Identificare Barete si Uniforma - Rog Ajutor!!!
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
-
Alexandru_101
- *

Identificare Barete si Uniforma - Rog Ajutor!!!
Buna, la toata lumea!
In poza e bunelu meu cu fratele lui. De mai mult timp incerc sa identific uniforma militara shi decoratiile din piept de la fratele bunicului. Din pacate sunt doar baretele decoratiilor care in poza data negru alb e greu de recunoscut. Cred ca prima de sus poate fi Medalia "Serviciul Credincios" Clasa III (1938-1947). As fi foarte recunoscator daca poate cineva sa ma ajute in descrierea uniformei si decoratiilor.
Cu multumiri!
In poza e bunelu meu cu fratele lui. De mai mult timp incerc sa identific uniforma militara shi decoratiile din piept de la fratele bunicului. Din pacate sunt doar baretele decoratiilor care in poza data negru alb e greu de recunoscut. Cred ca prima de sus poate fi Medalia "Serviciul Credincios" Clasa III (1938-1947). As fi foarte recunoscator daca poate cineva sa ma ajute in descrierea uniformei si decoratiilor.
Cu multumiri!
- Fişiere ataşate
-
- 000076.jpg (96.4 KiB) Vizualizat de 24387 ori
Ultima oară modificat 20 Feb 2010, 19:03 de către Alexandru_101, modificat 1 dată în total.
De vandut ce vindeti?
Aici e sectiunea pentru vanzari!
Aici e sectiunea pentru vanzari!
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
-
Alexandru_101
- *

-
Alexandru_101
- *

-
Alexandru_101
- *

Va multumesc pt raspuns. Totusi am dubii. I-mi pare ca distanta dintre liniile albe in Ostmedaille este mai mare decat in bareta din piept.Bofana scrie:Ostmedaille.
Medalia campaniei de iarna 1941 - 1942.
Exista cumva mai multe tipuri de Ostmedaille? Au fost oare soldatii Romani decorati cu astfel de tip de medalii? Daca stiti unde as putea gasi on-line ceva informatie despre asta va rog sa-mi comunicati.
Cu multumiri!
Re: Identificare Barete si Uniforma - Rog Ajutor!!!
Tocmai ma pregateam sa intreb si eu daca Ostmedaille s-a acordat soldatilor romani ,cand am gasit acest topic.
Va rog daca aveti fotografii sau informatii cu militari romani decorati cu Ostmeadaille sa le prezentati aici.
Va multumesc.
Va rog daca aveti fotografii sau informatii cu militari romani decorati cu Ostmeadaille sa le prezentati aici.
Va multumesc.
Ostmedaille s-a acordat soldatilor si ofiterilor romani - voi posta cand am putin timp niste exemple.
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
-
Alexandru_101
- *

Medalia Ostmedaille sau „Winterschlacht im Osten 1941/42“, daca nu ma insel, s-a acordat soldatilor romani pentru luptele de la Cotul Donului (Batalia de la Stalingrad). Celor putini care au reusit sa se retraga, in special artileria. Soldatii romani decorati cu Ostmedaille nu erau publicati in Monitorul Oficial asa cum in cazul decoratiilor romanesti.Cacuci scrie:Tocmai ma pregateam sa intreb si eu daca Ostmedaille s-a acordat soldatilor romani ,cand am gasit acest topic.
Va multumesc.
-
General Matei

Sus - Barbatie si CredintaAlexandru_101 scrie: ↑20 Feb 2010, 08:29 Buna, la toata lumea!
Cu multumiri!
Jos Stanga - Cruciada impotriva Comunismului
Jos Dreapta - Ostmedaille German
Nihil sine Deo