50 bani 2007
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Diferentele ar fi ca 2007 au relieful mai jos de noi (ca si cum ar fi tocite) decat 2005/6 iar zimtii pe muchie la unele sunt doar o tentativa (aproape lipsesc).Senzorul la automatele de cafea/ceai lucreaza pe baza de gramaj, dar totusi diferenta e infima, ar trebui sa le accepte.Practic accepta orice moneda cu gramajul la care este reglat aparatul.Incercati asa: introduceti mai intai 1 moneda de 50 bani si apoi 5 monede de 10 bani, cafeaua fiind 1 leu, banuiesc ca aveti automate de la ''Nescafe'' cel putin asa am eu la servici. 
http://www.usedvending.com/uploads/9931 ... cafe-1.jpg
http://www.usedvending.com/uploads/9931 ... cafe-1.jpg
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Inseamna ca este un control si la diametru .Aldor scrie:Nu-i Nescafe, e de la Elite.
Dar cat sa fie diferenta totusi la gramaj de nu le accepta? Ma gandesc ca trebuie sa fie totusi sub o zecime de gram..
Dupa cum am observat si eu zimtii fiind foarte "subtili" la unele piese 2007 inseamna ca diametrul blancului a fost ceva mai mic , aprox 1-2 zecimi.
Din acest motiv probabil ca senzorul de diametru le respinge.
http://web.mit.edu/2.972/www/reports/co ... tester.htm
Dupa cum spune nenea asta in articol, monedele sunt inspectate pentru denominare si validate doar cu un ansamblu de 2 solenoizi . Nu are nici o legatura directa cu gramajul si diametrul ci direct cu compozitia metalului continut si cantitatea lui.
Cand au lansat noul set de monetarie in 2005 , BNR a avut un amanunt interesant, relativ la compozitia monedelor "identic cu monedele eurocent" .
In final,ca si solutie, probabil moneda dumneavoastra a stat pe langa un magnet sau acoperita cu un strat incolor de izolator. Nu-mi dau seama daca romanii testeaza doar inductia unei astfel de monede sau si rezistivitatea sau capacitatea.
Dupa cum spune nenea asta in articol, monedele sunt inspectate pentru denominare si validate doar cu un ansamblu de 2 solenoizi . Nu are nici o legatura directa cu gramajul si diametrul ci direct cu compozitia metalului continut si cantitatea lui.
Cand au lansat noul set de monetarie in 2005 , BNR a avut un amanunt interesant, relativ la compozitia monedelor "identic cu monedele eurocent" .
In final,ca si solutie, probabil moneda dumneavoastra a stat pe langa un magnet sau acoperita cu un strat incolor de izolator. Nu-mi dau seama daca romanii testeaza doar inductia unei astfel de monede sau si rezistivitatea sau capacitatea.
Ultima oară modificat 17 Dec 2007, 12:50 de către amonra, modificat 1 dată în total.
Pecunia non olet.
- saankarite

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Nu e vorba de o singura moneda, ci de toate cele de 10 bani 2007. Cei de la firma care a montat automatul au confirmat acest lucru. Nu ne-au dat nicio explicatie de ce nu accepta respectivele monede.amonra scrie:http://web.mit.edu/2.972/www/reports/co ... tester.htm
1 ban = otel placat cu alama
5 bani = otel placat cu Cu
10 bani = otel placat cu Ni
50 bani = tombac (amalgam: Cu + Ni + Zn)
---
-Nu cred ca 10 bani 2007 e din alt metal fata de 2005/6.
-Automatul de la mine (servici) primeste orice an la 10 bani.
-Leul nou respecta doar diametrele in raport cu monedele euro echivalente la valoare nominala, nu obligat si metalul.Spre ex: 50 euro.centi e tombac la fel ca 50 bani, dar 1 euro.cent e placat cu Cu, 1 ban e cu alama.
5 bani = otel placat cu Cu
10 bani = otel placat cu Ni
50 bani = tombac (amalgam: Cu + Ni + Zn)
---
-Nu cred ca 10 bani 2007 e din alt metal fata de 2005/6.
-Automatul de la mine (servici) primeste orice an la 10 bani.
-Leul nou respecta doar diametrele in raport cu monedele euro echivalente la valoare nominala, nu obligat si metalul.Spre ex: 50 euro.centi e tombac la fel ca 50 bani, dar 1 euro.cent e placat cu Cu, 1 ban e cu alama.
"10 Bani noi = 1000 Lei vechi;
Compoziţie metalică rezistentă la uzură, de culoare albă;
Elemente de siguraţă: cantul monedei şi modul de realizare al acesteia;
Diametru 20,5 mm;
Aceeaşi compoziţie ca monedele euro. "
Citat de la BNR.ro / Cupiuri
Adevarul e ca nu spun cu ce monede euro sunt similare.
Compoziţie metalică rezistentă la uzură, de culoare albă;
Elemente de siguraţă: cantul monedei şi modul de realizare al acesteia;
Diametru 20,5 mm;
Aceeaşi compoziţie ca monedele euro. "
Citat de la BNR.ro / Cupiuri
Adevarul e ca nu spun cu ce monede euro sunt similare.
Pecunia non olet.
Concluzie
In concluzie: in afara de exemplarele din seturile de monetarie ati mai gasit 50 bani 2007? Exista in circulatie acum ca e 2008?
Deschidem un nou topic pt 2008? A aparut ceva?
Deschidem un nou topic pt 2008? A aparut ceva?
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi