150 de ani de industrie petroliera

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

sorin70

150 de ani de industrie petroliera

Mesaj de sorin70 »

ZAR

Mesaj de ZAR »

Primul lucru bun observat este ca a crescut tirajul la jubiliare (500 buc.).Personal nu colectionez acest gen de emisiuni dar probabil tirajul e tot mic fata de cerere.
dorelb

Mesaj de dorelb »

o fotografie, ceva? sau BNR crede ca nu trebuie s-o vedem inainte, pentru a nu fi cererea prea mare.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Cred ca in politica BNR poza si pretul sunt confidentiale (inca). :wink:
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

O moneda reusita as putea spune.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

vlahul scrie:O moneda reusita as putea spune.
Puteti sa ne spuneti pretul si eventual sa atasati o poza ?
:merci:
saankarite

Mesaj de saankarite »

O imagine descrie cel mai bine o moneda. Poti sa scrii pagini intregi despre detaliile de design, daca nu arati o imagine, jumatate din interes se pierde pe drum.. De asemenea, o alta caracteristica importanta a monedei jubiliare este pretul. NU cred ca se pot cumpara la valoarea nominala, ar fi prea frumos!
Domnii de la BNR nu prea au cunostiinte de marketing..
dorelb

Mesaj de dorelb »

pai la ce le trebuie marketing cind au de vindut doar 500 buc monede dintr-o emisiune (si asta in cazuri fericite)? prea putine monede mai ajung la vinzare, se dau ca piinea calda oricum cui trebuie si apoi apar pe ebay, okazii etc la preturi care te lasa fara grai.
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

ZAR scrie:Cred ca in politica BNR poza si pretul sunt confidentiale (inca). :wink:
Ma mir ca tirajul a fost facut public :lol: . Sunt subiectiv in privinta jubiliarelor si nu imi plac deloc, dar as vrea o poza. Vreau sa vad unde se claseaza in topul meu.
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
saankarite

Mesaj de saankarite »

Stiu ca s-a mai discutat, insa eu cred ca exista o mica grupare de "colectionari" care cumpara en-gros, poate chiar inainte de aparitia oficiala, direct de la sursa. Poate de asta se explica abundenta de pe ebay si lipsa lor de la sediile BNR din tara
:twisted: :twisted:
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

saankarite scrie:Stiu ca s-a mai discutat, insa eu cred ca exista o mica grupare de "colectionari" care cumpara en-gros, poate chiar inainte de aparitia oficiala, direct de la sursa. Poate de asta se explica abundenta de pe ebay si lipsa lor de la sediile BNR din tara
:twisted: :twisted:
Da, s-a mai discutat acest subiect dar cum se mai zice..First Come, First Served! :wink:
vladmario

Mesaj de vladmario »

Pentru toti cei interesati de imaginea monedei dedicate industriei petroliere romanesti pozele sint disponibile la adresa de mai jos:
http://www.geocities.com/romaniancoins/ ... etrol.html
Dupa mine e o piesa doar "curatica", fara elemente extraordinare de design insa. Multe omagiale romanesti sint mai frumoase si mai interesante - atit ca subiect cit si ca realizare grafica - decit aceasta moneda. Dar sint o gramada de omagiale mult mai lipsite de inspiratie!
Peste citeva zile sper sa capat niste imagini mai bune, luate cu un aparat foto digital si nu cu scanerul.
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

vladmario scrie:Pentru toti cei interesati de imaginea monedei dedicate industriei petroliere romanesti pozele sint disponibile la adresa de mai jos:
http://www.geocities.com/romaniancoins/ ... etrol.html
Dupa mine e o piesa doar "curatica", fara elemente extraordinare de design insa. Multe omagiale romanesti sint mai frumoase si mai interesante - atit ca subiect cit si ca realizare grafica - decit aceasta moneda. Dar sint o gramada de omagiale mult mai lipsite de inspiratie!
Peste citeva zile sper sa capat niste imagini mai bune, luate cu un aparat foto digital si nu cu scanerul.
Poate ce o face frumusica cel mult la ochii nostri este si faptul ca abia pui mina pe ea si cînd reusesti sa pui mina pe o ''raritate'' tot e frumusel :lol: :lol: :lol:
drmau

Ebay

Mesaj de drmau »

Cred ca tocmai am vazut-o pe eBay fr sau de...
Interesant - nu?
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
muresanhd

Re: Ebay

Mesaj de muresanhd »

drmau scrie:Cred ca tocmai am vazut-o pe eBay fr sau de...
Interesant - nu?
Asta e ?
LINK

In 03.09 a fost lansata si in 08.09 este pe ebay Germania. Interesant... Astia au contract cu TNT, Fedex sau DHL ca altfel n-ajungea asa repede. O trimit direct din monetarie, nu se mai omoara cu statul la coada.
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
Scrie răspuns