Targ Negreni?
Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Targ Negreni?
Stie cineva daca este targ la Negreni in week-endul asta?
Re: Targ Negreni?
Nu trebuie sa fie in toamna ?Aldor scrie:Stie cineva daca este targ la Negreni in week-endul asta?
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
Napoleon Bonaparte.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
Olimpia
...si arata cam asa:
[img=http://img142.imagevenue.com/loc585/th_80431_negreni_4_122_585lo.jpg]
[img=http://img142.imagevenue.com/loc585/th_80431_negreni_4_122_585lo.jpg]
De fapt is doua localitati Negreni, una in Cluj si alta in Salaj. Am neamuri mutate de curand in asta din Cluj.Aldor scrie:Undeva la jumatatea drumului intre Oradea si Cluj.. parca..
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
Napoleon Bonaparte.
Targul de vara de la Negreni se tine saptamana asta, vineri-sambata-duminica.
Din experienta proprie va pot spune ca e mult mai slab decat cel din octombrie.
Nu prea merita mers...
Din experienta proprie va pot spune ca e mult mai slab decat cel din octombrie.
Nu prea merita mers...
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
targ Negreni
Eu am fost in iunie la targ la Negreni. E Negreni-ul din jud Cluj. Pt cei care merg cu personalul dinspre cluj, prima statie dupa Ciucea e halta Negreni. Urmatoarea e LAcul Crisului. Targul e undeva la mijloc intre cele doua. Distanta nu e mare de mers pe jos. De regula trenul opreste si fix in targ. Sunt tot felul de antichitati. Multe ieftine, de la amatori. E un loc ideal de vanat chilipiruri. In domeniul numismatic e cam slab. Desi am vazut anul trecut acolo si un taler Sigismund Bathory (300 Euro).Daca solicitati pot pune si ceva poze de acolo. Targul e de doua ori pe an in iunie si in octombrie (cam in primul week-end, depiunde de la caz la caz). Acest targ are vechime de cateva sute de ani, insa lumea nu preaq stie de el. Mai mult cei din zona.
Re: targ Negreni
Splendid, deja stiu cand merg in vizita la neamuri.Cacuci scrie:Eu am fost in iunie la targ la Negreni. E Negreni-ul din jud Cluj. Pt cei care merg cu personalul dinspre cluj, prima statie dupa Ciucea e halta Negreni. Urmatoarea e LAcul Crisului. Targul e undeva la mijloc intre cele doua. Distanta nu e mare de mers pe jos. De regula trenul opreste si fix in targ. Sunt tot felul de antichitati. Multe ieftine, de la amatori. E un loc ideal de vanat chilipiruri. In domeniul numismatic e cam slab. Desi am vazut anul trecut acolo si un taler Sigismund Bathory (300 Euro).Daca solicitati pot pune si ceva poze de acolo. Targul e de doua ori pe an in iunie si in octombrie (cam in primul week-end, depiunde de la caz la caz). Acest targ are vechime de cateva sute de ani, insa lumea nu preaq stie de el. Mai mult cei din zona.
Napoleon Bonaparte.
Napoleon Bonaparte.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Re: targ Negreni
Daca afli data exacta cand se tine urmatorul targ acolo, anunta-ne te rog si pe noi.Cacuci scrie:Eu am fost in iunie la targ la Negreni. E Negreni-ul din jud Cluj. Pt cei care merg cu personalul dinspre cluj, prima statie dupa Ciucea e halta Negreni. Urmatoarea e LAcul Crisului. Targul e undeva la mijloc intre cele doua. Distanta nu e mare de mers pe jos. De regula trenul opreste si fix in targ. Sunt tot felul de antichitati. Multe ieftine, de la amatori. E un loc ideal de vanat chilipiruri. In domeniul numismatic e cam slab. Desi am vazut anul trecut acolo si un taler Sigismund Bathory (300 Euro).Daca solicitati pot pune si ceva poze de acolo. Targul e de doua ori pe an in iunie si in octombrie (cam in primul week-end, depiunde de la caz la caz). Acest targ are vechime de cateva sute de ani, insa lumea nu preaq stie de el. Mai mult cei din zona.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
targul de la NEgreni, toamna 2007
Targul de la NEgreni este in a doua saptamana din octombrie. Mai exact incepe in 8 (luni) si se incheie week-endul urmator. Luni vin vanzatorii ,isi organizeaza tarabele, pun corturile. Fluxul de oameni atinge apogeul vineri-sambata. Marfa buna de regula trece joia-vinerea, insa vanzatorii au anumite strategii ca nu scot pe tarabe toata marfa de la inceput. Se poate merge cu masina, pe E60. Negreniul e imeidat dupa Ciucea, cum se merge spre Oradea. Soseaua trece pe langa targ, se remarca zarva si agitatia. SAu cu trenul personal, de la cluj se fac cam 2 ore. Dupa ciucea se poate cobori in halta Negreni, sau la a 2-a , halta Lacul Crisului. Targul e undeva intre ele. Eu recomand halta Lacul Crisului, si apoi sa se vina pe jos inapoi pe langa linia de tren. E vorba de aprox 500 m-1km . Nu sunt toalete ecologice, lumea isi face trebruile in natura. Sunt probleme cu locurile de parcare. Localnicii fac bani din asa ceva. INsa in final se gaseste un loc pt fiecare. Pt alte detalii, astept intrebari.