Maresalul Antonescu - pro si contra

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Sa speram ca vor aparea niste schimbari in bine mai repede pentru toti.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Si iata un titlu http://www.ziua.ro/display.php?data=200 ... &id=214888 si care este personajul principal :!:
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Mihai
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Multi ne profaneaza mormintele, si e trist ca unii locuiesc cu noi, in tara. Si prin morminte inteleg si memoria eroilor, eu nu sunt un extremist dar cred ca am (ca si voi) un puternic simt al istoriei si cand tot vad (si pe forumuri si aiurea) ca sunt "romani" care minimizeaza tot ce s-a facut pe-aici vreodata, ma intreb daca peste 100 de ani vom mai exista ca urmasi ai unor oameni acoperiti de glorie. Vorba lui Eminescu:
"Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici."
Ultima oară modificat 01 Feb 2007, 11:29 de către berserkr, modificat 1 dată în total.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Probabil ca raspunsul va veni printr-o intrebare: Cui foloseste?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Cred ca-n Transnistria e clar cui....nu prea inteleg aici cui foloseste.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Eu cred ca fiind cu adevarat patrioti, trebuie sa vorbim si sa judecam cu aceeasi obiectivitate si masura momentele bune sau mai putin bune ale istoriei noastre , de genul celora de la Marasesti si Turtucaia spre exemplu, si in aceeasi masura in care nu trebuie sa minimalizam meritele inaintasilor nostrii, nu trebuie nici sa le supraevaluam.Daca nu, cadem in ridicol si ne transformam in niste bufoni ai istoriei, pe care oricum nu-i crede si nu ii ia in seama nimeni.
Mihai
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

In masura in care stim ce facem, da. Dar tendinta multora este de minimizare, ca slugarnicie la afirmatiile altora. Recomand cartea lui Florian Constantiniu "O istorie sincera a poporului roman". Nici eu nu agreez parerile extremiste (ale bufonilor) dar nici pe cei cazuti in cealalta extrema, mai ales daca in ceea ce-i priveste inventeaza istorii la fel de ridicole lae superioritatii lor ca apartenenta la altii - si asta, o simpla presupunere la urma urmelor. Ca exemplu am vazut o emisiune pe Dicovery facuta de un "fan" al celtilor (englez cred) care ajungea sa spuna nici mai mult nici mai putin ca celtii erau mult superiori romanilor pana si in constructii. Ceea ce sunteti de acord cu mine: e absolut ridicol. Oricum va recomand emisiunea ca sa vedeti unde se poate ajunge argumentand in afara unui context, numai din pareri nedigerate si impresii personale. Oricum, ce anume stii tu rusinos despre lupta de la Marasesti? Fara intentii ascunse, doar sunt curios.
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Mihai Caracotea scrie:Eu cred ca fiind cu adevarat patrioti, trebuie sa vorbim si sa judecam cu aceeasi obiectivitate si masura momentele bune sau mai putin bune ale istoriei noastre , de genul celora de la Marasesti si Turtucaia spre exemplu, si in aceeasi masura in care nu trebuie sa minimalizam meritele inaintasilor nostrii, nu trebuie nici sa le supraevaluam.Daca nu, cadem in ridicol si ne transformam in niste bufoni ai istoriei, pe care oricum nu-i crede si nu ii ia in seama nimeni.
http://www.worldwar2.ro/primulrazboi/?article=117
Din descriere rezulta ca am castigat la Marasesti :D :D :D . Regimentele romanesti au rezistat si chiar au infrant regimentele germane veterane venite de pe frontul de vest.
Marasti-Marasesti-Oituz a fost punctul crucial in razboi. Daca pierdeam, acu' vorbeam germana sau maghiara :D :D :D . Asa am incheiat Pacea de la Buftea, iar dupa aia am facut Romania Mare dupa 1918.
Poate vroiai sa zici Flamanda. De acord, la Turtucaia a fost un dezastru.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

muresanhd scrie:
Mihai Caracotea scrie:Eu cred ca fiind cu adevarat patrioti, trebuie sa vorbim si sa judecam cu aceeasi obiectivitate si masura momentele bune sau mai putin bune ale istoriei noastre , de genul celora de la Marasesti si Turtucaia spre exemplu, si in aceeasi masura in care nu trebuie sa minimalizam meritele inaintasilor nostrii, nu trebuie nici sa le supraevaluam.Daca nu, cadem in ridicol si ne transformam in niste bufoni ai istoriei, pe care oricum nu-i crede si nu ii ia in seama nimeni.
Din descriere rezulta ca am castigat la Marasesti :D :D :D . Regimentele romanesti au rezistat si chiar au infrant regimentele germane veterane venite de pe frontul de vest.
Marasti-Marasesti-Oituz a fost punctul crucial in razboi. Daca pierdeam, acu' vorbeam germana sau maghiara :D :D :D . Asa am incheiat Pacea de la Buftea, iar dupa aia am facut Romania Mare dupa 1918.
Ai inteles gresit, eu am vrut sa spun ca despre o victorie (Marasesti) si un dezastru (Turtucaia) trebuie sa se vorbeasca la fel de deschis.Cu atat mai mult, cu acest prilej vreau sa-i transmit lui Cezar si lui Dragos toate aprecierile pentru articolele publicate in Colectionarul Roman :wink: .
Ultima oară modificat 01 Feb 2007, 22:11 de către KARAMIHAI, modificat 1 dată în total.
Mihai
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Mihai Caracotea scrie:
muresanhd scrie:
Ai inteles gresit, eu am vrut sa spun ca despre o victorie (Marasesti) si un dezastru (Turtucaia) trebuie sa se vorbeasca la fel de deschis.Cu atat mai mult, cu acest prilej vreau sa-i transmit lui Cezar toate aprecierile :wink: .
Idem si pentru Gabi :D .
Mihai
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

berserkr scrie: Recomand cartea lui Florian Constantiniu "O istorie sincera a poporului roman".
Si mie mi-a placut :D .
Mihai
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Mihai Caracotea scrie:
Mihai Caracotea scrie:
muresanhd scrie: http://www.worldwar2.ro/primulrazboi/?article=117
Ai inteles gresit, eu am vrut sa spun ca despre o victorie (Marasesti) si un dezastru (Turtucaia) trebuie sa se vorbeasca la fel de deschis.Cu atat mai mult, cu acest prilej vreau sa-i transmit lui Cezar toate aprecierile :wink: .
Idem si pentru Gabi :D .
Mihai, singura intrebare pe care mi-o pun este de ce ai simtit nevoia sa precizezi anumite lucruri. Ti se pare ca sunt pe-aici ceva PRM-isti sau discipoli ai lui Napoleon Savescu :-?
Scrie răspuns