Nici eu nu ma simt prea convins cand ma uit la ea. Cununile de pe revers sunt specifice unor monede grecesti (unele chiar emise de liga ahee) dar stilul are ceva prea modern. Insa cu anticele vor exista mereu surprize. Eu unul nu stiu ce este dar prin masurare si cantarire plus diametru se pot da indicatii pe forumancientcoins, si acolo va fi cineva care va putea da macar o idee despre provenienta ei.
Aldor scrie:Plus ca piesa este 'prea rotunda' pentru o antica.
de la vanzatorul respectiv provine si moneda postala de mine anterior (cea cu R),vanduta ca originala,plus doua piese india.in urma discutiilor din ultima saptamana de aici,am inceput sa ma uit mult mai atent la oferta lui si am gasit o multimede piese de acest gen
Ultima oară modificat 02 Feb 2007, 15:15 de către cartelcoserv, modificat 1 dată în total.
E foarte probabil o fantezie. Seamana de departe cu o combinatie de monede macedonene, dar capul lui Alexandru nu a aratat niciodata asa (desi poarta pielea leului din Nemea, in chip de Hercule). Si apoi, acel SC, care ne duce cu gandul la Roma, nu cadreaza deloc cu restul.
Cum a zis si Aldor, forma e prea perfecta, si piesa oricum pare turnata.
Piesa pare o imitatie recenta dupa un denar republican al lui Faustus Cornelius Sulla, fiul dictatorului. Nu am momentan un Crawford la indemana, dar, cu siguranta lipseste monograma cu numele lui Faustus de sub siglele SC si reversul pare destul de incomplet.
luc scrie:Piesa pare o imitatie recenta dupa un denar republican al lui Faustus Cornelius Sulla, fiul dictatorului. Nu am momentan un Crawford la indemana, dar, cu siguranta lipseste monograma cu numele lui Faustus de sub siglele SC si reversul pare destul de incomplet.
Ma tot mir ca se liciteaza totusi pe ea... E atat de dubioasa ca numai cine n-are habar deloc de monedele antice ar putea sa creada ca e autentica. Nici macar nu e un fals bine realizat, e de foarte proasta calitate.