Plata ebay!

Moderatori: Deus, Comboloi

Asystel
**
**

Plata ebay!

Mesaj de Asystel »

I-as ruga pe cei care au experienta pe ebay,sa-mi spuna care sunt modalitatile cele mai sigure pentru a achita licitatiile castigate.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Cash in scrisoare recomandata. E bun pentru UE, USA, Canada, Australia, Israel, dar nu e recomandabil pentru Rusia, China, India.
Asystel
**
**

Mesaj de Asystel »

multumesc!dar la sume mai mari?cum trebuie sa procedez?
banivechi

Mesaj de banivechi »

Transfer bancar, cu toate comisioanele aferente. In interiorul UE ar trebui ca transferurile sa se faca cu comisioane mici. Inca n-am incercat, asa ca daca o faceti puteti sa ne spuneti si noua care sint comisioanele.
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

banivechi scrie:Transfer bancar, cu toate comisioanele aferente. In interiorul UE ar trebui ca transferurile sa se faca cu comisioane mici. Inca n-am incercat, asa ca daca o faceti puteti sa ne spuneti si noua care sint comisioanele.
Utima oara comisioanele erau in jur de 20EURO (BCR). Acu' s-au facut niste plati externe la firma. O sa ma interesez cand vin extrasele de cont.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

banivechi scrie:Transfer bancar, cu toate comisioanele aferente. In interiorul UE ar trebui ca transferurile sa se faca cu comisioane mici. Inca n-am incercat, asa ca daca o faceti puteti sa ne spuneti si noua care sint comisioanele.
Comisioanele nu s-au schimbat inca, desi in mod normal ar trebui deja sa fie la nivelor celor din U.E. (cred). Ba, la Bancpost am inteles de la o cunostinta de a mea ca au incercat sa-l taxeze mai mult ca anul trecut. In jur de 35 euro i-au cerut.

Eu am intrebat pe cineva putin mai sus-pus de la o banca, care e treaba cu taxele. I-am zis ca cei din U.E. poate sa transfere bani in Romania aproape gratis. Mi-a zambit si a zis ca stie :mrgreen:
A zis ca deocamdata bancile romanesti nu sunt obligate sa schimbe comisioanele, si profita de situatie, ca deh.. asa merg treburile pe la noi. Dar din martie se pare ca vor trebui sa schimbe si ei comisioanele, cel putin el asa stie. Sunt foarte curios sa vad..

Am mai intrebat pe cineva de la o banca care lucreaza la operatiuni valutare si s-a uitat la mine foarte mirat. A avut o privire atat de nedumerita ca am renuntat sa insist. Cand i-am zis ca o cunostinta din Austria a transferat niste bani in Romania aproape gratis, nu m-a crezut. Zicea ca asa ceva nu exista.
Asystel
**
**

Mesaj de Asystel »

Am fost la BRD ca sa intreb care sunt comisioanele.amavut noroc ca la ghiseu era o cunostinta care mi-a dat mai multe detalii.Comisionul CONT BRD EURO-CONT EURO STRAINATATE este de 15 euro + 0.15% din suma trimis+ comisionul bancii din strainatate!
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Am m-ai scris asta. In Romania bancile traiesc din comisioanele care le percep. Cum de prind cum te taxeaza de nu te vezi.
Atentie la BRD ca sunt nesimtiti. Te pun sa deschizi un cont nou, ca sa iei un imprumut pt. firma, cu ala vechi nu se poate, se desfiinteaza, zic ei. Numai ca surpriza, cel vechi a ramas activ si baietii trageau comisioane de administrare cont. Cand ii intrebi se fac ca ploua.
La contul meu personal in EURO comisionul de administrare este 0,50EURO/luna.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Mai este si varianta platii prin Western Union sau Money Gram.
PRONUMISMATICA
Site Admin

vlahul scrie:Mai este si varianta platii prin Western Union sau Money Gram.
Astea nu sunt acceptate de cei de la ebay. Te poti trezi cu suturi de la administratorii sitului daca treci in licitatii ca accepti numai western union sau moneygram. Dar sunt destui care accepta si asa, trebuie intrebat intotdeauna inainte de a licita sa nu fie surprize neplacute mai tarziu.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Bineanteles ca trebuie intrebat, dar s-a mai discutat de asta...
Asystel
**
**

Mesaj de Asystel »

daca doresc sa trimit 30 de dolari cash...prin posta romana...ce-mi recomandati?care sunt taxele percepute de posta romana pentru o trimitere cat decat sigura!
PRONUMISMATICA
Site Admin

Regulamentul Postei Romane interzice trimiterea de cash in plic :mrgreen:
Dar bine-nteles la sume mai mici numai asa merita, ii bagati bine camuflati intre niste cartoane intr-un plic antisoc si-i trimiteti recomandat cu confirmare de primire. Tariful e in functie de greutate, dar n-ar trebui sa coste mai mult de 15 lei.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

ps la cele spuse de aldor
atentie insa la cel caruia ii trimiteti.puteti avea surpriza neplacuta sa spuna ca nu a primit banii,ci doar plicul gol...iar dumneavoastra nu puteti demonstar contrariul
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

cartelcoserv scrie:ps la cele spuse de aldor
atentie insa la cel caruia ii trimiteti.puteti avea surpriza neplacuta sa spuna ca nu a primit banii,ci doar plicul gol...iar dumneavoastra nu puteti demonstar contrariul
:lol: .
Mihai
Scrie răspuns