ducati aur
ducati aur
Buna ziua
Se poate sa-mi spuna cineva la cat ar fi evaluata o moneda de 4 ducati aur ( an 1915) si respectiv 1 ducat aur (an 1900) .
Inscriptia pe moneda de 1 ducat :
FRANC.IOS.I.D.G.AUSTRIAE IMPERATOR
HVNGAR.BOHEM.GAL LOD.ILL.REX A.A.1900
Pe moneda de 4 ducati :
HVNGAR.BOHEM.GAL (4) LOD.ILL.REX A.A.1915
Monedele ,din pacate, sunt gaurite cu un cui (au fost folosite ca medalioane sau in salbele conationalilor nostri) . In rest sunt pastrate foarte bine .
Multumesc
Se poate sa-mi spuna cineva la cat ar fi evaluata o moneda de 4 ducati aur ( an 1915) si respectiv 1 ducat aur (an 1900) .
Inscriptia pe moneda de 1 ducat :
HVNGAR.BOHEM.GAL LOD.ILL.REX A.A.1900
Pe moneda de 4 ducati :
HVNGAR.BOHEM.GAL (4) LOD.ILL.REX A.A.1915
Monedele ,din pacate, sunt gaurite cu un cui (au fost folosite ca medalioane sau in salbele conationalilor nostri) . In rest sunt pastrate foarte bine .
Multumesc
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
adib,
Informatii clare & complete despre cei 4 ducati ai tai gasesti la:
http://www.geocities.com/yodaiz/coins/19154.htm
Acolo zice ca au 0.4430 oz (adica uncii). Ia si pretul aurului de la
http://www.kitco.com/market/
care e in jur de 460 dolari pe uncie pentru o valoare a aurului continut de circa 204 dolari (la preturi de en-gross). Pentru cea de un ducat poti imparti la patru. Asta iti poate servi drept baza de negociere daca vei dori s-o vinzi.
Stefan
Informatii clare & complete despre cei 4 ducati ai tai gasesti la:
http://www.geocities.com/yodaiz/coins/19154.htm
Acolo zice ca au 0.4430 oz (adica uncii). Ia si pretul aurului de la
http://www.kitco.com/market/
care e in jur de 460 dolari pe uncie pentru o valoare a aurului continut de circa 204 dolari (la preturi de en-gross). Pentru cea de un ducat poti imparti la patru. Asta iti poate servi drept baza de negociere daca vei dori s-o vinzi.
Stefan
Salut!
Inca nu m-am lamurit in privinta ducatilor.
Nefiind un mare cunsocator in domeniu, as dori sa aflu daca au si valoare numismatica? Adika - posedand cateva astfel de monede - sa la vand numai ca materie prima sau sa incerc sa le gasec un alt "stapan"?
Va multumesc anticipat.
P.S. Am citit cele anterioare, dar sincer nu m-am lamurit.
Va multumesc.
Inca nu m-am lamurit in privinta ducatilor.
Nefiind un mare cunsocator in domeniu, as dori sa aflu daca au si valoare numismatica? Adika - posedand cateva astfel de monede - sa la vand numai ca materie prima sau sa incerc sa le gasec un alt "stapan"?
Va multumesc anticipat.
P.S. Am citit cele anterioare, dar sincer nu m-am lamurit.
Va multumesc.
........
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Re: ducati
Asta ziceam si eu. Daca a fost gaurita, si-a pierdut valoarea numismatica.draglion scrie:acuma am citit ca sunt gaurite...numai valoarea de aur au ...valoare numismatica nu
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Salut!
Eu ma referam la ducati in general. Pentru ca posed cateva astfel de monede in stare ft buna. Si nu ash vrea, dupa cum ziceati, sa ii dau la topit. As prefera sa le vand cuiva pasionat de astfel de obieste, mai ales ca se afla intr-o stare de exceptie. Sunt practic neatinse.
Daca e cineva interesat pot pune niste poze.
Acum ca fapt divers la ce pret ajunge unul? Este vorba despre ducati mici de 3,ceva grame. Stiu ca sunt si la 2 si ceva.
Multumesc!
Sarbatori fericite!
Eu ma referam la ducati in general. Pentru ca posed cateva astfel de monede in stare ft buna. Si nu ash vrea, dupa cum ziceati, sa ii dau la topit. As prefera sa le vand cuiva pasionat de astfel de obieste, mai ales ca se afla intr-o stare de exceptie. Sunt practic neatinse.
Daca e cineva interesat pot pune niste poze.
Acum ca fapt divers la ce pret ajunge unul? Este vorba despre ducati mici de 3,ceva grame. Stiu ca sunt si la 2 si ceva.
Multumesc!
Sarbatori fericite!
........