rog identificare
rog identificare
buna ziua am o moneda sau o medalie (sau un fals)si nu stiu exact ce este ma puteti ajuta cumva.
- Fişiere ataşate
-
- 17 octombrie 2006 (3).jpg (96.39 KiB) Vizualizat de 9175 ori
-
- 17 octombrie 2006 (2).jpg (93.55 KiB) Vizualizat de 9177 ori
Ultima oară modificat 18 Oct 2006, 09:09 de către costym, modificat 1 dată în total.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
O grosime de 2mm nu ar fi deloc ceva iesit din comun la o moneda, in special la cele antice. Ba sunt unele si mai groase. Se intalnesc si la moderne moderne, eu am de ex. o piesa de 3 krajczar 1849 de la Baia Mare gros de 3mm la diametru de 33mm.
La fel niici diametrul de 40mm nu ar fi ceva iesit din comun la o moneda antica.
Dra anul 1050 nu are cum sa se identifice pe piesa. Anul in acest format a inceput sa apara pe monede numai pe la sfarsitul sec. XV. Acelea mai degraba vrea sa fie niste litere grecesti, cred, de ex. cifra care seamana cu 5 probabil vroia sa fie litera greceasca sigma.
La fel niici diametrul de 40mm nu ar fi ceva iesit din comun la o moneda antica.
Dra anul 1050 nu are cum sa se identifice pe piesa. Anul in acest format a inceput sa apara pe monede numai pe la sfarsitul sec. XV. Acelea mai degraba vrea sa fie niste litere grecesti, cred, de ex. cifra care seamana cu 5 probabil vroia sa fie litera greceasca sigma.
Desi grecestile nu-s obiectul meu de colectie, scriptul pare cam prea modern (literele lambda si sigma), diametrul de 40 mm nu este normal pentru o moneda antica - la aceste dimensiuni se bateau medalioanele provinciale romane - fiind mult prea mare, iar inscriptia - retrograda - este de asemenea neobisnuita. Desi nu pot spune cu certitudine ca-i o moneda fantezie, are totusi destule semne de intrebare. Cel mai bine ar fi s-o puneti pe forumancientcoins.com la forum sectiunea "Help". Cineva specializat pe grecesti antice va raspunde cu siguranta mult mai documentat.