Costa mai mult decat cele normale, dar merita
Plata ebay!
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Am intrebat astazi la Raiffeisen cat este comisionul pentru transfer bancar in Germania , tot la o sucursala Raiffeisen . Raspunsul m-a socat : 55 EURO , valabil pentru ORICE SUMA intre 1-10000 EURO .banivechi scrie:Transfer bancar, cu toate comisioanele aferente. In interiorul UE ar trebui ca transferurile sa se faca cu comisioane mici. Inca n-am incercat, asa ca daca o faceti puteti sa ne spuneti si noua care sint comisioanele.
He he
Vezi daca nu stii sa-ntrebi. Pai daca ti se pare mult pune aceeasi intrebare oricarei banci. Pentru transferuri interbancare cu strainatatea exista un serviciu international numit SWIFT care el in sine are comisioane mari (nu banca). Pe tine te intereseaza sa transferi sume mici, mai bine incerci un Western Union disponibil la mai toate bancile. Tu nu vrei sa transferi fonduri importante afara din afaceri banoase, nu? Vezi, pentru asemenea transferuri exista serviciul de care te-ai interesat.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Intrebarea a fost adresata la ghiseul bancii Raiffeisen .Am specificat ca este vorba de sume mici (maxim 100 eur) si ca destinatarul are cont tot la Raiffeisen .Raspunsul a fost invariabil acelasi : pentru orice suma intre 1 si 10000 eur comisionul este 55 eur (comisionul lor , care intradevar este de 15 eur plus comisioanele sucursalelor din strainatate) . Oricum , pentru confirmarea informatiei , o sa mai incerc si la o alta sucursala Raiffeisen din Iasi .berserkr scrie:La Raiffeisen este tot 10 euro SWIFT si comision in functie de suma (f mic) dar minim 15 euro. Deci pare chiar mai mic. Nu stiu unde a intrebat colegul nostru de forum dar cu siguranta a primit un raspuns gresit. Asta daca nu cumva a spus-o "la deruta"
Eram curios si m-am interesat.
Inclin totusi sa cred ca nu a gresit pentru ca s-ar parea ca foarte mult cantaresc in suma totala comisionele bancilor de intermediere (din strainatate) . Unele din banci nici nu au putut sa-mi spuna cat asunt aceste comisioane (ex.Transilvania) . Beleaua este ca aceste comisioane de intermediere se "trag" probabil din suma platita (din moment ce nu se stiu in momentul efectuarii ordinului de transfer) si astfel la vanzator va ajunge suma "ciuntita" .
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Nu stiu daca se mai atxeaza ceva pentru asta la bancile externe 9ma refer numai la cele din U.E.), devreme ce din tarile UE se poate transfera bani in Romania aproape gratis.
Dar unele banci romanesti iti cer sa ai ceva bani in cont, pentru 'eventualele comisioane ale bancilor externe'. Deci daca comisionul Raiffeisen este sa zicem 25 euro + SWIFT-ul 10 EURO + plus pentru acele eventuale comisioane externe iti mai cere sa bagi in cont vreo 20 de euro, atunc iese 55 de euro la final. Cam mult, sa trimiti 100 de euro prin western union te costa vreo 9euro parca.
Dar unele banci romanesti iti cer sa ai ceva bani in cont, pentru 'eventualele comisioane ale bancilor externe'. Deci daca comisionul Raiffeisen este sa zicem 25 euro + SWIFT-ul 10 EURO + plus pentru acele eventuale comisioane externe iti mai cere sa bagi in cont vreo 20 de euro, atunc iese 55 de euro la final. Cam mult, sa trimiti 100 de euro prin western union te costa vreo 9euro parca.
Nu Aldor si Adib, nu e asa. Este 10 euro SWIFT (ca peste tot) plus comision functie de suma dar minim 15 euro, simplu deci minim e 25 euro cu totul iar peste numai daca procentul (comisionul) este mai mare de 15 euro dar asta se intampla numai la sume f mari. De exemplu la 100 de euro platesti 25 si asta-i tot. Si stiu sigur ca-i asa.Aldor scrie:Nu stiu daca se mai atxeaza ceva pentru asta la bancile externe 9ma refer numai la cele din U.E.), devreme ce din tarile UE se poate transfera bani in Romania aproape gratis.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin