Raritate ?

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
krazy

Raritate ?

Mesaj de krazy »

Va salut ! Sunt nou pe forum si as incepe cu o intrebare (bineinteles) : Denarul acesta de la Macrinus este rar prin starea lui de conservare sau ca "raspandire" ?
Va Multumesc
Fişiere ataşate
MacRev.jpg
MacRev.jpg (75.17 KiB) Vizualizat de 7379 ori
MacAv.jpg
MacAv.jpg (83.97 KiB) Vizualizat de 7379 ori
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Cred ca este RIC 76, n-as zice ca e comuna. Este si in stare destul de buna, valoarea lui cred ca se apropie de 100$ in strainatate. Eu personal aici pe la noi nu tin minte sa mai fi vazut acest tip de denar, de fapt in general denari de Macrinus nu am prea intalnit, am vazut mai mult piese coloniale.
valentinian

Mesaj de valentinian »

va intereseaza un schimb sau il aveti de vanzare? multumesc
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu este o piesa rara dar nici frecventa. Numarul de exemplare de pe wildwinds este destul de mare, deci as spune mai degraba "scarce" care se traduce ca "insuficienta". Macrinus era considerat in anii 70-80 rar dar in ultimii 10 ani a aparut puternic pe piata si astazi nu mai reprezinta un handicap in alcatuirea unei colectii. La noi este intr-adevar mai greu de gasit, dar la noi in general monedele romane bune sunt greu de gasit. La magazinele de afara (cele electronice) pretul este cum a spus Aldor, in jur de 100 USD pentru aceasta piesa. Imparati cu adevarat rari sunt Didius Iulianus, Otho, cativa dintre cei din "perioada celor 30 de imparati", Romulus Augustus, Regallianus (Dryantilla), si mai sunt cativa.
andastratan

Mesaj de andastratan »

o aveti la vanzare? :)
Scrie răspuns