ori
-
- Foto 3 001.jpg (122.58 KiB) Vizualizat de 14360 ori
-
- 001.jpg (55.67 KiB) Vizualizat de 14360 ori
laurentiu c
-
laurentiu c

Ca sa nu deschid alt topic, solict ajutorul dvs pentru solutionarea unei nelamuriri.
Indiscutabil, imaginea in cauza prezinta Cascada Bâlea, pe vero se poate citi foarte clar " Cascada Bulea" . Este o greseala de tiparire sau nu ? Nu gasesc nimic legat de asta.
Multumesc.
Indiscutabil, imaginea in cauza prezinta Cascada Bâlea, pe vero se poate citi foarte clar " Cascada Bulea" . Este o greseala de tiparire sau nu ? Nu gasesc nimic legat de asta.
Multumesc.
- Fişiere ataşate
-
- foto 41 001.jpg (57.63 KiB) Vizualizat de 14285 ori
-
- foto 40 001.jpg (218.64 KiB) Vizualizat de 14285 ori
laurentiu c
Uite un blog foarte interesant despre Ceahlau, legat de nume:laurentiu c scrie:Ca sa nu deschid alt topic, solict ajutorul dvs pentru solutionarea unei nelamuriri.
Multumesc.
http://eusuntdaniela.ro/ceahlaul-un-munte-de-toponimii/
Poate gasesti ceva pe acolo.
Sau, de ce nu, sa iei legatura cu autoarea

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
-
laurentiu c

Multumesc Daniella ! Multumesc Yu_L.Yan !Daniella scrie:Laurentiu, cartea postala cu Bâlea este extraodinara. Voi cauta si eu prin materialele mele sa vad daca aflu ceva.
Si, Ceahlau sa fie.......
- Fişiere ataşate
-
- foto 46 001 - Copie.jpg (58.81 KiB) Vizualizat de 14186 ori
-
- foto 44 001 - Copie.jpg (207.58 KiB) Vizualizat de 14186 ori
-
- foto 43 001 - Copie.jpg (189.25 KiB) Vizualizat de 14186 ori
-
- foto 42 001 - Copie.jpg (219.16 KiB) Vizualizat de 14186 ori
laurentiu c
-
laurentiu c

Ar mai merge ceva.....Daniella scrie:Waw!
Pe cea cu ”Scaldatoarea” o aveam, dar Panaghia...... Mi-ati stricat searavoi avea cosmaruri....... Ce minunatie...! Multumesc.
- Fişiere ataşate
-
- foto 48 001 - Copie.jpg (56.71 KiB) Vizualizat de 14173 ori
-
- foto 47 001 - Copie.jpg (201.19 KiB) Vizualizat de 14173 ori
-
- foto 41 001 - Copie.jpg (50.48 KiB) Vizualizat de 14173 ori
-
- foto 40 001 - Copie - Copie.jpg (376.63 KiB) Vizualizat de 14173 ori
laurentiu c
Hmmm ... abia a trecut saptamana de cand am fost pe o bucatica mica de Ceahlau si deja mi s-a facut dor ...laurentiu c scrie: Si, Ceahlau sa fie.......
Ar fi frumos de facut un proiect "atunci - acum" pe baza acestor carti postale

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
-
laurentiu c

Yu_L.Yan scrie:Hmmm ... abia a trecut saptamana de cand am fost pe o bucatica mica de Ceahlau si deja mi s-a facut dor ...laurentiu c scrie: Si, Ceahlau sa fie.......![]()
Ar fi frumos de facut un proiect "atunci - acum" pe baza acestor carti postale
Sa-mi dati de stire daca sunteti interesat de un asemenea proiect si voi contribui cu
mare placere. Am "material "care cu siguranta o sa va placa.
laurentiu c
Popca il chema pe calul lui Ditgartz. Stiam că era nedespărtit de el si cu el isi căra aparatul foto si cliseele de sticlă. Se vede că aici avea si alte ajutoare. Fotografia mea e din anul 1928.
De prin 2008 am incepul sa lucrez la un album de ”ieri si de azi”, cautand sa surprind aceleasi cadre si unghiuri... Va atasez cateva exemple:
De prin 2008 am incepul sa lucrez la un album de ”ieri si de azi”, cautand sa surprind aceleasi cadre si unghiuri... Va atasez cateva exemple:
- Fişiere ataşate
-
- Piatra Sura.jpg (317.74 KiB) Vizualizat de 14159 ori
-
- Terasa Inferioara.jpg (73.15 KiB) Vizualizat de 14159 ori
Am tot respectul pentru munca pe care o depuneti, dar mai ales pentru rezultatele ei.Daniella scrie:Popca il chema pe calul lui Ditgartz. Stiam că era nedespărtit de el si cu el isi căra aparatul foto si cliseele de sticlă. Se vede că aici avea si alte ajutoare. Fotografia mea e din anul 1928.
O sa va rog sa imi explicati putin poza "de ieri si de astazi" Terasa Inferioara 1961-2011. Din ce vad eu, ar trebui sa fie cateva sute de metri intre locul din care s-a pozat ieri si locul din care s-a pozat astazi. Ma insel?
Altfel, zona pare cu mai multi copaci acum decat atunci...
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Multumesc! Fotografiile/colajele au fost postate pe site-uri cu specific geografic-istoric, iar unul din comentariile primite suna cam asa: ”Intr-o Romanie in care se taie tot ce se poate, în Ceahlău creste pădure acolo unde nici nu a fost”. In pare parte si cu fotografia document in mana, am incercat sa identific cat mai exact locul de unde a fost facuta.Mai am fotografii vechi pe care nu le pot asocia o imagine ”de azi” din pricina vegetatiei crescute care obtureaza cadrele. Pe de o parte, la inceputul sec. XX au fost furtuni cu aspect de vijelie care au pus la pamant versanti intregi, au fost incendii, iar pe de alta parte cred ca prezenta lacului de acumulare o data cu anii 60 a avut si ea o mare influenta. In poza Terasa inferioara ce se vede in plus este numai jnepenis si afinis.
Va mai atasez acum un colaj, insotit de descrierea facuta de mine la vremea postarii lui pe net in care se observa expansiunea padurii de conifere.
P.s.Daca mesajele mele sunt prea ample, va rog sa-mi atrageti atentia. Sunt si noua pe forum si ... lunga de vorba
Va mai atasez acum un colaj, insotit de descrierea facuta de mine la vremea postarii lui pe net in care se observa expansiunea padurii de conifere.
P.s.Daca mesajele mele sunt prea ample, va rog sa-mi atrageti atentia. Sunt si noua pe forum si ... lunga de vorba
- Fişiere ataşate
-
- Varatica.jpg (204.15 KiB) Vizualizat de 14118 ori
Daniela - istorii insolite și fotografii deosebite
http://eusuntdaniela.ro/
Multumesc! Fotografiile/colajele au fost postate pe site-uri cu specific geografic-istoric, iar unul din comentariile primite suna cam asa: ”Intr-o Romanie in care se taie tot ce se poate, în Ceahlău creste pădure acolo unde nici nu a fost”. In pare parte si cu fotografia document in mana, am incercat sa identific cat mai exact locul de unde a fost facuta.Mai am fotografii vechi pe care nu le pot asocia o imagine ”de azi” din pricina vegetatiei crescute care obtureaza cadrele. Pe de o parte, la inceputul sec. XX au fost furtuni cu aspect de vijelie care au pus la pamant versanti intregi, au fost incendii, iar pe de alta parte cred ca prezenta lacului de acumulare o data cu anii 60 a avut si ea o mare influenta. In poza Terasa inferioara ce se vede in plus este numai jnepenis si afinis.
- Fişiere ataşate
-
- Varatica.jpg (204.15 KiB) Vizualizat de 14117 ori
Daniela - istorii insolite și fotografii deosebite