Lamurire

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
krazy

Lamurire

Mesaj de krazy »

Moneda romana, stiu ca este de secol IV si presupun ca imparatul este Constantius II. Poate sa-mi confirme cineva?
Fişiere ataşate
M.jpg
M.jpg (80.79 KiB) Vizualizat de 8932 ori
dimo13

Mesaj de dimo13 »

intr-adevar e un follis de sec IV, din pacate nu se mai intelege nimic din inscriptie, nu aveti si fotografia reversului cumva?
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Reversul nu cred ca o sa ajute prea mult in identificarea imparatului. Dupa efigie seamana cu Constantius II, deci poate sa fie el.
krazy

Mesaj de krazy »

dimo13 scrie:intr-adevar e un follis de sec IV, din pacate nu se mai intelege nimic din inscriptie, nu aveti si fotografia reversului cumva?
Reversul e complet sters
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

Este sigur Constantius II, si probabil reversul era cu VOT XX MVLT XXX in coroana. Mai vedeti urme ale unei coroane circulare, aproape de periferia reversului?
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
krazy

Mesaj de krazy »

BogdanC scrie:Este sigur Constantius II, si probabil reversul era cu VOT XX MVLT XXX in coroana. Mai vedeti urme ale unei coroane circulare, aproape de periferia reversului?
Nu pot sa-mi dau seama, pe revers este foarte tocita si elementele apar abia schitate. N-as putea spune daca se vad urmele unei coroane circulare. Oricum va multumesc pentru confirmare.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Parerea mea e ca-i un Constantius Gallus. Vad ca nu are lauri sau diadema cu perle, capul e neimpodobit. Si atunci reversul este aproape sigur un FEL TEMP REPARATIO cu soldat sulitand un calaret.
Scrie răspuns