Emisiuni BNR 2018
-
popoviciliza

Re: Emisiuni BNR 2018
Avem o jumătate de afirmaţie la programul medalistic al BNR:
Mircea cel Bătrân în numismatică și medalistică
31 ianuarie 2018
„[...] În anul 2011, Banca Naţională a României a pus în circulație o monedă din alamă, cu valoare nominală de 50 bani şi o monedă din aur, pentru colecţionare, cu valoare nominală de 200 lei, ambele dedicate aniversării a 625 de ani de la urcarea pe tron a domnitorului Mircea cel Bătrân.
În cadrul expoziției permanente a Muzeului Băncii Naţionale Române vizitatorii pot admira principalele tipuri de emisiuni monetare puse în circulație de Mircea cel Bătrân, domnitor al Țării Românești. În anul 2018 se împlinesc 600 de ani de la moartea sa.”
http://bnr.ro/Mircea-cel-Batran-in-numi ... 17212.aspx
Este probabil să avem o comemorativă 600 de ani de la moartea lui Mircea cel Bătrân, domnitor al Țării Românești.
Mircea cel Bătrân în numismatică și medalistică
31 ianuarie 2018
„[...] În anul 2011, Banca Naţională a României a pus în circulație o monedă din alamă, cu valoare nominală de 50 bani şi o monedă din aur, pentru colecţionare, cu valoare nominală de 200 lei, ambele dedicate aniversării a 625 de ani de la urcarea pe tron a domnitorului Mircea cel Bătrân.
În cadrul expoziției permanente a Muzeului Băncii Naţionale Române vizitatorii pot admira principalele tipuri de emisiuni monetare puse în circulație de Mircea cel Bătrân, domnitor al Țării Românești. În anul 2018 se împlinesc 600 de ani de la moartea sa.”
http://bnr.ro/Mircea-cel-Batran-in-numi ... 17212.aspx
Este probabil să avem o comemorativă 600 de ani de la moartea lui Mircea cel Bătrân, domnitor al Țării Românești.
Au aparut la ghiseele BNR fisicuri cu 10 bani 2018.
-
popoviciliza

Am dat vestea minunată din 19 ianuarie: http://transylvanian-numismatics.com/ph ... =15#p94682 cu poză martor.
Aştept şi celelalte (monede / bancnote) pe 2018 să fac un comentariu cu privire la momentul apariţiei...
Cu stimă,
Aştept şi celelalte (monede / bancnote) pe 2018 să fac un comentariu cu privire la momentul apariţiei...
Cu stimă,
-
popoviciliza

Ei bine, a apărut şi 50 de bani!
Pe un forum unde nu am acces, am înţeles că se menţionează că undeva în ţară ar fi şi 1 ban, dar nu apare nici o fotografie!
Din ce vad, coronitele au fost facute caricatural de mici, in niciun caz ca in varianta oficiala a stemei.
Sau poate asa vad eu in imagine, in realitate poate sunt mai bine realizate.
Sau poate asa vad eu in imagine, in realitate poate sunt mai bine realizate.
-
popoviciliza

Coroana este mai mică şi este descentrată...
Trebuia marita inaltimea scutului. Ca sa nu mai modifice scutul au ingramadit coroana in spatiul existent.
Improvizatie ieftina si grotesca.
Mai este oficiala o astfel de stema ?
Poate s-au gandit ca e ca stema din 1953 cand s-a adaugat steluta.
Improvizatie ieftina si grotesca.
Mai este oficiala o astfel de stema ?
Poate s-au gandit ca e ca stema din 1953 cand s-a adaugat steluta.
-
popoviciliza

Sunt perfect de acord că stema nu corespunde cu cea oficială.
DAR sunt foarte puţine monede româneşti care să aibă stema oficială respectată ad literam.
Când spun asta, nici măcar nu mă refer aici la versiunea alb/negru sau la versiunea color, în condiţiile în care moneda ar trebui să reproducă versiunea alb/negru, versiune care NU există pentru actuala stemă oficială a României.
DAR sunt foarte puţine monede româneşti care să aibă stema oficială respectată ad literam.
Când spun asta, nici măcar nu mă refer aici la versiunea alb/negru sau la versiunea color, în condiţiile în care moneda ar trebui să reproducă versiunea alb/negru, versiune care NU există pentru actuala stemă oficială a României.
Multumim popoviciliza!
Lucrurile se misca mai repede decat ne asteptam in privinta aparitiei monedelor de circulatie 2018!
sorin70 are dreptate!Trebuia inaltat scutul.Coroana ar fi trebuit sa fie accesoriul cel mai spectaculos al acvilei.
Eu astept totusi imagini mai bune ca sa ma pot exprima.Suntem totusi in pericol ca in loc de o acvila cu coroana sa ne trezim ca avem o acvila cu...şapcã!
Lucrurile se misca mai repede decat ne asteptam in privinta aparitiei monedelor de circulatie 2018!
sorin70 are dreptate!Trebuia inaltat scutul.Coroana ar fi trebuit sa fie accesoriul cel mai spectaculos al acvilei.
Eu astept totusi imagini mai bune ca sa ma pot exprima.Suntem totusi in pericol ca in loc de o acvila cu coroana sa ne trezim ca avem o acvila cu...şapcã!
Am gasit un 10 bani 2018 ( au inceput deja sa fie scapati pe jos ) ; ce pot sa zic este ca daca ar fi fost coroana mai inalta ar fi fost coada prea jos . Astept si " orori " de genul fara coroana sau coroana dublata .
Se poate si mai rau : acvila cu basca !Florian scrie: Suntem totusi in pericol ca in loc de o acvila cu coroana sa ne trezim ca avem o acvila cu...şapcã!
-
popoviciliza

Tare!sorin70 scrie:Se poate si mai rau : acvila cu basca !Florian scrie: Suntem totusi in pericol ca in loc de o acvila cu coroana sa ne trezim ca avem o acvila cu...şapcã!
Şapca este de stânga, basca este de dreapta şi ambele sunt purtate de omul de rând, românul care nu se uită ce este pe moneda din buzunar.
Exista si basca de stanga, aia cu un mot mic ( 1-2 cm) . Cei care au facut pe vremuri practica in productie stiu despre ce vorbesc.
- Fişiere ataşate
-
- basca.jpg (7.7 KiB) Vizualizat de 11382 ori