Sfaturi pentru un incepator

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
MihaiMacrea
nou in forum
nou in forum

Sfaturi pentru un incepator

Mesaj de MihaiMacrea »

Salutare dragi prieteni,
Numele meu este Mihai si sunt din Bucuresti.
De curand m-am decis sa ma apuc de colectionat :D, pentru ca imi plac monedele si cred ca aceasta colectie ar fi interesanta pentru toata familia.
V-as ruga sa imi dati cateva sfaturi avand in vedere ca momentan sunt la inceput si cumpar doar revista Monede si bacnote de pe glob(sper ca nu ii fac reclama, nu asta e scopul). Se merita aceasta revista sau mai bine cumpar separat monede/bacnote?
Intentionez sa fac o colectie cu cat mai multe piese de pe tot globul, de maxim 100 ani vechime, usor usor 1-2-3 piese pe luna ....fara graba.
Multumesc
dsdev

Re: Sfaturi pentru un incepator

Mesaj de dsdev »

Daca scopul colectiei este strict acela de a avea ceva "interesant pentru toata familia", puteti colectiona orice si oricum atat timp cat colectia are efectul vizual dorit si va bucura :-)

Daca o priviti ca pe o investitie sau ca pe un "ceva" valoros pe care sa il lasati copiilor... nu mi-as pune mari sperante in acea colectie din reviste. Ganditi-va fie si doar la faptul ca cei care editeaza acele reviste trebuie sa includa in pretul revistei, pe langa valoarea bancnotei, costul de tipar / marketing / adaosul comercial. Valoarea financiara a acelor bancnote / monede este una infima. Cu aceiasi bani puteti cauta / gasi piese sensibil mai valoroase dpdv numismatic.
Daca imi vand masina, pot sa pun un bid mai mare...
MihaiMacrea
nou in forum
nou in forum

Mesaj de MihaiMacrea »

Multumesc pentru sfat.
Mi-am imaginat ca se 20 ron poti sa cumperi mai multe monede sau mai valoroase, dar este un inceput si mi se pare interesant sa ai ai informatii scrise despre orice moneda ai si nu sa stai sa cauti pe internet.
Momentan doresc sa nu fie o investitie, dar poate pe viitor se va transforma in ceva fabulos si valoros(pe la pensionare:)))) )
jones2m

Mesaj de jones2m »

cred ca primul loc ar prin pietele de vechituri unde poti gasi astfel de monede
fara importanta numismatica si preturi modice..

eu si acuma ma duc din cand in cand sa arunc o privire e adevarat ca foarte rar gasesc ceva remarcabil acolo dar cum spuneti dvs ................... cine stie ce comoara pot gasi intr-o zi. *
Scrie răspuns