pai daca nu stiti ce am scris.....eu va rog sa cititi.3127 scrie:Buna ziua,
set luat azi de la BNR,
nu stiu de ce asteptati raspuns pe twitter cand puteti sa sunati direct la sucursala BNR din orasul vostru.
Emisiuni BNR 2018
Re: Emisiuni BNR 2018
NIHIL SINE DEO!!!
Spre stiinta colegului 3127, poate suna la oricare din cele 19 sucursale care au mai ramas, dar numai cele 6 sucursale regionale mai au si casierii de unde, teoretic cel putin, se pot obtine monede.
http://bnro.ro/Operatiuni-cu-publicul-p ... -5372.aspx
Nota :
Sucursalele Dolj si Constanta nu au casierii inca, programul fiind in curs de organizare.
http://bnro.ro/Operatiuni-cu-publicul-p ... -5372.aspx
Nota :
Sucursalele Dolj si Constanta nu au casierii inca, programul fiind in curs de organizare.
Ultima oară modificat 02 Apr 2018, 08:48 de către sorin70, modificat 1 dată în total.
-
popoviciliza

Trebuie să avem în vedere că dilărul poate merge la ghișeu cu oricâte cărți de identitate poate căra. În rest, nu comentez, că nu suntem numai colecționari pe forum și ar fi păcat să ne certăm între noi, cei puțini rămași.Gabi_nt scrie:Cei de la BNR au totusi CNP-ul fiecaruia care cumpara...si daca s-ar da maxim 2 bucati la fiecare ar ajunge pentru toata lumea!!!
Raman la parerea ca e cel putin ridicol sa triplezi pretul unei monede actuale BNR...
BNR-ul plateste si designerul si realizatorul in suma asta de 10 lei.
Ce face cel ce isi pune adaos de 200%?
Plateste alte taxe?
BNR-ul plateste si designerul si realizatorul in suma asta de 10 lei.
Ce face cel ce isi pune adaos de 200%?
Plateste alte taxe?
Banii cumpara obiecte. Cultura le transforma in lux.
pentru asta v-as ruga sa puneti un link spre postarea mentionata, altfel nu vad cum as putea sa o facsorinss scrie:pai daca nu stiti ce am scris.....eu va rog sa cititi.3127 scrie:Buna ziua,
set luat azi de la BNR,
nu stiu de ce asteptati raspuns pe twitter cand puteti sa sunati direct la sucursala BNR din orasul vostru.
La postarea lor de pe Twitter in care se regasesc imaginile monedelor comemorative. Ideea e ca daca nu ii presam cum si pe unde putem, nu rezolvam nimic.
NIHIL SINE DEO!!!
Cluj, Bucuresti, Iasi...
Acolo sunt "oamenii" cu traistutele pline de monezi BNR care vand pe ocazii.
Oare nu ar trebui sa plateasca CAS si CASS la ce profit fac?
P.S.: La BNR Timisoara nu-si face mutatie nici un dilar?
Acolo sunt "oamenii" cu traistutele pline de monezi BNR care vand pe ocazii.
Oare nu ar trebui sa plateasca CAS si CASS la ce profit fac?
P.S.: La BNR Timisoara nu-si face mutatie nici un dilar?
Banii cumpara obiecte. Cultura le transforma in lux.
Azi pe la amiaza am trecut pe la BNR Iasi sa achizitionez si eu doua monede.
Din pacate era SOLD OUT de ieri stocul de 50 bani.
Nici colectionarii din Iasi, nu au toti noroc, daca nu se duc din prima zi

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
-
popoviciliza

popoviciliza scrie:... deja sunt la vânzare, cu fotografii care arată că au fost cumpărate, nu în curs de cumpărare + comentarii încurajatoare gen „Nu mai sunt disponibile”.
Păi dacă citiți rar pe forum... postarea de sus a fost în primele ore ale dimineții. Dar aveți coleg de regiune care a trecut pe acolo și a luat tot, poate vă ajută el.Yu_L.Yan scrie:Azi pe la amiaza am trecut pe la BNR Iasi sa achizitionez si eu doua monede.
Total de acord cu dvs,eu m-am lasat de colectionarea acestor monede de cand au inceput sa se termine la pranz in aceeasi zi cand erau puse spre vanzare iar cei de la BNR mi-au spus ca sunt singurul care doresc doar o moneda din fiecare si ca ei nu au ce face si sunt obligati sa-i dea clientului oricate monede doreste atata timp cat le au in stoc.Totusi simpatica propunerea cu maxim 2 bucati la fiecare sa ajunga la toata lumea,fara vreo legatura cu situatia asta,dar imi aduce aminte de cozile la paine calda de pe vremea raposatului.Gabi_nt scrie:Din experienta altor editii de 50 bani comemorative ele oricum nu vor ajunge la sume peste 30-40 lei nici peste 4-5 ani...
Asa ca bine ar fi sa nu se cumpere de la bisnitari si sa ramana "baietii destepti"cu banii blocati!
Sunt batute 5000 de piese!!!
Cei de la BNR au totusi CNP-ul fiecaruia care cumpara...si daca s-ar da maxim 2 bucati la fiecare ar ajunge pentru toata lumea!!!
Alta metoda, mai radicala, ar fi sa se comande piesele de 50 bani si sa nu se mai ridice apoi coletul de la posta. Dupa 10-20 de plati tur-retur cred ca s-ar mai satura sa cumpere piesele care sunt facute pentru colectionari nu pentru speculanti ordinari.
-
popoviciliza

Comemorativele și jubiliarele sunt - în colecții - piesele cele mai volatile. Sper că nu regretați restricția pe care v-ați impus-o. Emoția de acum este legată de centenar și de anticiparea că BNR și MS vor emite numai monede legate de Marea Unire (etichetă prost lipită pe centenarele din acest an), dar cred că următoarele piese se vor găsi, iar - de la un moment dat - cele de acum nu se vor mai re-vinde la cote greu de înghițit.petan scrie: [...] eu m-am lasat de colectionarea acestor monede de cand au inceput sa se termine la pranz in aceeasi zi cand erau puse spre vanzare [...]
Cu stimă,
La BNR Cluj scot la vanzare 100 de monede pe zi. Au fost persoane care au dorit si li s-a spus sa revina a doua zi de dimineata pentru ca s-a terminat stocul pt ziua respectiva. Deci poate aveti noroc daca mergeti la prima oraYu_L.Yan scrie:Azi pe la amiaza am trecut pe la BNR Iasi sa achizitionez si eu doua monede.
-
popoviciliza

Am fost la un moment dat (decembrie 2016) la BNR Cluj și am rămas surprins să văd o filială atipică (din tunelul timpului).
Eu căutam fișicuri și bancnote 2016 (colecționez numai monede românești de circulație) și nu aveau nimic (am căzut pe jos când mi-au oferit bancnote și monede circulate). Dar aveau un fișic de 50 bani cu comemorativa 2016. Incredibil!
Eu căutam fișicuri și bancnote 2016 (colecționez numai monede românești de circulație) și nu aveau nimic (am căzut pe jos când mi-au oferit bancnote și monede circulate). Dar aveau un fișic de 50 bani cu comemorativa 2016. Incredibil!
Am impresia ca o initiativa frumoasa risca sa esueze.
Am salutat din tot sufletul emiterea in 2010 mondelor jubiliare CIRCULANTE de 50 de bani.
Din pacate unele din ele, cum este si cazul ultimei emise, nu mai sunt circulante ci se bat doar in varianta proof in tiraj de numai 5000 de exemplare.
In acest fel nu-si mai indeplinesc rolul de a circula si a promova in lume istoria si civilizatia romaneasca.
Ar trebui ca fiecare sa fie emisa in varianta de circulatie in tiraj de 1 milion de exemplare si,pentru cei mai exigenti, in varianta proof in 5000 de exemplare. In niciun caz NUMAI proof.
Nu cred ca 2, 3 sau 4 milioane de monede de 50 bani emise pe an ar afecta in mod sesizabil volumul masei monetare.
Am salutat din tot sufletul emiterea in 2010 mondelor jubiliare CIRCULANTE de 50 de bani.
Din pacate unele din ele, cum este si cazul ultimei emise, nu mai sunt circulante ci se bat doar in varianta proof in tiraj de numai 5000 de exemplare.
In acest fel nu-si mai indeplinesc rolul de a circula si a promova in lume istoria si civilizatia romaneasca.
Ar trebui ca fiecare sa fie emisa in varianta de circulatie in tiraj de 1 milion de exemplare si,pentru cei mai exigenti, in varianta proof in 5000 de exemplare. In niciun caz NUMAI proof.
Nu cred ca 2, 3 sau 4 milioane de monede de 50 bani emise pe an ar afecta in mod sesizabil volumul masei monetare.
Cred ca pentru 2018 va fi DOAR o moneda jubiliara de 1 milion de bucati:cea dedicata Marii Uniri de la 1 decembrie 1918...Celelalte de 50 de bani care vor aparea pentru 2018(cum e si cazul ultimei,Unirea Basarabiei cu Romania) isi vor pastra statutul:pentru colectionare.
Cea din 2017(10 ani de la aderarea la U.E)a avut 1 milion pentru circulatie si 1000 Proof....
https://it.ucoin.net/coin/romania-50-ba ... ?tid=71964
Cea din 2017(10 ani de la aderarea la U.E)a avut 1 milion pentru circulatie si 1000 Proof....
https://it.ucoin.net/coin/romania-50-ba ... ?tid=71964