Identificare si Valorificare monede argint din salba
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Identificare si Valorificare monede argint din salba
Rog colegii mai cu experienta sa ma ajute cu identificarea monedelor straine si valorificarea lotului!
-
thebluelion

Re: Identificare si Valorificare monede argint din salba
Buna ziua. Cu identificarea monedelor straine nu va pot ajuta, dar va pot spune ca, odata ce au fost gaurite, monedele nu valoreaza decat argintul din ele, mai ales daca nu sunt ceva raritati. Dvs aveti acolo sub 100 grame de monede din argint, de puritati si mai bune, si mai proaste, deci suma pe care cred ca o puteti obtine este de undeva la 150-200 lei pe tot lotul, din pacate.
Din pacate confirm . Daca monede nu erau gaurite vorbeam de bani frumosi.
Chiar si argintul din ele e de puritate scazuta de exemplu pe cele de 3 kreuzer si cele otomane sunt bullion adica cam 500/1000 argint deci ......
Totusi sunt colectionari ar fi interesati de astfel de monede pana gasesc versiunile fara aerisire. Oricum din cauza gaurii orice moneda ajunge automat in stare de conservare VG sau F (clasificarea cea mai slabe).
Chiar si argintul din ele e de puritate scazuta de exemplu pe cele de 3 kreuzer si cele otomane sunt bullion adica cam 500/1000 argint deci ......
Totusi sunt colectionari ar fi interesati de astfel de monede pana gasesc versiunile fara aerisire. Oricum din cauza gaurii orice moneda ajunge automat in stare de conservare VG sau F (clasificarea cea mai slabe).
-
thebluelion

Exact. Sper sa nu gresesc, dar, la cum par sa arate din poza, monedele de 1 leu, daca nu erau gaurite, faceau undeva pe la 400-600 euro.jones2m scrie:Din pacate confirm . Daca monede nu erau gaurite vorbeam de bani frumosi.
eu personal am vreo 2 monede gaurite una otomana si una de 20 kreuzer pe care le-am luat la gramada.
De la inceput cam trebuie sa decizi daca cumperi monede lipite sau gaurile nu de alta dar experienta imi spune ca e mai bine asa.
nu de alta dar daca vrei vinzi vreodata o moneda de acest tip pot sa ai suprize neplacute (in sensul sa o dai la preturi foarte mici) in schimb monedele in stari bune necurate sunt cele isi pastreaza cu adevarat valoarea.
De la inceput cam trebuie sa decizi daca cumperi monede lipite sau gaurile nu de alta dar experienta imi spune ca e mai bine asa.
nu de alta dar daca vrei vinzi vreodata o moneda de acest tip pot sa ai suprize neplacute (in sensul sa o dai la preturi foarte mici) in schimb monedele in stari bune necurate sunt cele isi pastreaza cu adevarat valoarea.
Multumesc tuturor pentru raspuns. Salba am gasit o la bunica printr o camara. Initial era un sirag de monede negre si gaurite,nu se vedea nimic. Mare mi a fost mirarea cand am inceput sa le curat si au aparut pe rand,intai cele de 1 leu iar mai apoi celelalte,toate din argint. Raspunsurile voastre nu ma mira,ma asteptam insa ca oricine, sa valoreze mai mult.Cel mai tare m am intristat de cele de un leu,dupa o atenta evaluare am observat starea lor ,care este una foarte buna,exceptand gaura
.O sa opresc pe celemai bune in colectie si probabil restul o sa plece la cineva care are nevoie de ele.
Aveti un mesaj privat.