Emisiuni BNR 2018
-
popoviciliza

Re: Emisiuni BNR 2018
Opinia mea? De abia așteaptă BNR să spună că trebuie mărite nominalele pentru că pentru inflație este de vină guvernul (parțial adevărat!) pentru a-și acoperi măgăria cu mărirea masei monetare M0 + prime în BNR (și asta e adevărat!).
Guvernul s-a cam prins (toți suntem sensibili să nu luăm leapșa!), așa că încă se joacă.
Guvernul s-a cam prins (toți suntem sensibili să nu luăm leapșa!), așa că încă se joacă.
popoviciliza,MULTUMESC pentru raspuns!Ati facut o analiza realista a situatiei!
Interesant.
Cand vad atatea argumente imi amintesc de un banc:
"Stiti care este diferenta intre Dumnezeu si un analist economic? "
Dumnezeu nu se crede analist economic...
Cand vad atatea argumente imi amintesc de un banc:
"Stiti care este diferenta intre Dumnezeu si un analist economic? "
Dumnezeu nu se crede analist economic...
Banii cumpara obiecte. Cultura le transforma in lux.
-
popoviciliza

... bine, ce să mai zic! Eu nu am dat buzna cu argumentele, am răspuns unor întrebări. Altfel, ca și dumneavoastră, am spus scurt ce îmi doresc, vedeți mai sus.
Ar fi mers o comemorativa de circulatie 2018 pentru Marea Unire , 12 grame argint si 0,12 g platina . Acestea sigur nu vor fi topite , daca ies frumoase ar fi de circulatie internationala . Mai marii fara idei nu au nici-o problema in a da la topit monede si bancnote chiar necirculate . Parerea mea e ca 5 bani 2006 a fost dat la topit fiindca majoritatea erau batute cu matrita dublata . Cand o sa am ceva ( cineva a zis ca-mi imprumuta un microscop digital , o chinezarie la vre-o 150 lei ) ca sa-i fac o poza monedei calcate in picioare pe care o am o sa o postez . Am gasit si 50 bani 2007 dar l-am dat fiindca atunci nu stiam ca este rar . Era circulat si nu avea nici-o urma de proof ca si cum ar fi facut parte din cele 1000 .
-
popoviciliza

Comemorativă de circulație (exprimare tâmpă a BNR pentru a acopri cumva emisiunile de 50b) înseamnă că poți să cumperi la tejghea cu moneda/bancnota respectivă. Cred că este clar deja că BNR a respins trecerea la etalonul cu metale prețioase (Anghel Rugină, BNR, argint), indiferent de ce se întâmplă (sau nu) pe internațional. Chiar și chestiunea cu circulația internațională este cam... (câtă vreme nu mai avem etalon metale prețioase pe internațional, iar nu putem vorbi de circulație).zerobani scrie:Ar fi mers o comemorativa de circulatie 2018 pentru Marea Unire , 12 grame argint si 0,12 g platina . Acestea sigur nu vor fi topite , daca ies frumoase ar fi de circulatie internationala .
Oi fi eu prea visator , dar daca este criticata conducerea BNR , atunci poate fi inlocuita , la fel si masurile gresite pe care le-au luat . Ma refeream la " circulatia " care se opreste in colectia strainilor , iar topite ar fi doar de anumiti bijutieri care au nevoie rapid de acel aliaj .
-
popoviciliza

În fine, am și eu (anunțul inițial este din februarie)! detaliul stemei noi ... și comparația între cele două steme...popoviciliza scrie:Iată şi prima bancnotă! 100 lei 2018 anuntat pe Allnumis[...]
As dori sa va intreb si eu cum vi se pare pretul Emisiunii numismatică dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România 1990 ron fara tva. Ca si valoare de colectionare merita intr-adevar, dar daca peste 10-20 de ani ai vrea sa vinzi? Va scade pretul, va creste? Multumesc.
@cristianu (Bine ati venit pe forum!
)
Va rog sa cititi cu atentie informatiile din topicul de mai jos!Cele mai multe dintre opinii au legatura cu intrebarile dumneavoastra.
viewtopic.php?f=3&t=11162
Va rog sa cititi cu atentie informatiile din topicul de mai jos!Cele mai multe dintre opinii au legatura cu intrebarile dumneavoastra.
viewtopic.php?f=3&t=11162
Va multumesc pentru lamuriri, din pacate e exact cum ma asteptam. As lua totusi pentru valoarea lor sentimentala, evenimentul fiind unul special, si anume centenarul tinerei noastre tari.
-
popoviciliza

330 de ani de la tipărirea Bibliei de la București
Monedă Aur
Valoare nominală: 100 lei
Metal: Aur 900/1000
Greutate: 6,452 grame
Dimensiune: diametru 21 mm
Margine: zimțată
Calitate: proof
Tiraj: 250
Monedă Aur
Valoare nominală: 100 lei
Metal: Aur 900/1000
Greutate: 6,452 grame
Dimensiune: diametru 21 mm
Margine: zimțată
Calitate: proof
Tiraj: 250
Ultima oară modificat 30 Mai 2018, 08:04 de către popoviciliza, modificat 1 dată în total.
Vad ca BNR a afisat logo-ul "Banca Nationala a Romaniei 138". 138 e o aniversare rotunda, nu ?
Mi s-ar fi parut mult mai natural ceva de genul "Fondata in 1880".
Ma intreb cand vor schimba imaginile monedelor si bancnotelor de la sectiunea "in circulatie" cu cele din emisiunea 2018.
Mi s-ar fi parut mult mai natural ceva de genul "Fondata in 1880".
Ma intreb cand vor schimba imaginile monedelor si bancnotelor de la sectiunea "in circulatie" cu cele din emisiunea 2018.
Asteapta si ei sa apara pe piata 1 ban 2018 si apoi le schimba pe toate,in bloc!sorin70 scrie:Ma intreb cand vor schimba imaginile monedelor si bancnotelor de la sectiunea "in circulatie" cu cele din emisiunea 2018.
Si,la urma urmei,anul monedelor de pe site e 2016! Nu e chiar rau. Sunt cat de cat....actualizati!