Targ Negreni?

Aici vă puteți anunța colegii colecționari despre unde și când se va ține următorul târg numismatic sau va puteți spune părerea despre ultimul târg numismatic care a avut loc.

Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA

PRONUMISMATICA
Site Admin

Targ Negreni?

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Stie cineva daca este targ la Negreni in week-endul asta?
muresanhd

Re: Targ Negreni?

Mesaj de muresanhd »

Aldor scrie:Stie cineva daca este targ la Negreni in week-endul asta?
Nu trebuie sa fie in toamna ?
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

Târgul este toamna, cel putin asa a fost anul trecut.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Aaaa. desi am fost relativ bun la geografie, cred c-am chiulit de la ora in care se invata unde-i Negreniul...
PRONUMISMATICA
Site Admin

Undeva la jumatatea drumului intre Oradea si Cluj.. parca..
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Aldor scrie:Undeva la jumatatea drumului intre Oradea si Cluj.. parca..
De fapt is doua localitati Negreni, una in Cluj si alta in Salaj. Am neamuri mutate de curand in asta din Cluj. :D
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Asta imi aduce aminte de bancul cu negrul din Zair care se plimba cu trenul prin Ardeal: Da' al cui din Zair esti maica? :D
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Targul de vara de la Negreni se tine saptamana asta, vineri-sambata-duminica.
Din experienta proprie va pot spune ca e mult mai slab decat cel din octombrie.
Nu prea merita mers...
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Cacuci

targ Negreni

Mesaj de Cacuci »

Eu am fost in iunie la targ la Negreni. E Negreni-ul din jud Cluj. Pt cei care merg cu personalul dinspre cluj, prima statie dupa Ciucea e halta Negreni. Urmatoarea e LAcul Crisului. Targul e undeva la mijloc intre cele doua. Distanta nu e mare de mers pe jos. De regula trenul opreste si fix in targ. Sunt tot felul de antichitati. Multe ieftine, de la amatori. E un loc ideal de vanat chilipiruri. In domeniul numismatic e cam slab. Desi am vazut anul trecut acolo si un taler Sigismund Bathory (300 Euro).Daca solicitati pot pune si ceva poze de acolo. Targul e de doua ori pe an in iunie si in octombrie (cam in primul week-end, depiunde de la caz la caz). Acest targ are vechime de cateva sute de ani, insa lumea nu preaq stie de el. Mai mult cei din zona.
muresanhd

Re: targ Negreni

Mesaj de muresanhd »

Cacuci scrie:Eu am fost in iunie la targ la Negreni. E Negreni-ul din jud Cluj. Pt cei care merg cu personalul dinspre cluj, prima statie dupa Ciucea e halta Negreni. Urmatoarea e LAcul Crisului. Targul e undeva la mijloc intre cele doua. Distanta nu e mare de mers pe jos. De regula trenul opreste si fix in targ. Sunt tot felul de antichitati. Multe ieftine, de la amatori. E un loc ideal de vanat chilipiruri. In domeniul numismatic e cam slab. Desi am vazut anul trecut acolo si un taler Sigismund Bathory (300 Euro).Daca solicitati pot pune si ceva poze de acolo. Targul e de doua ori pe an in iunie si in octombrie (cam in primul week-end, depiunde de la caz la caz). Acest targ are vechime de cateva sute de ani, insa lumea nu preaq stie de el. Mai mult cei din zona.
Splendid, deja stiu cand merg in vizita la neamuri. :lol:
Napoleon Bonaparte.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Re: targ Negreni

Cacuci scrie:Eu am fost in iunie la targ la Negreni. E Negreni-ul din jud Cluj. Pt cei care merg cu personalul dinspre cluj, prima statie dupa Ciucea e halta Negreni. Urmatoarea e LAcul Crisului. Targul e undeva la mijloc intre cele doua. Distanta nu e mare de mers pe jos. De regula trenul opreste si fix in targ. Sunt tot felul de antichitati. Multe ieftine, de la amatori. E un loc ideal de vanat chilipiruri. In domeniul numismatic e cam slab. Desi am vazut anul trecut acolo si un taler Sigismund Bathory (300 Euro).Daca solicitati pot pune si ceva poze de acolo. Targul e de doua ori pe an in iunie si in octombrie (cam in primul week-end, depiunde de la caz la caz). Acest targ are vechime de cateva sute de ani, insa lumea nu preaq stie de el. Mai mult cei din zona.
Daca afli data exacta cand se tine urmatorul targ acolo, anunta-ne te rog si pe noi. :merci:
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Chiar nu stie nimeni cand e urmatorul targ la Negreni? :?
PRONUMISMATICA
Site Admin

Cacuci?
Cacuci

targul de la NEgreni, toamna 2007

Mesaj de Cacuci »

Targul de la NEgreni este in a doua saptamana din octombrie. Mai exact incepe in 8 (luni) si se incheie week-endul urmator. Luni vin vanzatorii ,isi organizeaza tarabele, pun corturile. Fluxul de oameni atinge apogeul vineri-sambata. Marfa buna de regula trece joia-vinerea, insa vanzatorii au anumite strategii ca nu scot pe tarabe toata marfa de la inceput. Se poate merge cu masina, pe E60. Negreniul e imeidat dupa Ciucea, cum se merge spre Oradea. Soseaua trece pe langa targ, se remarca zarva si agitatia. SAu cu trenul personal, de la cluj se fac cam 2 ore. Dupa ciucea se poate cobori in halta Negreni, sau la a 2-a , halta Lacul Crisului. Targul e undeva intre ele. Eu recomand halta Lacul Crisului, si apoi sa se vina pe jos inapoi pe langa linia de tren. E vorba de aprox 500 m-1km . Nu sunt toalete ecologice, lumea isi face trebruile in natura. Sunt probleme cu locurile de parcare. Localnicii fac bani din asa ceva. INsa in final se gaseste un loc pt fiecare. Pt alte detalii, astept intrebari.
Scrie răspuns