preturi bancnote 2000 lei eclipsa

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

catalin odgon
nou in forum
nou in forum

Re: moneda

Mesaj de catalin odgon »

Buna ziua. Am si eu o nelamurire, o rugaminte, poate ma ajuta cineva. Am gasit o moneda din cupru si nu stiu ce este cu ea.... nu am gasit-o pe nicaieri pe net poate voi stiti mai multe
catalin odgon
nou in forum
nou in forum

Re: preturi bancnote 2000 lei eclipsa

Mesaj de catalin odgon »

Are pe spate stema cu doi lei stanga dreapta si in centru un leu mai mic
george_s321

Mesaj de george_s321 »

Fara poze si fara detalii clare trebuia sa incercati la Mama Omida.Acolo poate sunt ceva sanse de identificare.
elvira
**
**

Mesaj de elvira »

george_s321 scrie:Fara poze si fara detalii clare trebuia sa incercati la Mama Omida.Acolo poate sunt ceva sanse de identificare.
Sunt două variante de adresare:
- Mama Omida (aici se înscriu toţi cei despre care nu ştim, pentru că au considerat din prima că forumul nu le este util)
- forum (iar aici se înscriu şi cei care sunt ulterior îndrumaţi de cei mai vechi la Mama Omida, ca în cazul nostru)

Adică fiecare dintre cei din categoria a doua întâi întreabă pe forum şi pe urmă încearcă şi la Mama Omida (unde sunt trimişi de cei mai vechi pe forum, că altfel NU găsesc răspuns).

Nu mai punem la socoteală că este posibil ca persoana care întreabă (aici catalin odgon) să nu aibă aparat foto sau aparatul său să facă fotografii inutilizabile pentru monede din cupru care au "pe spate stema cu doi lei stânga dreapta şi în centru un leu mai mic". S-au mai văzut cazuri chiar pe acest forum.

Să încercăm următoarea variantă de mijloc: PRESUPUNÂND că este o întrebare care se bazează pe ceva real, există monede de cupru (cu mai multe tipuri) care ar putea să corespundă descrierii.

Orientativ, le împart în două grupe:
- fără inscripţia „East India Company” (probabil piesa în discuţie), mai vechi
- cu inscripţia „East India Company”, mai recente
iar din cea de-a doua categorie fac parte (nominalul este indicativ, deoarece la unele tipuri este inscripţionat cu cifre romane, la altele este inscripţionat cu litere):
1. 20, 10, 5 şi 1 Cash, începând cu 1802, Madras, India
2. 2, 1 şi 1/2 Pice, idem
3. 1/2, 1/4 şi 1/12 ANNA, East India Company, începând cu 1835
4. UKL 1 ANNA

Nu ştiu să mai fie şi altele, este un domeniu relativ vast, iar o parte dintre monedele menţionate cuprind şi falsuri, token, jetoane.

Dacă lui catalin odgon i se pare că vreuna dintre fotografiile ataşate corespund ca imagine, are aproape întreg răspunsul la solicitarea de ajutor. O detaliere a sistemelor monetare respective (tipărită la 1890) se poate găsi în: https://books.google.ro/books?id=RJulW2 ... ee&f=false

Dacă, pe de altă parte, nici una dintre fotografiile ataşate nu amintesc de piesa respectivă, fie descrie mai bine ce vede, fie îşi cumpără un aparat foto sau şi-l schimbă pe cel pe care îl are.
Fişiere ataşate
0 ANNA  .jpg
0 ANNA .jpg (34.4 KiB) Vizualizat de 15122 ori
0 ANNA  _.jpg
0 ANNA _.jpg (37.49 KiB) Vizualizat de 15122 ori
ANNA.jpg
ANNA_.jpg
ANNA .jpg
elvira
**
**

Mesaj de elvira »

continuare
Fişiere ataşate
ANNA 1_12.jpg
Cash  .jpg
Cash .jpg
Cash.jpg
Cash_.jpg
elvira
**
**

Mesaj de elvira »

cu scuze că purtăm discuţia la "eclipsă"...
Fişiere ataşate
pice 1_12.jpg
Pice.jpg
UKL ANNA.JPG
UKL ANNA_.JPG
george_s321

Mesaj de george_s321 »

Aveti dreptate.Aparate foto sunt cam 3 pe 20 km patrati iar cei care stiu sa citeasca un an sau o legenda de pe o moneda se gasesc greu.Inteleg la monedele arabe sau turcesti unde e mai greu dar ceva gen "half anna" cred ca poate fi precizat.Nu mai zic de an.
popoviciliza

Mesaj de popoviciliza »

Foarte probabil să fie Bulgaria, asta ar explica şi problema cu cititul.

Nu e sigur 100%, pentru că mai rămân vizibile milesimul şi nominalul.

Pun şi eu o monedă care nu e nici India, nici Bulgaria, nici răspunsul perfect, dar e foarte frumoasă.
Fişiere ataşate
300px-Bel_Congo_1887_5_francs_rev_Goldberg_67-3857.jpg
300px-Bel_Congo_1887_5_francs_rev_Goldberg_67-3857.jpg (31.38 KiB) Vizualizat de 15087 ori
300px-Bel_Congo_1887_5_francs_obv_Goldberg_67-3857.jpg
300px-Bel_Congo_1887_5_francs_obv_Goldberg_67-3857.jpg (29.84 KiB) Vizualizat de 15087 ori
Ultima oară modificat 27 Apr 2016, 10:57 de către popoviciliza, modificat 1 dată în total.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

george_s321 scrie:Aveti dreptate.Aparate foto sunt cam 3 pe 20 km patrati iar cei care stiu sa citeasca un an sau o legenda de pe o moneda se gasesc greu.Inteleg la monedele arabe sau turcesti unde e mai greu dar ceva gen "half anna" cred ca poate fi precizat.Nu mai zic de an.
In plus cam toti au deja telefoane mobile si cam toate telefoanele au si camera foto incorporata.
Eu/noi primim mai multe telefoane si mesaje zilnic in care diversi vor "evaluare" la timbre, monede, bancnote, etc. Eu le explic ca nu suntem evaluatori, dar daca ne trimit cateva poze, in masura ce timpul ne va permite o sa incercam sa-i ajutam. Gratis, evident.
La care unii zic "Hai dom'le, n-am eu timp de facut poze", "Nu stiu, e cam mult de lucru, e un clasor plin, imi ia vreo ora", etc. Altii zic OK, o sa faca poze.
Cam 1 persoana din 100 intr-adevar se oboseste sa faca poze si ni le trimite. TOTI ceilalti vor informatia de-a gata, pe loc, la telefon
elvira
**
**

Mesaj de elvira »

Aldorus scrie:
george_s321 scrie:Aveti dreptate.Aparate foto sunt cam 3 pe 20 km patrati iar cei care stiu sa citeasca un an sau o legenda de pe o moneda se gasesc greu.Inteleg la monedele arabe sau turcesti unde e mai greu dar ceva gen "half anna" cred ca poate fi precizat.Nu mai zic de an.
In plus cam toti au deja telefoane mobile si cam toate telefoanele au si camera foto incorporata.
Eu/noi primim mai multe telefoane si mesaje zilnic in care diversi vor "evaluare" la timbre, monede, bancnote, etc. Eu le explic ca nu suntem evaluatori, dar daca ne trimit cateva poze, in masura ce timpul ne va permite o sa incercam sa-i ajutam. Gratis, evident.
La care unii zic "Hai dom'le, n-am eu timp de facut poze", "Nu stiu, e cam mult de lucru, e un clasor plin, imi ia vreo ora", etc. Altii zic OK, o sa faca poze.
Cam 1 persoana din 100 intr-adevar se oboseste sa faca poze si ni le trimite. TOTI ceilalti vor informatia de-a gata, pe loc, la telefon
Fără supărare, catalin odgon nu este "în culpă" cu solicitarea sa. Dacă ar fi fost, foarte probabil nu răspundeam.

Dacă vă uitaţi în reguli („Cititi aici inainte sa publicati un mesaj de identificare”), veţi vedea că înainte să adaugaţi un anunţ de identificare se cere: „asigurati-va ca nu este vorba de o moneda comuna, despre care puteti gasi destule informatii cautand pe google! De ex. cautati dupa inscriptia de pe moneda, pe majoritatea monedelor moderne este trecuta valoarea nominala, denumirea si anul de emisie. […]”
Iar catalin odgon s-a conformat total acestei reguli imperative (restul este fie pentru antice / medievale, fie opţional). De ce nu a pus o fotografie? Nu ştiu, dar nici nu era obligatoriu. Iar simplul fapt că mulţi dintre cei de pe forum au telefoane mobile cu camere foto incorporate nu implică nimic. Deşi NU are legătură cu ce am scris aici, eu am un telefon mobil fără cameră foto incorporată.

Reverind la reguli, catalin odgon nu a urmat recomandarea referitoarea la a mulţumi celor care îl ajută la indetificare:
Aldorus scrie: Este recomandat sa recompensati efortul celui (celor) care v-au ajutat la o identificare macar cu un simplu "merci", in caz contrar eventualele mesaje ulterioare pe care o sa le postati probabil o sa fie ignorate de utilizatori.

Poate nu a fost mulţumit, poate nu a citit încă, poate s-a ghidat după prima reacţie primită (e acum "la Mama Omida"), poate…, poate… Nu ştiu şi nu cred că interesează motivele acestuia, ajunge uneori mulţumirea că ai găsit un răspuns (fie el şi imperfect) la o întrebare dificilă (nu cred că aţi uitat concursurile pe care le-aţi organizat cândva şi audienţa acestora!?).

Nu aş fi intrat în aceste detalii dacă nu m-ar fi mirat intervenţia dumneavoastră referitoare la faptul că primiţi mai multe telefoane zilnic: nu am înţeles ce aţi vrut să ziceţi (în directă legătură cu modul în care se fac postările pe acest forum).
george_s321

Mesaj de george_s321 »

Atat de multe cuvinte.Discutia a fost simpla,nu erau destule detalii.E ca si cum as spune eu ca am o masina,vreau sa stiu cat costa.Punct.Ca cineva ar putea sa inceapa cu:"daca e logan din 2007 cu inbunatatiri e ....,daca e renault din 1987 costa cam.....".E o discutie fara rost.
popoviciliza

Mesaj de popoviciliza »

george_s321 scrie:Atat de multe cuvinte.Discutia a fost simpla,nu erau destule detalii.E ca si cum as spune eu ca am o masina,vreau sa stiu cat costa.Punct.Ca cineva ar putea sa inceapa cu:"daca e logan din 2007 cu inbunatatiri e ....,daca e renault din 1987 costa cam.....".E o discutie fara rost.
Cum ziceţi. Dar nu pentru toţi!
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

elvira scrie: Nu aş fi intrat în aceste detalii dacă nu m-ar fi mirat intervenţia dumneavoastră referitoare la faptul că primiţi mai multe telefoane zilnic: nu am înţeles ce aţi vrut să ziceţi (în directă legătură cu modul în care se fac postările pe acest forum).
Ce am vrut sa zic e ca foarte multi vor o informatie de-a gata, fara sa depuna nici cel mai mic efort in a cauta singur. Sau fara sa depuna cel mai mic efort in a te ajuta cu informatii suplimentare, o poza, ceva, sa poti sa-i dai un raspuns corect.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Si in plus nici macar o multumire nu am vazut de la persoana care a deschis discutia.
Scrie răspuns