De vanzare moneda bizantina - Solidus de Iustinian I

Doriți să vindeți o piesă? Adăugați aici un anunț!

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
alexmohora
**
**

De vanzare moneda bizantina - Solidus de Iustinian I

Mesaj de alexmohora »

Salutare,

”Bănuţul” a fost identificat cu ajutorul membrilor acestui forum cărora le mulţumesc- are şi poze aici: http://transylvanian-numismatics.com/ph ... .php?t=793

Nu este al meu şi nici nu mă pricep la numismatică. Am căutat pe Internet şi am găsit preţuri începând de la 200$ şi până la 1500$ :shock: !

Am pus anunţul şi aici pentru a nu mai continua topic-ul precedent unde anunţurile de vânzare nu sunt potrivite.

Până acum oferta maximă pe care am primit-o este de 200$. Dacă sunt şi alţi doritori care oferă mai mult aştept mesaje.

Nu ştiu dacă regulamentul formului permite postarea lor în zona publică - dacă nu rog doritorii să trimită PM şi eu voi actualiza ultimul preţ. Dacă nu apare nimeni cu o ofertă mai bună şi în funcţie de decizia proprietarului se va vinde la 200$ :oops:
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Ok, dar pana cand va fi deschisa aceasta licitatie :?:
alexmohora
**
**

Mesaj de alexmohora »

Nu prea e licitaţie pentru că:
- deocamdată nu vrea să o dea pe 200$
- e posibil ca peste o săptămână să vrea - văzând că nu mai apar alte oferte
- e posibil să o dea şi mâine dacă primeşte o ofertă de 1000$ să zicem(deşi asta e deja SF)
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Eu cred ca respectivul inca mai spera ca o sa primeasca pe aceasta 'comoara' bani de o masina. Si nu e exclus ca peste un an s-o dea si sub 200$, numai sa-i dea cineva banii, ca am mai vazut cazuri.
Exodus

Mesaj de Exodus »

Aldor scrie:Eu cred ca respectivul inca mai spera ca o sa primeasca pe aceasta 'comoara' bani de o masina. Si nu e exclus ca peste un an s-o dea si sub 200$, numai sa-i dea cineva banii, ca am mai vazut cazuri.
daca respectivul are nevoie urgent de bani normal ca poate sa o vinda sub $200 dar nu am auzit niciodata de o moneda(mai ales de aur) ce scade din pret/valoare cu timpul :!:
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

daca respectivul are nevoie urgent de bani normal ca poate sa o vinda sub $200 dar nu am auzit niciodata de o moneda(mai ales de aur) ce scade din pret/valoare cu timpul
Kosonii..
Exodus

Mesaj de Exodus »

Aldor scrie:
daca respectivul are nevoie urgent de bani normal ca poate sa o vinda sub $200 dar nu am auzit niciodata de o moneda(mai ales de aur) ce scade din pret/valoare cu timpul
Kosonii..
Nu cunosc Kosonii........nu colectionez antice dar si daca sint din aur de ce sa scada :?: :?:
florin232

Mesaj de florin232 »

Kosonii pana acum cativa ani erau considerati mega raritati. Din cate stiu se vorbea de un tiraj de circa 200 de bucati. Cu alte cuvinte 20 lei 1868, avand acelasi tiraj era apa de ploaie pe langa o moneda veche de 2000 de ani. Din cine stie ce cauza (pt ca nu doar descoperirea altora a contribuit) aceste piese momentan se cam gasesc si pe ebay si prin mai toate licitatiile de afara. Inchipuiti-va cata teapa si-au luat cei care au dat cateva mii de dolari pe una acum sa zicem 10-15 ani, avand in vedere ca momentan un koson se invarte in jurul sumei de 6-700 de euro.
alexmohora
**
**

Mesaj de alexmohora »

Treaba cu monedele astea este că nu poate exista o evaluare obiectivă - adică nu se aplică regulile generale de stabilire a preţului pentru bunuri (cost, cerere/ofertă etc, raritate).

Este pur şi o evaluare subiectivă - adică dă fiecare cât crede că merită să cheltuiască pentru o pasiune.

PS: ultima ofertă primită este de 220$
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

Acel solidus Justinianus este o piesa 'comuna' ca aspect, tip si calitate, adica se poate cumpara usor o piesa asemanatoare via Internet, daca vrei si poti plati in jur de 300$ (plus/minus cateva zeci de $). Acesta este pretul stabilit pe piata internationala, adica pretul la care s-au oferit si s-au vandut frecvent astfel de piese. Totusi nu vad de ce s-ar plati la noi un pret 'international' pentru aceasta moneda (cea mai buna explicatie ar putea fi 'pentru ca se ofera' :) ).

E drept ca la noi exista inca 'mirajul' aurului, aparut si intretinut in deceniile dinainte de '89 cand era un metal rar pe piata si chiar si pentru verighete/bijuterii se obtinea greu. Daca posesorul monedei a ramas la mentalitatea de atunci, probabil e convins ca a dat lovitura. Daca se convinge de valoarea reala a monedei, atunci probabil ca va astepta un neavizat care sa plateasca mai mult :roll:
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
Maidanezu
**
**

Mesaj de Maidanezu »

Topicul este din feb 07...nu prea cred ca mai exista piesa :P
Scrie răspuns