buna ziua

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
colector

buna ziua

Mesaj de colector »

as vrea sa stiu cum se numesc imaginile ca aceasta , pana acum nu am intalnit foarte multe decat intr-o biblie mai veche, mi se par foarte ..expresive , multumesc cunoscatorilor pentru ajutor
Fişiere ataşate
1233340_215557281946562_1389048275_n.jpg
1233340_215557281946562_1389048275_n.jpg (72.65 KiB) Vizualizat de 9703 ori
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

La ce va referiti cand spuneti "imagini ca aceasta"? La tema, ca grafica sau exista o alta caracteristica a lor care va intereseaza. In Biblie nu cred ca o sa vedeti ceva de acest gen, pare o sarbatoare dionisiaca, deci pagana :)
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
colector

Mesaj de colector »

la grafica ma refeream , aceasta o am de pe wiki , tot am cautat sa vad cum se cheama "tehnica" aceasta si...nik
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Pare o gravura. Dar numai din aceasta imagine nu se poate spune cu siguranta. Dvs stiti exact ce cautati dar va sugerez sa dati o cautare pe Google cu "engravings" si sa va uitati la imagini.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
bobo_778

Mesaj de bobo_778 »

Ce aveti dvs se numeste stampa sau gravura. Se obtine prin tipar cu ajutorul unui negativ numit cliseu. In functie de materialul din care este obtinut acest cliseu (piatra lemn, linoleum, cupru) tehnicile de obtinere sunt diferite. Piatra: litografie, Lemn: xilogravura, Linoleum - linogravura etc. Cele mai celebre gravuri sunt Capriciile lui Goya.
Ultima oară modificat 02 Oct 2013, 19:50 de către bobo_778, modificat 1 dată în total.
bobo_778

Mesaj de bobo_778 »

bobo_778 scrie:Ce aveti dvs se numeste stampa sau gravura. Se obtine prin tipar cu ajutorul unui negativ numit cliseu. In functie de materialul din care este obtinut acest cliseu (piatra lemn, linoleum, cupru) tehnicile de obtinere sunt diferite. Piatra: litografie, Lemn: xilogravura, Linoleum - linogravura etc. Cele mai celebre gravuri sunt Capriciile lui Goya.
colector

Mesaj de colector »

apreciez si multumesc mult pentru raspunsuri ..sper sa nu par lipsit de respect, aceste imagini par a fi mai degraba "desene creionate" parca nu prea imi vine sa cred ca se pot ridica la rangul de "gravuri" sau litografii. mica biblie este plina de astfel de imagini , nu am gasit nici o semnatura sau vreun autor semnat pe ele , de asemnea am mai intalnit asa ceva in cartile mai vechi ale lui jules verne si mai interesant - tablouri, timbre reprezantand pasari rare cu preturi destul de ridicate - aceeasi tehnica de "creionat" . personal , le gasesc ..fascinante si as cumpara asa ceva - nu stiu ce sa cer sau ce sa caut si mai ales unde
Fişiere ataşate
001-neascultarea-lui-adam-351-i-eva1293929243.jpg
001-neascultarea-lui-adam-351-i-eva1293929243.jpg (264.38 KiB) Vizualizat de 9532 ori
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

inclin sa cred ca este o cuprogravura . pentru mine cele mai faimoase sunt cele ale lui durer . gravura de aceasta maniera nu e specifica principatelor romane .
deoarece aici in mare masura tipografiile sunt detinute de institutii religioase . arta este : ,,simpla, arhaica , rudimentara, bizantina '" dar nu mai putin fascinata . pe piata romaneasca sunt foarte multe dar majoritatea create in vest . daca va intereseaza subiectul va recomand piesele din ziarele de pe la jumatate sec xix . care trateaza razboiul crimeei , razboiul ruso turc 1877 , eventual si cele reproduse dupa lancelot . pe ebay se gasesc intre 7-8 $ si 30 $ .
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
Scrie răspuns