sincer mie chiar mi-a sarit cheful de morganuri. Cred ca deja cam 25 % sunt dubioase spre foarte dubioase
de la facuturile de 19-20 grame pana la asta care are aproape ca originalul. E adevarat ca aspectul il tradeaza luciul fiind putin deosebit fata de cel de argint. E adevarat cu niste poze bune te poti pacali.
oricum ar fi pentru mine Morganurile si Piastre de commerce sunt in cele mai falsificate monede la ora actuala.
oricum din anunturile de vanzare nu ai nici o sansa sa depistezi. Pentru ca pozele sunt facute din fata si deci suprafetele plane si cele mai putin plane nu se prea deosebesc din pacate. DECI PAYPAL!!!
Interesant ca vanzatorul ca mi-a vandut monede banuiesc ca a fost de buna credinta cei o fii dat si el un 10-15 euro pe piesa si a crezut ca face o afacere de le pune pe net.
Nu i-am facut dupa toate regulile dar din cat le-am ciocanit cu alte monede de argint nu are clincet.
Cea mai relevanta incercare se face pe o placa de marmura sau gresie ca rezonanta sa fie si mai mare.
Din pacate sunt atatea morganuri in stari de VF-XF la vanzare ca imi da serios de gandit (pe ebay°. Sunt totusi piese care au circulat puternic.