Asigurare colectie?

Moderatori: Deus, Comboloi

mcv
**
**

Asigurare colectie?

Mesaj de mcv »

Am incercat sa gasesc un topic asemantor insa nu am avut noroc asa ca pun aceasta intrebare:
Cum timpurile din zilele noastre sunt cum sunt s-a gandit cineva sa-si asigure colectia de monezi/bancnote/etc....Daca da, la ce companie de asigurare s-au dus si care au fost ofertele acestora....
Stiu ca prin tarile din vest se practica acest lucru si eram curios daca se poate face si la noi....
Nu de alta dar oricarui colectionar ii place sa se si mai laude nitel cu pasiunea lui si nu stii niciodata cand "necuratul" ii va face vizite unei cunostinte care iti cunoaste pasiunea!!!! :twisted: Si hop te trezesti ca te-au napadit "buruienile societatii".....
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

In primul rand va spun ca puteti sava luati gandul de la ideea asta. Asiguratorii, oricare dintre ei, va vor pretinde niste chestii ca o sa va treaca apetitul de a le asigura. Veti avea nevoie de o expertiza pentru fiecare moneda in parte cat si de o evaluare, nu va tine figura de a le spune: "baieti, colectia mea face 10.000 de euro si voi sa-mi calculati cat va dau pe an..." No way. Si inca ceva, presupunand ca ati gasit pe cine sa vi le expertizeze si evalueze, adica cei abilitati, cu patalma pentru asta, o sa aveti surpriza ca prima de asigurare va fi mult mai mare decat pentru bunurile casnice sau mobila. La fel si cu orice arta. Noi suntem mai speciali decat vesticii.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
mcv
**
**

Asigurare colectie?

Mesaj de mcv »

Banuiam eu ca noi "romanii" suntem mai specialii asa cum se intampla in mai multe situatii.
Bun si atunci care ar fii optiuniile sa ne pazim colectiile. Facem un contract la o firma de paza, cutie de valori la banca?
Sau ne cumparam un seif si il caram pana la etajul 10 sa punem in el piesele cele mai valoroase? :?
marcus aurelius

Pai vedeti ca aveti raspunsul? Ori una, ori alta ori toate trei, dar macar doua.
Cacuci

Mesaj de Cacuci »

Am auzit de vedete care isi asigura parti ale corpului pe care le folosesc in activitatea de zi cu zi, gen picioare, voce, etc. Acelora li se evalueaza bunul asigurat de catre experti? Spre exemplu vocea lui Celine Dion e de 10 000 de ori mai valoroasa decat vocea vecinului meu de bloc?
marcus aurelius

Vocea Celinei e nu de 10000 de ori ci de zeci de milioane de ori mai valoroasa decat cea a vecinului. Pe de o parte avem pe cineva cine bucura zeci de milioane de oameni si pe de cealalta pe cineva care va chinuie urechile cu vocalizele din baie. Lasand gluma la o parte, tot ce tine de bunuri cu valorare indefinita, fara bon de casa sau factura, e greu de asigurat in Romanica. Si cred ca una din conditiile asiguratorilor, daca a fost indeplinita expertiza si evaluarea este sa ai si sistem de alarma.
picard

Mesaj de picard »

:D fara sa intentionez sa-mi asigur colectia am adus si eu asta in discutie in monetul in care mi-au spus ca asiguar "orice bun" din locuinta.

In final mi-au spus ca au refuzat pe multi (si persoane care vroiau sa-si asigure armele de vanatoare)

Asa ca slabe spernante.
mcv
**
**

Asigurare colectie?

Mesaj de mcv »

Asa cum am scris si mai sus in mare banuiam eu ca nu este posibil dar am zis totusi sa pun o intrebare aici inainte sa ma duc si sa ma fac "de ras" :oops: in fata unui agent de asigurari.....La care trebuie sa ajung zilele astea pentru altele....

O alta intrebare pentru "veterani" cei care si-au pus siteme de alarma de la firmele de paza le-ati precizat cumva de comoara din casa voastra sau nu? Este mai bine sa tine cat mai secret lucrul asta :?:
jones2m

Mesaj de jones2m »

Ideea ca ei asigura orice dar contra unui anumit procent din valoarea declarata. Nu cred ca o sa va convina suma pe care o aveti de platit.

Societatiile de asigurari NU sunt societati de bineafacere asa ca trebuie sa aiba profit, au cheltuieli si multe altele.

Oricum o sa va impuna sa aveti un sistem de sigurata gen seif si un sistem de alarma.

Oricum cred ca iesiti mai ieftin daca depuneti colectia dvs intr-o cutie de valori la banca.
Timis

Mesaj de Timis »

jones2m scrie:Ideea ca ei asigura orice dar contra unui anumit procent din valoarea declarata. Nu cred ca o sa va convina suma pe care o aveti de platit.

Societatiile de asigurari NU sunt societati de bineafacere asa ca trebuie sa aiba profit, au cheltuieli si multe altele.

Oricum o sa va impuna sa aveti un sistem de sigurata gen seif si un sistem de alarma.

Oricum cred ca iesiti mai ieftin daca depuneti colectia dvs intr-o cutie de valori la banca.
Da colegul de forum are perfecta dreptate cand spune ;
..,,Societatiile de asigurari NU sunt societati de bineafacere asa ca trebuie sa aiba profit, au cheltuieli si multe altele..."

Din propria experienta va pot spune ca NICI o societate de asigurari nu este rentabila in a va ,,asigura " colectia . Pe langa ,,cateva" conditii ce vi le cer
-invenar cu bunurile asigurate ,CERTIFICATE de un expert de profil (numismat)cu valoarea de catalog la zi
--Seif /caseta de valori pentru depozitare care sa intruneasca anumite conditii (rezistenta la foc ,sistem prindere etc)
--SISTEM de ALARMA -obligatoriu-
- locatie pazita sau nu,iar daca cu este pazita se sugereaza contract cu o firma de paza care intervine cand se declansaza alarma.
Aste sant conditiile ,la care se adauga o prima anuala (se poate fractiona pe luni daca se doreste) care NU este deloc mica.
In situatia nefericita in care se da o spargere si se fura colectia ,despagubirea vine foarte greu si ramai fara colectie.
SOLUTIA ?

Inchirierea unei CASETE de VALORI la una din bancile care ofera acest serviciu .caseta la care ai acces tot timpul (in perioada de program al bancii)
Se poate opta ptr doua tipuri de casete ;

I ) caseta in care poate sa intre ca si marime un biblioraft si jumatate si care costa (in functie de banca) intre 45 -50€ / an +TVA +* Garantiea de 50% din valoarea chiriei . *Garantia se restituie la renuntarea serviciilor oferite

II )Caseta cu volum aprox dublu ca la prima varianta ,tarif intre 70-80€/an +TVA +* la fel garantia de 50% din val chiriei anuale.

Marele avantaj este ca pentru ce platesti ai asigurata/protejata colectia si NU are nimeni acces la ea decat tu si persoanele pe care le mandatezi prin specimen de semnatura bancara.
picard

Mesaj de picard »

Nu am cerut sa fie nimeni "casa de binefaceri".
Pentru mine nemultumirea a fost ca au spus foarte usor "orice" ca sa prinda un client. si altceva ar fi ca ar trebui sa muncesca mai mult ca sa ofere servicii si increde fasa sa spere la fel de fel de asigurari obligatorii.
flavius_vg

Mesaj de flavius_vg »

Timis scrie:
jones2m scrie: Oricum cred ca iesiti mai ieftin daca depuneti colectia dvs intr-o cutie de valori la banca.
Inchirierea unei CASETE de VALORI la una din bancile care ofera acest serviciu .caseta la care ai acces tot timpul (in perioada de program al bancii)
Se poate opta ptr doua tipuri de casete ;

I ) caseta in care poate sa intre ca si marime un biblioraft si jumatate si care costa (in functie de banca) intre 45 -50€ / an +TVA +* Garantiea de 50% din valoarea chiriei . *Garantia se restituie la renuntarea serviciilor oferite

II )Caseta cu volum aprox dublu ca la prima varianta ,tarif intre 70-80€/an +TVA +* la fel garantia de 50% din val chiriei anuale.

Marele avantaj este ca pentru ce platesti ai asigurata/protejata colectia si NU are nimeni acces la ea decat tu si persoanele pe care le mandatezi prin specimen de semnatura bancara.

Aveti dreptate. Bunurile sunt in siguranta in acest mod. Dar credeti ca valoarea colectiei creste in fiecare an cu cel putin taxa pe care trebuie sa o platiti pentru punerea ei in siguranta? In felul acesta nu cresteti artificial investitia?
Eu personal nu am nimic depozitat la domiciliu, dar nici la banca. Din fericire am posibilitatea de a le tine in alta parte, fara a sti prea multa lume de ele.
jones2m

Mesaj de jones2m »

La ce banca a-ti gasit preturile astea ?

Eu am sunat la Raiffeisen dar mi-au spus cam mult adica 25 EUR/LUNA cea ce cam multisor.
flavius_vg

asigurare

Mesaj de flavius_vg »

Deci 300 E pe an. Foarte mult. Un seif de marime mijlocie la ce pret ajunge? Poate e mai ieftin acela.
Timis

Mesaj de Timis »

jones2m scrie:I ) caseta in care poate sa intre ca si marime un biblioraft si jumatate si care costa (in functie de banca) intre 45 -50€ / an +TVA +* Garantiea de 50% din valoarea chiriei . *Garantia se restituie la renuntarea serviciilor oferite

La ce banca a-ti gasit preturile astea ?

Eu am sunat la Raiffeisen dar mi-au spus cam mult adica 25 EUR/LUNA cea ce cam multisor.

Italo Romena
Scrie răspuns