Diploma Stafeta Strajereasca

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
sorin70

Diploma Stafeta Strajereasca

Mesaj de sorin70 »

Achizitionata ieri din targul de vechituri. Formatul este un pic mai mare decat A4.
Ma poate ajuta cineva cu detalii despre aceasta stafeta ( articole din presa vremii, numar si categorii de participanti, etc. ) ?
Orice detaliu este binevenit.
Multumesc anticipat.
Fişiere ataşate
Diploma Stafeta Strajeresaca m.jpg
Ultima oară modificat 27 Aug 2015, 11:00 de către sorin70, modificat 1 dată în total.
marcus aurelius

Re: Diploma Stafeta Cercetaseasca

Mesaj de marcus aurelius »

Rectificare: "Stafeta Strajereasca", nu cercetaseasca. In perioada domniei Regelui Carol al II-lea din 1930-1940, organizatia cercetaseasca a fost transformata in Straja Tarii. Insa nu a fost doar atat ci ceva similar cu perioada lui Ceausescu cand toti erau pionieiri. daca cercetasia a avut un caracter mai elitist, strajeria a fost de masa. Deci numarul participantilor nu a fost mic... Nu exista date exacte. Nici macar in arhive.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
sorin70

Re: Diploma Stafeta Strajereasca

Mesaj de sorin70 »

Multumesc pentru binevenita corectura.
Desi banuiesc ca aceasta stafeta a fost o actiune de mare amploare, nu am reusit inca sa gasesc informatii.
Am gasit chiar si "Realitatea ilustrata" din acea saptamana. Desi descrie pe larg evenimentele ocazionate de aniversarea din 08 iunie 1938, nu pomeneste nimic despre aceasta stafeta.

In alta ordine de idei, in opinia mea o organizatie care sa cuprinda copii ar fi binevenita si astazi. Poate nu de masa, dar in care sa poata sa se incrie, bineinteles benevol, orice copil sau adolescent si care sa le organizeze si faciliteze accesul la activitatile extrascolare ( excursii, tabere, cercuri, voluntariat etc.). Statul ar putea subventiona o parte din costul acestor activitati prin intermediul Directiilor Judetene pentru Tineret / Cultura / Sport.
sorin70

Re: Diploma Stafeta Strajereasca

Mesaj de sorin70 »

Din "Breviaire Statistique de la Roumanie 1940" am atasat cateva informatii statistice cu privire la organizatia Straja Tarii.
Straja tarii 1.jpg
Straja tarii 2.jpg
Straja tarii 3.jpg
Scrie răspuns