LICITATII EBAY INTERESANTE

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
popoviciliza

Re: LICITATII EBAY INTERESANTE

Mesaj de popoviciliza »

Chiar dacă este patină, în fotografie se vede numai pe nominal şi încă destul de vag.
s-l400.jpg
s-l400.jpg (47.69 KiB) Vizualizat de 17211 ori
Fotografiile sunt virate în sepia, cum am mai spus, o metodă practicată de vânzători când moneda nu se vinde singură (ar mai fi şi plastinarea, fotografia sub-expusă - adică în clar-obscur -, fotografia uşor supra-expusă, fotografia pe diverse fonduri etc.). Aşa că...
Ultima oară modificat 21 Dec 2016, 16:41 de către popoviciliza, modificat 1 dată în total.
ambr0zie

Mesaj de ambr0zie »

Am inteles.
Eu credeam ca asta e nuanta monedelor, cam ciudat sa fie atat de pregnanta la monede in stare buna.
Nu stiu ce sa zic, pana la urma cineva le-a cumparat la ghici, la asemenea sume parca ai vrea sa vezi EXACT ce cumperi.

Mesaj de popoviciliza »

Moneda e rară!

Cumpărătorul este de talie şi nu a ezitat niciodată să ia piese scumpe. Uneori le-a revândut şi nu cred că este în pierdere per ansamblu pentru că are o colecţie şi nu un morman.
Ultima oară modificat 21 Dec 2016, 16:47 de către popoviciliza, modificat 1 dată în total.
dsdev

Mesaj de dsdev »

Pozele erau de proasta calitate, asta explica nuanta foarte ruginie. Puteti vedea pozele aceleiasi monede facute de NGC, la gradare: https://www.ngccoin.com/certlookup/4322565-001/ - din pacate tot din pozele NGC se vad niste zgarieturi destul de serioase pe moneda de 50 bani, invizibile in pozele de pe ebay.

Cat despre preturile obtinute, sunt preturi de casa de licitatie, ba chiar cu adaos as zice, la cateva piese. Desigur, daca nu le pastreaza, Johann poate revinde piesele fara sa iasa mult in pierdere, zic eu.
Daca imi vand masina, pot sa pun un bid mai mare...
ambr0zie

Mesaj de ambr0zie »

Stiu ca e rara si n-o gasesti in stare buna prea des. Mai rara e varianta 1876 din ce stiu, dar e irelevant.
Ce nu imi place personal e ca pozele de pe ebay au mascat, voit sau nu, zgarieturile care apar clar in linkul postat de dl dsdev. Photoshop cu sepia si/sau aparat prost, asta nu stim.

Fiind gradata de NGC si inca la MS64 e clar ca nu e teapa, n-am zis asta.
:xmas:

Mesaj de popoviciliza »

dsdev scrie:Pozele erau de proasta calitate, asta explica nuanta foarte ruginie. Puteti vedea pozele aceleiasi monede facute de NGC, la gradare: https://www.ngccoin.com/certlookup/4322565-001/ - din pacate tot din pozele NGC se vad niste zgarieturi destul de serioase pe moneda de 50 bani, invizibile in pozele de pe ebay.

Cat despre preturile obtinute, sunt preturi de casa de licitatie, ba chiar cu adaos as zice, la cateva piese. Desigur, daca nu le pastreaza, Johann poate revinde piesele fara sa iasa mult in pierdere, zic eu.
Aşa am spus şi eu, în sensul că fotografiile sunt făcute intenţionat aşa. Era mult mai simplu (pentru "negustorul cinstit") să ia fotografiile de la NGC. Dar atunci nu ar mai fi pretins că "Seems to be an undergraded MS-65 to us." şi nu mai lua preţul de acum!

Iar jgdengel ia şi zgâriate bine, dar le revinde după ce vede că nu sunt în regulă.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Leul 1901 se pare ca tot la nemți ajunge. Are idee cineva la cine ajung restul?
dsdev

Mesaj de dsdev »

ovidiu^ scrie:Leul 1901 se pare ca tot la nemți ajunge. Are idee cineva la cine ajung restul?
Cele vandute la cumparatorii cu putine calificative e foarte posibil sa se duca tot la vanzator. Acelasi vanzator a mai avut un 10 bani 1900 PF64 care a fost "vandut" pe ebay de vreo 4 ori plus "adjudecat" la vreo 2 case de licitatie si a tot reaparut la vanzator in oferta. Pare genul care si-l cumpara singur daca nu ii convine pretul, nu m-ar mira sa fi facut la fel si acum cu unele piese.
dsdev

Mesaj de dsdev »

popoviciliza scrie:
dsdev scrie:Era mult mai simplu (pentru "negustorul cinstit") să ia fotografiile de la NGC. Dar atunci nu ar mai fi pretins că "Seems to be an undergraded MS-65 to us." şi nu mai lua preţul de acum!
Hmm, nu prea sunt de acord, sincer fotografiile de la NGC sunt de obicei slabe, facute cu lumina perpendiculara pe moneda, ascund luciul de batere si aplatizeaza aspectul monedei. Intr-adevar, scot in evidenta defectele insa sunt si inestetice. Bine, nici asa cum a facut cel care a vandut piesele despre care vorbim, dar nici sa pierzi din pret pentru ca folosesti poze NGC care strica aspectul real al monedei. Se pot face foarte bine si poze frumoase care sa nu ascunda defecte :) Face si NGC asta, doar ca numai pentru o taxa suplimentara.

Iar aia cu "seems to be an undergraded bla bla" e de mare viitor... Culmea, stiu colectionari care au sarit in sus ca piesa e MS65 :oops:
popoviciliza

Mesaj de popoviciliza »

De acord.

Aş vrea să spun - cu speranţa să nu iasă cine ştie ce comoţie din asta - că lotul din care face parte moneda despre care vorbim a fost cert trimis după patinarea care i-a dat nuanţa ruginie (cel mai bine se vede la http://www.ebay.com/itm/NGC-MS-63-ROMAN ... 7675.l2557 unde este dat cu floştomocul, aşa cum mai apare şi pe la alţii). Dacă eu nu mă înşel grav cu ce am afirmat, atunci tot lotul are particularităţile pe care le-aţi semnalat foarte bine la moneda de 50 bani 1873.

Cu stimă,
Ultima oară modificat 21 Dec 2016, 22:58 de către popoviciliza, modificat de 2 ori în total.
dsdev

Mesaj de dsdev »

popoviciliza scrie:Dacă enu mă înşel grav cu ec am afirmat, atunci tot lotul are particularităţile pe care le-aţi semnalat foarte bine la moneda de 50 bani 1873.
Mi-e imposibil sa spun 100% daca monedele au fost patinate sau nu, ar trebui sa le am in mana sau sa am si alte poze mai bune. Dar e probabil sa fie asa, din moment ce la moneda de 50 bani 73 zgarieturile par ca trec pe sub / prin stratul de patina, nu pe deasupra. In plus, prea au toate acelasi gen de patina...

Pe de alta parte, chiar daca monedele au fost patinate / imbracate / cosmetizate, eu sincer nu vad sa fie o problema. Daca scopul colectiei este "Romania - grade cat mai mari" iar acea moneda are grad mare, e totul ok. Logic, e de preferat ca moneda sa fie curata, dar - daca nu am de unde alege una gradata si curata - mai bine MS64 patinat decat "UNC Details - Surface Hairlines". Parerea mea :)
popoviciliza

Mesaj de popoviciliza »

Perfect de acord cu comentariul legat de "Romania - grade cat mai mari".
ambr0zie

Mesaj de ambr0zie »

De acord si eu. Moneda e frumoasa. Daca face pretul, las pe colegii mai experimentati, eu nu ma bag,
Dar acuma daca unul din noi ar cumpara o piesa (nu in grad mare, sa spunem un 5 lei 1883 cu descrierea "XF dar noi il consideram AUNC") si cu o poza care sa mascheze o zgarietura, foarte vizibila cu ochiul liber, ar fi bine? Eu nu m-as simti bine sa vad asa ceva.

Cei mai corecti mi se par vanzatorii care atrag atentia clar in descriere asupra defectelor. Un pliu care nu se vede clar in poza, o zgarietura, o ruptura mica eventual. Tot respectul. Recent am avut o surpriza placuta cumparand de la un membru al forumului o bancnota descrisa ca uzata, iar in mana arata mult mai bine ca in poza. Nu de top dar nu asta era ideea, am fost extrem de multumit.

In fine, imi cer scuze pentru off topic, vreau sa aduc in discutie o alta licitatie interesanta, cred eu...
http://www.ebay.com/itm/ROMANIA-5-Lei-1 ... SwEzxYSyoj
Nu am ochiul atat de format incat sa "gradez" cu siguranta, dar imi plac perlele, delfinii de pe stema, spicul, nu prea imi place in schimb urechea.
Ce parere aveti de pret si de Seller Notes: “In my opinion is an ungraded MS” ?

Mesaj de ovidiu^ »

Legat de 5 lei 1901 din licitație, ca și detalii este de aunc-unc. Însă nu văd câmpul ăla proaspăt și luciul specific unui ms. Deci cred ca nu se poate vorbi de un ms la o eventuala gradare.
Legat de preturile din ultima licitație, de acord sunt mari. Însă câte ms-uri au apărut în ultimii ani? Prețul este făcut de cerere ai oferta. Sunt piese rare în ms și deci oricând vor obține preturi mari. Cert este ca sunt niște monede monede desiderabile în ms în orice colecție.
Cristian Ciuplea

Mesaj de Cristian Ciuplea »

5 Lei 1901 are reversul ceva mai bun ca aversul, ca relief.
Moneda nu mai are prospetime nici de XF.
Pe avers ii lipseste luciul de bataie cu desavarsire, peste tot s-a trecut cu carpa.
La revers au fost mai atenti cu stema, dar tot curatat ramane.
Ultimele 2 poze sunt cele mai elocvente.
S-a comentat mai inainte si de un 50 Bani 1873, MS 64.
Parerea mea este ca neam de neamul lui NGC n-a tinut in manute un 50 B. 1873 in MS64 cinstit si obiectiv,
nu subiectiv de genul " da-mi banul sa-ti dau gradul !
De acel 50 Bani 1901 nici nu stiu ce sa mai zic.
Imi este mila de el, ca urat l-au patinat.
Curiosity Killed The Cat !
Scrie răspuns