1000 lei 1917 -filigran-
-
Marius.Stoica
- **

1000 lei 1917 -filigran-
Salutare tuturor,
As dori sa cunosc ce anume reprezinta numarul 11 in filigran care se observa in coltul din stanga sus al bancnotei. Mentionez ca nu am mai detinut acest tip de bancnota pana acum si nu sunt familiar cu acest tip de filigran pe care de altfel nu l-am mai observat la alte bancnote romanesti.
Multumesc anticipat,
Marius
As dori sa cunosc ce anume reprezinta numarul 11 in filigran care se observa in coltul din stanga sus al bancnotei. Mentionez ca nu am mai detinut acest tip de bancnota pana acum si nu sunt familiar cu acest tip de filigran pe care de altfel nu l-am mai observat la alte bancnote romanesti.
Multumesc anticipat,
Marius
-
paul_aramis

Re: 1000 lei 1917 -filigran-
nu reprezintă nimic, pentru că nu e filigran...
-
Marius.Stoica
- **

Cu siguranta reprezinta ceva, eu vad numarul ala drept un filigran in linie cu celelalte care se observa pe bancnota. E doar pararea mea. Daca d-voastra spuneti ca nu reprezinta absolut nimic deoarece nu e filigran e parerea d-voastra si v-o respect...multumesc oricum de raspuns..
Pana la urma un filigran reprezinta o "marcă transparentă imprimată în timpul procesului de fabricație în structura unei hârtii"...cu siguranta numarul "11" prezent acolo arata a filigran si se incadreaza in definitie, zic eu...iar daca nu este filigran (sa spunem), ce anume reprezinta?...
Ca o curiozitate, as ruga colectionarii care detin acest tip de bancnota sa imi spuna daca prezenta unui numar similar cu cel observat pe aceasta piesa este ceva comun la acest gen de bancnota...repet, e doar o curiozitate...nimic mai mult...
Pana la urma un filigran reprezinta o "marcă transparentă imprimată în timpul procesului de fabricație în structura unei hârtii"...cu siguranta numarul "11" prezent acolo arata a filigran si se incadreaza in definitie, zic eu...iar daca nu este filigran (sa spunem), ce anume reprezinta?...
Ca o curiozitate, as ruga colectionarii care detin acest tip de bancnota sa imi spuna daca prezenta unui numar similar cu cel observat pe aceasta piesa este ceva comun la acest gen de bancnota...repet, e doar o curiozitate...nimic mai mult...
-
flavius_vg

Posibil, ca la momentul respectiv colile pe care se imprimau bancnotele sa fi fost numerotate. Ar putea fi numarul colii.
Tot ca o parere...
Tot ca o parere...
Poate fi si numarul sitei pentru filigran. Banuiesc ca erau si ele numerotate si era tinuta o evidenta a lor.
Dar acest lucru il poate sti doar fabrica care producea hartia
Dar acest lucru il poate sti doar fabrica care producea hartia
-
paul_aramis

1. nu știu unde vedeți dumneavoastră că ar fi ”în linie” cu filigranul bancnotei

ce văd eu sunt două cifre 1 care nici cel puțin nu sunt scrise la fel. probabil ”opera” vreunui copil sau a unui numismat ”profesionist” care a găsit o metodă isteață de a-și numerota ”colecția”.
2. probabil că se numerotau colile de hârtie, dar din ce știu eu marginile cădeau la tăiere, deci sunt slabe șanse ca să se păstreze acele notații.

ce văd eu sunt două cifre 1 care nici cel puțin nu sunt scrise la fel. probabil ”opera” vreunui copil sau a unui numismat ”profesionist” care a găsit o metodă isteață de a-și numerota ”colecția”.
2. probabil că se numerotau colile de hârtie, dar din ce știu eu marginile cădeau la tăiere, deci sunt slabe șanse ca să se păstreze acele notații.
-
Marius.Stoica
- **

Cand am spus in linie cu filigranul bancnotei nu m-am referit ad literam, ci era o exprimare conotativa, in sensul ca la fel cum vad culoarea si structura filigranului in bancnota, asa vad si culoarea si profunzimea numarului "11. Adevarat ca cifrele sunt cam ciudate." Mie imi pare filigran, rostul lui acolo nu-l stiu, poate e ceva comun..
-
paul_aramis

ați desenat vreodată filigran pe bancnote cu PIC?
-
Marius.Stoica
- **

Sa inteleg ca bagati mana in foc ca este vorba de un "Pic" anul 1917? Probabil...daca prezenta acelui numar o fi ceva nemaintalnit la acest tip de bancnota...poate si pic-ul o fi un raspuns....dar eu nu cred asta...dar e posibil...cine stie..
-
paul_aramis

poate să fie zeamă de lămâie... poate să fie multe altele... habar nu am ce o fi. dar mă îndoiesc să fie ceva ce s-a ”născut” odată cu bancnota...
D-le "paul _aramis" aveti astfel de bancnote in colectie?
Ma refer la piese de 1000 lei sub 1920 .
Ma refer la piese de 1000 lei sub 1920 .
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm
Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
-
paul_aramis

da. dumneavostră aveți astfel de piese (mă refer la cele cu filigran din categoria acestui ”11”) în colecție despre care sunteți sigur că sunt 100% originale?
-
paul_aramis

domnule stoica, aveți amabilitatea și postați o fotografie ”normală”, care să nu fie în contra-lumină.
Sigur ca am si sunt foarte convins ca sunt mai mult decat originale si asa "nascute", si nu sunt facute cu PIC, cu zeama de lamaie , var sau alte aberatii !paul_aramis scrie:da. dumneavostră aveți astfel de piese (mă refer la cele cu filigran din categoria acestui ”11”) în colecție despre care sunteți sigur că sunt 100% originale?
acest filigran mai apare si la valorile de 20 si 100 lei pana in anii 1900.
Dvs ce date aveti la piesele de 1000 lei in colectie?
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm
-
paul_aramis

doar piese comune, eu nu sunt colecționar, ci doar un biet amator.
nu aveți amabilitatea să ne încântați și nouă privirea cu așa ceva?
nu aveți amabilitatea să ne încântați și nouă privirea cu așa ceva?