Insigna Portarel Sef

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
babanezu

Insigna Portarel Sef

Mesaj de babanezu »

Ma poate lamurii cineva daca insignele de portarel erau utilizate si ca sigiliu.

Intr-un document din1881 am gasit informatiile referitoare la insigna insa nu m-am lamurit daca portareii sigilau cu insigna sau aveau sigiliu separat.
Insigna este destul de groasa ( 3 mm ) iar modelul si urmele de ceara ma fac sa cred ca ar fi fost utilizate si in acest scop.
Multumesc pentru orice informatie

"Art. 10. Portareii vor purta ca semn distinctiv exterior, o panglica de mătase verde, în lungime de 6 cm. şi latime de 4 cm. cu o placa de metal galbena, de dimensiune mica având pe dânsa marca tarii, în jurul căreia va fi inscripţia "portărel pe lângă Tribunalul ....... sau judecătoria ........"
Semnul distinctiv va fi purtat în partea stanga superioară a hainei şi va fi pus în evidenta ori de câte ori va fi necesar când portareii instrumenteaza."
Fişiere ataşate
Insigna-Portarel---Ploiesti---Tribunal-Prahova.jpg
iason

Re: Insigna Portarel Sef

Mesaj de iason »

Parerea mea este ca, a fost un sigiliu cu maner care ulterior s-a transformat in insigna.
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
berendei

Mesaj de berendei »

buna seara,
nu ma prea pricep la sigilii, dar vreau sa intreb si eu ceva: ca sa fie sigiliu, piesa nu trebuia confectionata "in oglinda"?
Bofana

Mesaj de Bofana »

Piesa este super ok, originala, si nu are absolut nici o problema.
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
Scrie răspuns