LICITATII EBAY INTERESANTE
-
george_s321

Re: LICITATII EBAY INTERESANTE
Eu i-as da un MS65+.Sistemul de prindere e de la PCGS deci a luat MS67.
-
Cristian Ciuplea

Poate ne spune dl. Ovidiu, daca punctele si liniile marcate sunt pe moneda si nu pe plastic.
Si daca sunt pe moneda, MS 67 cade, dar si un 65 bun.
Si daca sunt pe moneda, MS 67 cade, dar si un 65 bun.
- Fişiere ataşate
-
- 5.jpg (72.12 KiB) Vizualizat de 18373 ori
Curiosity Killed The Cat !
Unele contacte sunt pe moneda! La sonda de ex este o linie in relief. Restul sunt mici contacte. Un plus care il are moneda asta, nu se vede cum ar treubui in imagini, este luciul care iti ia ochii. Este gradata intradevar 67.
-
Cristian Ciuplea

Multumesc pentru raspuns.
Moneda este superba, se vede f. bine luciul si o mare parte a campului neatins.
Ce am constatat eu, este ca seria pieselor de 5 lei 1948-1951 ( Al ) se gaseste in stari deosebite de conservare
( UNC si pana spre MS 64 ) fata de alte emisiuni, tot alu., ale anilor 1950.
Moneda este superba, se vede f. bine luciul si o mare parte a campului neatins.
Ce am constatat eu, este ca seria pieselor de 5 lei 1948-1951 ( Al ) se gaseste in stari deosebite de conservare
( UNC si pana spre MS 64 ) fata de alte emisiuni, tot alu., ale anilor 1950.
-
george_s321

Mai apar si celelalte monede de aluminiu.5 lei 1951 mi se pare mie cea mai rara pentru ca e cea pe care am vazut-o eu mai rar.Aluminiu e moale si greu sa scape monedele fara contacte.Pozele mele nu ies asa bine.2 lei 1951 a luat si el 67 la NGC.
-
Cristian Ciuplea

Desi nu pe eBay, tot ceva "interesant" , dar la Heritage, in AU.
Si atentie, licitatia nu este pe 1 APRILIE, ca asa mai intelegeam.
Si atentie, licitatia nu este pe 1 APRILIE, ca asa mai intelegeam.
-
george_s321

Ei dau AU de la 50 la 58.Pe la 58 insa sunt sanse de fapt de AU.In principiu la limita de sus a unui grad ating acel grad.Atasez poze si cu un macar MS65 veritabil.Daca nici aceasta piesa nu este de 65 atunci 65 nu exista decat in proof-urile BNR.
-
Cristian Ciuplea

D-le George, piesa este deosebita, oricum.
Razele au mici contacte, acolo unde am marcat, poate si putin deasupra ?
La fel si in camp ?
Reversul nu-l pot interpreta asa de bine, ca este o poza mai mica.
Probabil ca are un punct de contact sus , la buza monedei, pe la ora 12.
Minimalitati mai sunt posibile pe la " 5 LEI ".
Chiar daca am dreptate, piesa va fi un MS-64 zdravan !
Oricum, aceasta piesa este mai calitativa ca moneda de 2 Lei 1951, pe care ati prezentat-o.
Dar sa revenim la moneda de aur, 100 Lei.
Eu stiu ca in America exista mai multe sorturi de APROAPE NECIRCULAT.
Puteti sa vedeti in mod clar , imediat cum luati o moneda in mana, daca este AU 50 sau AU 55.
Sau mai simplu, ar trebui sa vedeti imediat o diferenta intre UNC si MS 63 ?
Eu zic ca da.
Moneda de aur are un avers de VF, reversul fiind sub ( par tampla sters bine, jumatate din perciune nu mai este).
Piesa este plina de zgarieturi si contacte clare.
Peste ea au trecut sute de contacte si altele peste sutele anterioare, pana a ramas fara luciu din bataie.
Si atunci de ce este inca Au, chiar si cea mai joasa treapta de AU ?
Razele au mici contacte, acolo unde am marcat, poate si putin deasupra ?
La fel si in camp ?
Reversul nu-l pot interpreta asa de bine, ca este o poza mai mica.
Probabil ca are un punct de contact sus , la buza monedei, pe la ora 12.
Minimalitati mai sunt posibile pe la " 5 LEI ".
Chiar daca am dreptate, piesa va fi un MS-64 zdravan !
Oricum, aceasta piesa este mai calitativa ca moneda de 2 Lei 1951, pe care ati prezentat-o.
Dar sa revenim la moneda de aur, 100 Lei.
Eu stiu ca in America exista mai multe sorturi de APROAPE NECIRCULAT.
Puteti sa vedeti in mod clar , imediat cum luati o moneda in mana, daca este AU 50 sau AU 55.
Sau mai simplu, ar trebui sa vedeti imediat o diferenta intre UNC si MS 63 ?
Eu zic ca da.
Moneda de aur are un avers de VF, reversul fiind sub ( par tampla sters bine, jumatate din perciune nu mai este).
Piesa este plina de zgarieturi si contacte clare.
Peste ea au trecut sute de contacte si altele peste sutele anterioare, pana a ramas fara luciu din bataie.
Si atunci de ce este inca Au, chiar si cea mai joasa treapta de AU ?
-
george_s321

La raze e un efect de la lumina,nu sunt contacte acolo.Langa N exista ceva urme vizibile cu greu doar din unghiul bun.O urma este in relief,la fel ca cea de langa "U".Urme superficiale, unele din batere. Daca 5 lei 1950 era de MS64 si comparam monedele diferenta este foarte mare.Daca nu 2 grade cum spun eu cu siguranta este un grad macar si e suficient sa comparam muntii.In ce priveste gradele NGC daca acceptam ca MS62 e mai bun ca 61,63 ca 62,......,68 ca 67 si ca dau 68 e oarecum de asteptat sa avem MS62 la o moneda care are cale buna pana la UNC.Pentru a avea un AU50 bun ar trebui sa dea MS64 foarte greu si nu este asa.Cum MS64 se da cu lejeritate se ajunge la un AU50 foarte slab.
pentru cei interesati de cum sa terminat povesteadsdev scrie:Daca ar fi stat sa scrie tot ce nu e in regula la moneda asta, nu le ajungea capsula celor de la NGC![]()
Cred totusi ca e normal sa fie gradata cu XF Details... daca piesa nu avea nici o problema, probabil ar fi luat un XF40 strict privind detaliile. Practic ei spun ca piesa are detalii de XF, nu ca are grad de XF. Daca ar fi primit grad, il si scriau acolo. Poate cel care a trimis-o la NGC era mai inspirat daca cerea incapsulare cu "No details" la gradare, nu cred ca a fost atat de optimist incat sa creada ca va primi grad.

des photos
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Fix 500? Inseamna ca "un prieten" al vanzatorului licitat 499EURO. Nu cred ca cineva cand vrea sa castige neaparat o piesa buna pe ebay liciteaza 299, 399... ci 300 sau 400. Sau, ma rog, 305, 405 (eu asa procedez), sa fie sigur.
Eu aveam o perioada in care licitam 99,99, 139,99, 159,99 de exemplu. Dupa ce am piedut mai multe licitatii pentru 2-3 centi pentru ca atlul licita 100,00 sau 160,00 am inceput sa licitez 101,00 sau 161,00. Dar niciodata nu am licitat 99,00 sau 159,00. Dar.... cine poate sti ce si cum 
Dar sa ne indulcim si ochii
Dar sa ne indulcim si ochii