Cum ne descurcam cu gradarea monedelor ( bancnotelor ) ?
-
Cristian Ciuplea

-
Cristian Ciuplea

Nu ma refeream neaparat la dansul , am dat doar acest exemplu care l-am avut in acest topic. Oricum este o greseala destul de grava pentru un profesionist. Dar oricine poate gresi .vlahul scrie:Domnul sarj_no1 nu vinde de loc gogosi.ovidiu^ scrie: ... pai asta e de unul care vinde gogosi ( si la propriu si la figurat).
Eu cred ca probabil detine o moneda proof si a incarcat o alta imagine, ori cum a spus un coleg, a copiat descrierea.
Il cunosc personal pe acest domn si niciodata nu a clasificat o moneda altfel decat starea ei reala.
-
Cristian Ciuplea

Cred ca dl Sarj_no. 1 trebuie sa fie totusi o personalitate in numismatica , dupa cite vad si inteleg printre rinduri.
Mi-am permis sa ma uit la ce mai ofera la vinzare si am constatat ca si acel 20 lei , alama, Mihai I, sau 100 lei 1932 Paris, tot cam ca acest proof sunt, adica pe la VF.
Ce coincidenta !
Mi-am permis sa ma uit la ce mai ofera la vinzare si am constatat ca si acel 20 lei , alama, Mihai I, sau 100 lei 1932 Paris, tot cam ca acest proof sunt, adica pe la VF.
Ce coincidenta !
sugestia mea e sa ne limitam la discutii despre monede, nu despre persoane, mai ales cand nu sunt de fata si nu pot raspunde. sunt sigur ca daca ati lua o piesa de la vanzatorul amintit si nu sunteti multumit o puteti returna fara probleme, cel putin mie asa mi-a lasat impresia de persoana serioasa.
sa revenim la monede
sa revenim la monede
Atunci este bine am elucidat acest lucru.ovidiu^ scrie: Nu ma refeream neaparat la dansul , am dat doar acest exemplu care l-am avut in acest topic. Oricum este o greseala destul de grava pentru un profesionist. Dar oricine poate gresi .
Nu va inteleg ironia... I-am luat apararea dansului avand in vedere ca am colaborat deseori si in conditii bune. Mentionez ca nu imi este un apropiat.Cristian Ciuplea scrie:Cred ca dl Sarj_no. 1 trebuie sa fie totusi o personalitate in numismatica , dupa cite vad si inteleg printre rinduri.
Ce coincidenta !
In alta ordine de idei, uitandu-ma si eu peste licitatiile lui, vad ca piesele au preturi conforme cu starea lor si nu cu proof-uri.
Subscriu. Sa renuntam la a discuta inutil, mai ales despre persoane care nu activeaza pe forum.claus scrie:sugestia mea e sa ne limitam la discutii despre monede, nu despre persoane, mai ales cand nu sunt de fata si nu pot raspunde. sunt sigur ca daca ati lua o piesa de la vanzatorul amintit si nu sunteti multumit o puteti returna fara probleme, cel putin mie asa mi-a lasat impresia de persoana serioasa.
sa revenim la monede
-
Cristian Ciuplea

Poza e mica ...
totusi 1 din coada parca e cazut de undeva langa celelalte cifre.
Parca si unghiul de la varful lui 1 e mai mare mare decat la cel din fata.
totusi 1 din coada parca e cazut de undeva langa celelalte cifre.
Parca si unghiul de la varful lui 1 e mai mare mare decat la cel din fata.
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
asa este, prima e un 2 lei 1900 transformat in 1901 (scrie si in denumirea pozei), iar a doua desi in titlul pozei scrie fals mie mi se pare acelasi lucru ca si poza 1, moneda autentica 2 lei 1900 transformata, doar ca in stare mai proasta iar "transformarea" din 0 in 1 facuta mai prost. a doua e un fals sau o moneda transformata?
-
Cristian Ciuplea

Poza de mai jos este editata din poza mare. Se cunoaste destul de binisor cum a trecut freza peste ea, dar si diferentele de culoare peste zona modificata.Cristian Ciuplea scrie:Ambele-s nascute 1900.
Cea de pe poza mica este mai " grosolan" realizata.
Ultimul zero nu a fost prelucrat in 1, se dadea complet jos.
- Fişiere ataşate
-
- 2_lei_1901__1900__187.jpg (89.99 KiB) Vizualizat de 12134 ori

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Nu am reusit sa inteleg cum se poare "reface" cifra pe o moneda , odata ce ea a fost frezata. Mai jos am postat o moneda (argint) care are o patina interesanta (si frumoasa dupa mine). Cum se ajunge la o patina asa de neagra la argint ? Moneda a stat intr-un sertar din anii '60 pana in prezent impreuna cu alte aproximativ 30 de monede , toate din argint. Dar este singura cu patina asa de neagra si uniforma pe toata suprafata monedei.
- Fişiere ataşate
-
- P1090111.JPG (91.46 KiB) Vizualizat de 12094 ori
-
- P1090104.JPG (95.09 KiB) Vizualizat de 12094 ori