Buna seara,
Detine cineva specimene ale bancnotelor de polimer in circulatie in momentul de fata sau ale celor dinaintea acestora?
Am dat doar peste o singura bancnota la vanzare insa are un pret exorbitant dupa parerea mea : http://www.ebay.com/itm/ROMANIA-100000- ... 5d2bca62c7
Chiar asa de rare sunt sau BNR-ul nu a lasat sa iasa pe usa lor astfel de bancnote?
Specimenele emisiunilor de plastic sunt controlate atent de BNR, nu oricine a primit aşa ceva. Sunt, în mod sigur, rare.
Preţul este, bineînţeles, discutabil. Eu, spre exemplu, nu aş da atâţia bani pe o piesă, 1000 de dolari, prefer să cumpăr un ipotecar.
Intradevar nici eu in momentul de fata nu as da atat de mult pe o bancnota.....cine stie mai tarziu....
Oare de ce sunt asa de "secretomani" cei de la BNR si nu emit pe piata un anumit numar de bancnote specimen? Caci cu siguranta ar putea face ceva bani din asta.
Daca cauti putin pe net observi ca multe alte autoritati emitente au lasat sa le iasa pe usa lor un numar destul de mare de bancnote specimen chiar si din emisiunile care sunt in circulatie in momentul de fata.
Parerea mea e,ca cine era intreresat de ele, trebuia sa le procure cand s-au emis,acum e cam tarziu.Pretul seturilor de atunci a fost cat se cere acum pe o bancnota.
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
iason scrie:Parerea mea e,ca cine era intreresat de ele, trebuia sa le procure cand s-au emis,acum e cam tarziu.Pretul seturilor de atunci a fost cat se cere acum pe o bancnota.
Stau si ma intreb: Oare este cineva de aici dintre colectionari care sa aiba in colectia lor macar unul din specimenele acestor bancnote din polimer?
Si cu achizitionatul lor cand s-au emis, cam greu.....doar daca cumva are cineva o masina a timpului caci in momentul respectiv inca nu ma prinsese "microbul" acestei pasiuni.
Buna seara,
Va multumesc pentru link-ul de mai sus insa asa cum este specificat si in titlul postului eu ma refeream doar la SPECIMENE bancnote de polimer. Eu pe alea le caut in continuare.
Aveti cateva exemple de SPECIMEN ale bancnotelor din polimer, de la inceputuri.
Probabil ca ve referiti si cautati doar SPECIMENELE la bancnotele de dupa 2005.