Moneda emisa de Primaria Sectorului 2
Moneda emisa de Primaria Sectorului 2
Am o moneda stralucitoare care pare de aur, dar nu am gasit absolut nimic legat de ea, si nici ea nu are certificat. Stie cineva daca e de aur sau doar suflata? Multumesc.
Re: Moneda emisa de Primaria Sectorului 2
Se poate compara cu o moneda de cupru care sa aiba aceleasi dimensiuni . Daca are marimea unei monede de 50 bani trebuie sa aiba o greutate aproximativ dubla pentru a fi de aur . Se mai poate incerca la aflarea volumului materialului π ( 3,14 ) × h ( inaltimea , muchia monedei ) × raza monedei ( jumatate din marimea sau diagonala monedei ) la patrat ( r × r ). Deci Volumul ei este π ×h× r patrat . Daca calculele dau ca volumul este de aproximativ 1 cm cub atunci moneda ar trebui sa cantareasca aproximativ 18 -19 grame.
In primul rand este o medalie si nu o moneda.
Cel mai probabil este din tombac, eventual aurit, nicidecum din aur.
Cel mai probabil este din tombac, eventual aurit, nicidecum din aur.
-
Valeriu-61

Cel mai probabil este vorba de medalie comemorativa.
Centenarul Bisericii Sfântul Silvestru
04-Noiembrie-2007
Aproximativ 100 de mari personalităţi ale culturii şi ştiinţei au primit duminică, 4 noiembrie, din partea primarului Neculai Onţanu şi a Presfințitului Sebastian Ilfoveanu, medalii jubiliare din argint aurit, cu ocazia centenarului Bisericii Sfântul Silvestru.
Printre personalităţile de marcă ce au primit înalta distincţie „Medalia comemorativă Sfântul Silvestru” s-au aflat academicieni, actori, regizori, poeţi, oameni de artă şi de televiziune: Dan Berindei, Stelian Tănase, Ion Caramitru, Răzvan Teodorescu, Dan Puric, Horia Moculescu, Pompei Hărăşteanu, Radu Beligan, Cătălina Buzoianu, Andrei Blaier, Ana Blandiana, Eugen Simion, Ioan Grigorescu şi mulţi alţii.
Centenarul Bisericii Sfântul Silvestru
04-Noiembrie-2007
Aproximativ 100 de mari personalităţi ale culturii şi ştiinţei au primit duminică, 4 noiembrie, din partea primarului Neculai Onţanu şi a Presfințitului Sebastian Ilfoveanu, medalii jubiliare din argint aurit, cu ocazia centenarului Bisericii Sfântul Silvestru.
Printre personalităţile de marcă ce au primit înalta distincţie „Medalia comemorativă Sfântul Silvestru” s-au aflat academicieni, actori, regizori, poeţi, oameni de artă şi de televiziune: Dan Berindei, Stelian Tănase, Ion Caramitru, Răzvan Teodorescu, Dan Puric, Horia Moculescu, Pompei Hărăşteanu, Radu Beligan, Cătălina Buzoianu, Andrei Blaier, Ana Blandiana, Eugen Simion, Ioan Grigorescu şi mulţi alţii.
Multumesc mult pentru raspunsuri! Am comparat medalia cu o moneda de 35 mm, si ca diametru sunt la fel, numai ca moneda de aur cantareste 31 g, iar medalia 23 g. Probabil ca e argint. Se poate valorifica in vreun fel?
Nu garantez ca am calculat corect . Moneda de aur ar avea 1,67 mm grosime . Pericol de zgariere daca este scoasa pentru a fi masurata . Chiar si un subler prost ( metalic ) o poate strica . Medalia daca ar fi de argint ar trebui sa aiba 2,3 mm grosime iar de ar fi de tombac 2,7 mm . Nu cred ca se poate observa prin plastic mica diferenta ( cam jumate de mm ) intre argint si tombac . Verifica sau valorifica ?
Valorifica
. Desi cred ca cele doua sunt interdependente, in special ca nu prea e clar ce e cu medalia asta.