LICITATII EBAY INTERESANTE

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
george_s321

Re: LICITATII EBAY INTERESANTE

Mesaj de george_s321 »

"La prima vedere da, pare ca ar avea hairlines. Dar... dungile nu se intind deloc si peste elementele de relief, drept urmare sunt sanse mari sa fie din batere. Nu este aceeasi moneda care a stat ceva timp pe ebay pana sa fie vanduta?"-da a stat pe ebay mult timp.De fapt eu am licitat la ea prima oara cand am vazut-o si am stat cu emotii ca o sa se licteze in ultima secunda.Abia apoi am aflat ca statea de mult.Este plina de dungi pe aceasta fata si daca nu ar fi fost in relief nu puteau sa dea 64.
Legat de celalalt 5 lei 1906 intrebarea este ce calitate e si ce grad ar lua?Un 5 lei 1906 NGC MS62 nu trece de 300$.Deci nici in MS63 nu face banii.Daca urmele sunt de la vata de sticla sau nu, nu are importanta,tot urme sunt si se considera de frecare,deci moneda ar fi sub MS62 ca valoare si MS62 sunt multe.Asa cum nu au platit multi piesa de pe ebay,asa ezita si la celalalt 1906.
Legat de faptul ca apar multe grade mari la monede mai comune as preciza ca e vina mea.Si doar in mica masura e o gluma.Nu e doar vina mea e adevarul.Numai luna asta am gradat 49 monede.Multe din ele din anii 1946-1951 au fost de la cineva care le-a luat de la banca si au fost atinse de 4-5 oameni si l-am numarat si pe cel de la banca.Piese efectiv din fisic nu xf-urile pe care le vedem la vanzare "din fisic".Din 20-30 monede de acelasi fel am ales doar cateva fara contacte sau depuneri.Multe dintre ele maximul posibil in ce priveste calitatea.Doar prima piesa batuta cu matrita proaspata sa fi fost pusa in catifea si sa ia 69/70 prin absurd ar putea fi ceva mai bun.Asa ca numarul 197 MS65 sau peste o sa creasca.Pentru piesele astea depun eu marturie ca sunt BU.
De 5 lei 1881 ma mir ca ati uitat,era cu G ingust si era cea mai frumoasa piesa de 5 lei din licitatie, desi pretul a fost surprinzator cel mai mic.
5 lei 1881 Domn e superb,cateva contacte pe avers dar vizibile in special pe poze mari.A fost mult timp singurul 65 inainte de 1900.Felicitari,superba piesa.
Fişiere ataşate
DSC09850.JPG
Cristian Ciuplea

Mesaj de Cristian Ciuplea »

Daca nu ma grabeam cu raspunsul, poate ca prindeam si pozele la 5 lei.

Aversul are multe contacte clare pe stanga si in par si zgarieturi mai
lungi, cateva contacte clare pe dreapta, gatul este destul de plin, jumatate mustata usor stearsa, marginea la ureche usor aplatizata.
Reversul este mai curat, dar are si el contacte mai fine, multe in zona lui 5, frictiune la leul din stanga si margine manta.
Si atunci de unde MS65, ca mai are luciu ?
Parerea mea XF-UNC / UNC-

Pt. dl. dsdev :

Uitati f. repede de 2 lei 1914, egal ca Bruxelles sau Hamburg, in MS 67, ca ar trebui sa fie luata cu mana din matrita !
Nici la probe nu gasiti asa ceva.
Curiosity Killed The Cat !
george_s321

Mesaj de george_s321 »

MS67 la argint sunt doar la 4 monede.1 leu 1906 si 50 bani 1914 din colectia Lissner ultimul,sunt ale mele.Mai e 1 leu 1881 MS sau PF67 si 1 leu 1914 unde sunt mai multe MS67.
Pozele monedelor in capsula nu ies asa bine.Parul la tampla este bun si asta spune ceva despre uzura.Intradevar aversul are ceva contacte.Probabil luciu foarte frumos a facut sa ia MS65.Lumina care cade pe primul fir din mustata cred ca e de vina.Eu sunt convins ca firul este mai rotund decat pare.
5 lei 1880 din pozele mele cum pare?Greu de facut poze la o moneda in capsula.
Fişiere ataşate
DSC00487.JPG
DSC00486.JPG
lissner
**
**

Mesaj de lissner »

Corect domnule Ciuplea.
Acea moneda 5lei1881 MS 65 de mai sus nici macar nu atinge un UNC cinstit
Acestea sunt av/rv de MS 65? - sorry
http://coins.ha.com/itm/romania/world-c ... 267-7429.s

Rusine celor care au gradat-o
Ultima oară modificat 27 Feb 2015, 23:06 de către lissner, modificat de 2 ori în total.
dsdev

Mesaj de dsdev »

Cristian Ciuplea scrie:Pt. dl. dsdev :

Uitati f. repede de 2 lei 1914, egal ca Bruxelles sau Hamburg, in MS 67, ca ar trebui sa fie luata cu mana din matrita !
Nici la probe nu gasiti asa ceva.
In primul rand nu stiu sa existe 2 lei 1914 MS 67 gradat la NGC... In al doilea rand, toate comentariile mele au fost legate de afirmatia dvs privind cantitatea mare de monede din perioada regalista, gradate MS65/66 la NGC. Am spus cred de vreo 3 ori ca uneori gradul primit e discutabil, ca unele monede desi primesc grad sunt doctoricite etc. Drept urmare nu inteleg exemplul singular al unei piese. Eu am contestat afirmatia dvs privind cantitatea, nu calitatea.

Legat de monedele "luate cu mana din matrita", stiti cred foarte bine ca exista monede batute special pentru a fi trimise in muzee, care ulterior apar pe piata comerciala. E cazul recentului lot din Anglia, cu proofuri de Londra la Hora, 100 lei '32 si 10/20 lei '30. Piesele din 1930 au fost batute in 1931, la comanda speciala a muzeului din Melbourne de numismatica, iar in 2009 au fost gradate si au ajuns in comert (impreuna cu multe alte monede din alte tari), initial la preturi astronomice (la prima lor licitatie in 2009 s-a cerut peste $10.000 pe piesa). Din punctul meu de vedere, e cam cel mai scurt drum la NGC pentru monede "luate cu mana din matrita". Nu spun ca este cazul monedelor gradate MS65/66/67 ce fac obiectul discutiei de mai sus, spun doar ca exista si aceasta posibilitate si ca exista monede gradate NGC, luate cu mana din matrita.
Daca imi vand masina, pot sa pun un bid mai mare...
Cristian Ciuplea

Monedele cu tenta de proof sunt tratate din start altfel.
Sunt mai calitative ca cele pt. circulatie, asta oricum.
Puteti posta 1-2 poze cu piese din lotul englez, de care scrieti ?
Sau eventual la :
cristi57@freenet.de

Multumesc !
george_s321

Mesaj de george_s321 »

20 lei a fost o piesa foarte frumoasa si cred ca aici nu aveti motiv sa spuneti ca a fost grad exagerat,PF64
Fişiere ataşate
aaaa.jpg
dsdev

Mesaj de dsdev »

Evident ca monedele proof sunt tratate altfel din start, ideea era de monede care ajung la NGC "luate cu mana din matrita".
20 si 10 lei 1930, PF63 si PF64, din acelasi lot
Fişiere ataşate
Photo1 data.jpg
Cristian Ciuplea

Multumesc d-le George_S si d-le dsdev pentru pozele monedelor cu bataie gen proof.
Cred ca le-am mai vazut candva, ca-mi par cunoscute.

Proof nu este grad de conservare, dar ar trebui sa aduca cu el conservarea deosebita.
Atat 20 lei 1930 Mihai, cat si perechea 1930 Carol II sunt deosebite , calitativ.
La o piesa de curs este practic imposibil sa gasesti acest grad de conservare.

20 Lei Mihai gradat 64 ( dupa mine era mai bine " proof, BU-MS64 " ) este ok.
La toate 3 monedele reversul este mai curat, pe avers sunt niste contacte ( puncte mai mici ), deci
niciuna nu este perfecta.
Din aceasta cauza am dorit sa vad niste poze, fiind sceptic ca ar exista piese romanesti, regat, cu bataie speciala si fara un punct de contact sau zgarietura fina.

Pacat insa de petele de oxid la ambele piese de 20 lei !
lissner
**
**

Mesaj de lissner »

Exista si piese care nu sunt proof in calitati deosebite
un Ex SP66 pentru exemplificare
Fişiere ataşate
193020leiKNrv.jpg
lissner
**
**

Mesaj de lissner »

si av
Fişiere ataşate
193020leiKNav.jpg
Cristian Ciuplea

Ca nu este MS 66 este clar, dar oricum superba.
Si mai este si KN !
dsdev

Mesaj de dsdev »

Cristian Ciuplea scrie:Multumesc d-le George_S si d-le dsdev pentru pozele monedelor cu bataie gen proof.
Cred ca le-am mai vazut candva, ca-mi par cunoscute.
Daca nu mint cei ce le-au comercializat, piesele au stat pana in 2009 in muzeul din Melbourne, au fost scoase o data la licitatie in 2009, au "disparut" pana anul trecut cand au fost iarasi scoase la licitatie.
Cristian Ciuplea scrie:La toate 3 monedele reversul este mai curat, pe avers sunt niste contacte ( puncte mai mici ), deci
niciuna nu este perfecta.
Absolut tot lotul (au fost sute de monede din toata lumea venite din acel muzeu) prezenta aceleasi semne: revers curat, avers cu mici urme. Probabil, ma gandesc, au fost expuse in permanenta pe o anumita parte.

@lissner: superba piesa! A luat SP66 la PCGS sau este o estimare?
lissner
**
**

Mesaj de lissner »

Domnule dsdev eu nu fac estimari la gradarile firmelor NGC, PCGS etc. care nu ma intereseaza.
imi evaluez singur monedele. de altfel orice moneda pe care o cumpar o scot din "cutiuta"
Da, moneda de mai sus a fost intr-un slab PCGS SP66
dsdev

Mesaj de dsdev »

lissner scrie:Domnule dsdev eu nu fac estimari la gradarile firmelor NGC, PCGS etc. care nu ma intereseaza.
imi evaluez singur monedele. de altfel orice moneda pe care o cumpar o scot din "cutiuta"
Da, moneda de mai sus a fost intr-un slab PCGS SP66
Domnule lissner, intrebarea mea nu era tendentioasa, am si spus ca este superba piesa, insa era firesc sa intreb in legatura cu gradul din moment ce moneda era intr-un cartonas.
Scrie răspuns