Taler Maria Tereza 1780
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
Diana_doamna

Taler Maria Tereza 1780
Am gasit pe Okazii aceasta moneda si mi-ar placea sa o cumpar pentru ca eu nu am inca nici-un taler si, desigur, nu ma pricep. Va rog sa ma ajutati cu o parere. Vanzatorul cere pentru ea 115 lei + platele postale. Sa o cumpar, ce ma sfatuiti? Moneda are 4 cm in diametru si greutatea de 28,1 grame, cel putin asa specifica domnul care o vinde.
Voi aprecia fiecare sfat si va multumesc.
Voi aprecia fiecare sfat si va multumesc.
- Fişiere ataşate
-
- taler 1780.jpg (107.33 KiB) Vizualizat de 19567 ori
-
- taler 1780 rev.jpg (94.58 KiB) Vizualizat de 19567 ori
Piesele cu siglele SF sub bust, sunt rebateri, valoreaza doar argintul
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm
Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Poate va ajuta aceste informatii .
http://ro.wikipedia.org/wiki/Talerul_Maria_Terezia
http://ro.wikipedia.org/wiki/Talerul_Maria_Terezia
Nu mor caii cand vor cainii !!!
-
Diana_doamna

Va multumesc amandorura pentru raspunsuri.
Initial mi s-a parut cam dubioasa starea atat de buna a talerului pentru o moneda din 1780 si m-am gandit ca, poate, e falsa, dar dupa indicatia domnului "ioane4u" am citit pe Wikipedia ca aceste piese s-au batut pana prin anul 2000. Domnul Ricky spune ca valoreaza doar pretul argintului din ea. Ce sa inteleg de aici? Ca pretul cerut de vanzator este prea mare? Are cineva dintre dumneavoastra un taler la fel de frumos si la un pret mai mic pe care ar vrea sa mi-l vanda? M-as bucura, bineinteles.
Initial mi s-a parut cam dubioasa starea atat de buna a talerului pentru o moneda din 1780 si m-am gandit ca, poate, e falsa, dar dupa indicatia domnului "ioane4u" am citit pe Wikipedia ca aceste piese s-au batut pana prin anul 2000. Domnul Ricky spune ca valoreaza doar pretul argintului din ea. Ce sa inteleg de aici? Ca pretul cerut de vanzator este prea mare? Are cineva dintre dumneavoastra un taler la fel de frumos si la un pret mai mic pe care ar vrea sa mi-l vanda? M-as bucura, bineinteles.
Teoretic, daca acest tip de moneda s-a batut pana in 2000, atunci nu prea are valoare numismatica, nu?? este doar valoarea argintului, la care vanzatorul si-a mai pius si el putin comision.
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm
Pretul nu este nici mare , nici mic . Aceste rebateri ca si altele dupa alte monede sau facut si pt cei care nu au " originalul " in colectie . Arata destul de bine si dvs decideti daca o doriti in colectie , cat sunteti dispusa sa platiti pt ea ( 28 gr argint 900/1000 ) sau daca mai asteptati pt o moneda care a circulat ...
Nu mor caii cand vor cainii !!!
-
Diana_doamna

-
paul_aramis

-
Pripon Emanoil
- **

Re: Taler Maria Tereza 1780
Din cate am inteles domnul paul_aramis spune ca si monedele originale aveau siglele SF.Va rog sa ma lamuriti si pe mine . Pana la urma piesele cu siglele SF sub bust, sunt doar rebateri sau nu ? Daca SF exista si la piesele originale,cum deosebim o astfel de piesa de o rebatere ?
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
(C.Cantacuzino)
-
popoviciliza

Sper să fie aici informaţia respectivă: http://www.theresia.name/en/svergleich.html
pretul la bucata e cam pe la 100 si ceva.
Daca cumparati mai multe gasiti si la 90 de RON.
*
Moneda este legedara printre numismati, cred ca nu exista numismat serios care nu are sau nu a avut cel putin una.
Tirajul aproximativ este de 800.000.000 deci 800 de milioane care ca idee este mai mult decat toate monedele de argint bature de Romania din 1866 pana in prezent deci valoare numismatica este mica.
Oricum este o moneda de colectionat cum este si american eagles sau arca lui noe. Moneda de investitie care valoreaza pretul argintul din ele plus prima de 10% deci daca argintul e cam la 2 lei gramul + 10 la suta ajungem la un 80 de RON.
Daca cumparati mai multe gasiti si la 90 de RON.
*
Moneda este legedara printre numismati, cred ca nu exista numismat serios care nu are sau nu a avut cel putin una.
Tirajul aproximativ este de 800.000.000 deci 800 de milioane care ca idee este mai mult decat toate monedele de argint bature de Romania din 1866 pana in prezent deci valoare numismatica este mica.
Oricum este o moneda de colectionat cum este si american eagles sau arca lui noe. Moneda de investitie care valoreaza pretul argintul din ele plus prima de 10% deci daca argintul e cam la 2 lei gramul + 10 la suta ajungem la un 80 de RON.
Va multumesc pentru lamuriri !
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
(C.Cantacuzino)
-
popoviciliza

Cu plăcere.