1 BAN 1888
- florinanton

-
danutz

pentru cine nu a vazut licitatia
interesant pretul 3000$
http://www.ebay.com/itm/1888-Romania-Ba ... true&rt=nc
interesant pretul 3000$
http://www.ebay.com/itm/1888-Romania-Ba ... true&rt=nc
- Fişiere ataşate
-
- $(KGrHqV,!rMFENYMzBOTBRersip17!~~60_12.JPG (26.09 KiB) Vizualizat de 16992 ori
-
- $T2eC16d,!zUE9s38+qCNBRers,WuDg~~60_12.JPG (66.52 KiB) Vizualizat de 16992 ori
-
- $T2eC16F,!)0E9s37FbmOBResSeHUr!~~60_12.JPG (27.99 KiB) Vizualizat de 16992 ori
-
- $(KGrHqEOKpgE7F5Wqi35BRer-nMTcw~~60_12.JPG (73.13 KiB) Vizualizat de 16992 ori
-
miticamustatea

Se pare ca exemplarul nr 2 MS-63 a aparut pe okazii: http://www.okazii.ro/numismatica-monede ... a135117092 . Cum vi se pare pretul?
miticamustatea scrie:Se pare ca exemplarul nr 2 MS-63 a aparut pe okazii: http://www.okazii.ro/numismatica-monede ... a135117092 . Cum vi se pare pretul?
Intotdeauna pretul este dat de;
interes ,raritate si gradul de conservare al piesei
Pentru cine -si doreste aceasta piesa ,pretul poate fi unul bun
-
flavius_vg

moneda
Pentru posibilitatile noastre, este un pret destul de mare. Si daca ar fi ultima piesa care sa-mi lipseasca din colectie, nu as da aceasta suma.
Daca nu scoate moneda pe site-uri din afara, in Romania nu are sanse.
Daca nu scoate moneda pe site-uri din afara, in Romania nu are sanse.
Piesa ,,vanduta" in 25 sept 2013 , este repusa la vanzare pe ebay...
Acelasi vanzator.
http://www.ebay.com/itm/1888-B-Romania- ... 6929593%26
Acelasi vanzator.
http://www.ebay.com/itm/1888-B-Romania- ... 6929593%26
-
horus 1986
- **

Oricum intre cele două monede gradate identic este o diferență,vizibilă și in pozele celor de la NGC.Odată cu apariția monedelor gradate,a apărut și o nouă specie de colecționari:colecționarii de grade.Pentru aceștia contează mai puțin moneda.Cel mai important este gradul.După părerea mea numismatica nu a început și nici nu se va termina cu ngc&pcgs.Adevăratele colecții România,complete, cu stări de excepție,rarități, nu vor ajunge niciodată pe masa specialiștilor americani.
Ce va faceti sa spuneti ca pentru "acestia" nu conteaza moneda ci doar gradul. Va asigur ca va inselati. Daca cineva da o suma importanta de bani pentru o moneda in plastic o va face pentru moneda. Gradearea vine ca un bonus si ca o garantie in acelasi timp. Iar incapsularea, in opinia mea, este un lucru pozitiv pentru ca moneda este izolata de mediul extern si este ferita de eventuale "accidente" care ii pot compromite starea de conservare si implicit valoarea! Spuneti ca monedele rare si in stari de exceptie nu vor ajunge pe masa americanilor... cum va suna un 2 lei 1901 MS 62, un 2 lei 1900 MS 63, un 5 lei 1885 AU 58, 100 lei 1906 MS 63, 1 leu 1870 MS 64, 1 leu 1885 ms 62.... si lista poate continua. Sunt destul de rare pt dumneavoastra?horus 1986 scrie:Oricum intre cele două monede gradate identic este o diferență,vizibilă și in pozele celor de la NGC.Odată cu apariția monedelor gradate,a apărut și o nouă specie de colecționari:colecționarii de grade.Pentru aceștia contează mai puțin moneda.Cel mai important este gradul.După părerea mea numismatica nu a început și nici nu se va termina cu ngc&pcgs.Adevăratele colecții România,complete, cu stări de excepție,rarități, nu vor ajunge niciodată pe masa specialiștilor americani.
Mai rau este ca sunt multe monede, considerate exceptionale in colectii "adevarate", dar care n-ar lua grad la o expertiza atenta. Cat despre colectii complete... as vrea si eu sa stiu ca exista macar una (dar particulara, nu muzeu) cu toate piesele necirculate, dar am dubii ca exista vreuna careia sa nu ii lipseasca macar 10 piese Carol I in stare necirculata, si ma refer doar la cele de circulatie, fara ban 83, 88, 5 lei 1881 6 stele cu 6 raze, pol 68, etc.ovidiu^ scrie:Ce va faceti sa spuneti ca pentru "acestia" nu conteaza moneda ci doar gradul. Va asigur ca va inselati. Daca cineva da o suma importanta de bani pentru o moneda in plastic o va face pentru moneda. Gradearea vine ca un bonus si ca o garantie in acelasi timp. Iar incapsularea, in opinia mea, este un lucru pozitiv pentru ca moneda este izolata de mediul extern si este ferita de eventuale "accidente" care ii pot compromite starea de conservare si implicit valoarea! Spuneti ca monedele rare si in stari de exceptie nu vor ajunge pe masa americanilor... cum va suna un 2 lei 1901 MS 62, un 2 lei 1900 MS 63, un 5 lei 1885 AU 58, 100 lei 1906 MS 63, 1 leu 1870 MS 64, 1 leu 1885 ms 62.... si lista poate continua. Sunt destul de rare pt dumneavoastra?horus 1986 scrie:Oricum intre cele două monede gradate identic este o diferență,vizibilă și in pozele celor de la NGC.Odată cu apariția monedelor gradate,a apărut și o nouă specie de colecționari:colecționarii de grade.Pentru aceștia contează mai puțin moneda.Cel mai important este gradul.După părerea mea numismatica nu a început și nici nu se va termina cu ngc&pcgs.Adevăratele colecții România,complete, cu stări de excepție,rarități, nu vor ajunge niciodată pe masa specialiștilor americani.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Re:
Corect, aspectul acesta nici nu l-am luat in considerare. Multe monede considerate de calitate in colectiile vechi de la noi sunt, din pacate, curatate. Cat despre colectii complete... daca e sa vorbim de toate variantele si toti anii pentru toate monedele... ma indoiesc ca si un muzeu s-ar putea lauda cu toate monedele emise, in stari de exceptie desigur.capa scrie:Mai rau este ca sunt multe monede, considerate exceptionale in colectii "adevarate", dar care n-ar lua grad la o expertiza atenta. Cat despre colectii complete... as vrea si eu sa stiu ca exista macar una (dar particulara, nu muzeu) cu toate piesele necirculate, dar am dubii ca exista vreuna careia sa nu ii lipseasca macar 10 piese Carol I in stare necirculata, si ma refer doar la cele de circulatie, fara ban 83, 88, 5 lei 1881 6 stele cu 6 raze, pol 68, etc.
Re: 1 BAN 1888
Oare BNR nu le are pe toate in stari de exceptie? Cine a vizitat muzeul ne poate da informatii suplimentare.
Re: 1 BAN 1888
Daca rusii restituie Tezaurul poate ca vor fi toate piesele in stare exceptionalacirligb scrie:Oare BNR nu le are pe toate in stari de exceptie? Cine a vizitat muzeul ne poate da informatii suplimentare.