monede romania-erori de batere?

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

Avers peste revers? :D
laurentiu c

Mesaj de laurentiu c »

5 LEI 1882
Fişiere ataşate
DSCF4236.JPG
DSCF4236.JPG (93.06 KiB) Vizualizat de 17227 ori
DSCF4233.JPG
DSCF4233.JPG (149.53 KiB) Vizualizat de 17227 ori
laurentiu c
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Felicitari colegilor care au postat aceste monede! sunt frumoase toate. In special cele doua de 5 Lei 1881 si 82
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
laurentiu c

Mesaj de laurentiu c »

Salutari tuturor !

1 LEU 1966 - varianta sau eroare de batere ? Nu am monede de o calitate superioara pentru a evidentia mai bine detaliile.

Multumesc !
Fişiere ataşate
1 LEU 1966 .jpg
1 LEU 1966 .jpg (246.01 KiB) Vizualizat de 17082 ori
laurentiu c
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Daca e cineva interesat de asa ceva:

http://forum.softpedia.com/topic/941468 ... ry13861241

Probabil moneda va fi de vanzare.
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
costinel

Re: monede romania-erori de batere?

Mesaj de costinel »

5 lei eroare Kurllich
Fişiere ataşate
20140209_121637.jpg
leonard

Mesaj de leonard »

Stie cineva dintre dumneavoastra daca exista varianta 500 lei 1946 fara semnatura gravorului sub efigie?Va multumesc!
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Varianta nu. Eroare da. Chiar in acest topic, pe prima pagina
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... 787#p49787
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
laurentiu c

Mesaj de laurentiu c »

1 LEU 1873
Fişiere ataşate
DSCF5097.JPG
laurentiu c
drmau

Mesaj de drmau »

Referitor la detaliile postate de "laurentiu c" ceva timp in urma:

Ceva asemanator apare si pe un 5 lei 1901 (a se vedea "stema2"). Cealalta fata a monedei este si mai "complicata".
Am mai cerut opinii despre aceasta moneda dar la momentul respectiv pozele nu au atras foarte mult interes.

Ca posesor al monedei inclin spre un "blanc" imperfect si o batere imperfecta. Marginea este corecta.
Posibilitatea falsificarii datei nu mi se pare probabila. Cealalta posibilitate pe care am considerat-o a fost a materialului de umplere pe "cap" desi nu vad logica. La un moment dat m-am gandit sa ii aplic monedei un test de lichide penetrante dar din pacate traseul meu profesional m-a indepartat de aceasta posibilitate (macar pentru moment).

Poate de aceasta data am mai mult noroc si obtin mai multe pareri despre aceasta piesa.

Va multumesc mult!
Fişiere ataşate
cap2.JPG
stema2.JPG
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
laurentiu c

Mesaj de laurentiu c »

500 LEI 1944
Fişiere ataşate
DSCF4874.JPG
DSCF4877.JPG
laurentiu c
capa

Mesaj de capa »

drmau scrie:Referitor la detaliile postate de "laurentiu c" ceva timp in urma:

Ceva asemanator apare si pe un 5 lei 1901 (a se vedea "stema2"). Cealalta fata a monedei este si mai "complicata".
Am mai cerut opinii despre aceasta moneda dar la momentul respectiv pozele nu au atras foarte mult interes.

Ca posesor al monedei inclin spre un "blanc" imperfect si o batere imperfecta. Marginea este corecta.
Posibilitatea falsificarii datei nu mi se pare probabila. Cealalta posibilitate pe care am considerat-o a fost a materialului de umplere pe "cap" desi nu vad logica. La un moment dat m-am gandit sa ii aplic monedei un test de lichide penetrante dar din pacate traseul meu profesional m-a indepartat de aceasta posibilitate (macar pentru moment).

Poate de aceasta data am mai mult noroc si obtin mai multe pareri despre aceasta piesa.

Va multumesc mult!
Cate grame are? Din pacate este frecata sanatos, curatata chimic, si asta ingreuneaza concluziile.

Zona corespunzatoare lipsei de material de pe revers ar fi de atribuit unui surplus al matritei mai degraba, altfel nu se explica de ce campul dintre perle este mai jos decat restul campului monedei. (incarcare a matritei urmata de o "redefinire" partial reusita a perlelor pe matrita)
Fişiere ataşate
5l1901.jpg
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
drmau

Mesaj de drmau »

Re 5 lei 1901
Din pacate nu am avut curiozitatea sa cantaresc piesa iar acum nu am acces direct la ea :-(
Am achizitionat piesa acum vreo 10 ani (si imi pare rau acum ca m-am zgarcit si nu am luat un alt 5 lei 1901 oferit in aceiasi perioada de "banivechi" din Timisoara... pacat de acel site :-( ... si chiar asa - nu am auzit despre "banivechi").
Ader la parerea ca piesa a fost curatata chimic. Nu prea asi spune ca a fost frecata dar nici nu am analizat-o sub lupa pentru micro zgarieturi ca sa ma pot pronunta cu mana pe inima.
(ca nota personala: din punctul meu de vedere curatatul chimic al argintului nu poate fi un asa de mare pacat - spre diferenta de frecare)
Asa cum am scris - si eu inclin spre un "blanc" cu probleme majore - dar din pacate nu prea inteleg ceea ce spune dl "capa" (multumesc pentru opinie!) - dar sincer "imi place cum suna" :-)
M-ar bucura si alte opinii...

Spre marea mea uimire piesele de 5 lei 1901 s-ar parea ca au mai multe probleme decat celelalte bateri anterioare - mai am o piesa care pare sa aiba o batere usor descentrata generand o margine mai pronuntata (a se vedea imagine atasata). Dar partea interesanta este ca zimtii de pe muchia nu mai sunt realizati in anumite zone (nu-mi mai amintesc relatia dintre margine pronuntata si muchia lisa... si din nou nu am acces la pieas pt moment). Nu pot decat sa asociez descentrarea cu imperfectiunea muchiei... deci o eroare de executie a unei piese care ar fi trebuit sa fie totusi importanta (cea mai mare valoare de argint a vremii).

Si ca o informatie suplimentara:
"Ridurile din ureche" postate pentru 5 lei 1881 de acelasi "laurentiu c" le-am observat si pe un 2 lei 1881...
Din pacate nu am nici un scan :-(
Fişiere ataşate
detaliu colt.JPG
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
laurentiu c

Mesaj de laurentiu c »

1 LEU 1906
Fişiere ataşate
DSCF5163.JPG
laurentiu c
laurentiu c

Mesaj de laurentiu c »

laurentiu c scrie:1 LEU 1906
Aceiasi moneda