Identificare cascheta (sapca) militara
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Identificare cascheta (sapca) militara
Va rog sa-mi spuneti daca casheta (sapca) prezentata in fotografiile alaturate este de ofiter de militie sau securitate RPR? Si eventual o estimare de pret. Multumesc anticipat.
Re: Identificare cascheta (sapca) militara
Cu multă probabilitate este caschetă de ceremonie a trupelor de uscat, în perioada RSR, iar emblema ceva mai bătrână. Poate că voi reveni.
Pentru a nu mai deschide un topic nou, mai am o intrebare legata de o cascheta militara.
In fotografiile alaturate este o cascheta regalista si carei arme ii apartine? Multumesc pentru orice informatie.
In fotografiile alaturate este o cascheta regalista si carei arme ii apartine? Multumesc pentru orice informatie.
Este șapcă de ofițer inferior, arma intendență (administrație), model 1934. La modelul 1930 culorile sunt aceleași însă formatul calotei (partea kaki) era mai mic.
Multumesc mult domnule Gaginiuc. Puteti sa-mi dati si o evaluare a celor 2 caschete?
Greu de pronunțat. La prima aș putea spune 75-100 lei, nimic bătut în cuie. La cealaltă se schimbă treaba. Chiar mă abțin, vor sări SPECIALIȘTII la gâtul meu.
Prima cascheta, RSR de ceremonie cu cuc RPR - circa 50-60 lei. A doua cascheta este de infanterie (administratia avea 2 spice incrucisate), pretul ei depinde si de stare si de inscriptiile de pe interior...
Prima caschetă s-a purtat în perioada 1963-1990. RSR avem din 1965. Apreciez la 60 lei și 25 bani.
Spicele de grâu s-au folosit ca semne de armă în perioada 1948-1952 iar în perioada regalistă pe nasturi și paftale.
Spicele de grâu s-au folosit ca semne de armă în perioada 1948-1952 iar în perioada regalistă pe nasturi și paftale.
Cam asa arata interiorul caschetei regaliste. Eu zic ca e in stare destul de buna.
@gagniuc - Acesta este un cuc regalist romanesc de administratie cu spice, va pot indica si regulamentul care l-a statuat.
P.S. La prima as merge pe 60 lei si 50 bani
P.S. La prima as merge pe 60 lei si 50 bani
Domnule Hadrius, incercati un pret si pentru cea de-a doua cascheta, va rog. 
A doua cascheta as spune 250-300 lei, dar in zona asta, precum stiti nu sunt nici un fel de "mercuriale", totul depinde de intalnirea cererii cu oferta...
Multumesc.