Medalie - replica dupa moneda antica
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Medalie - replica dupa moneda antica
Va rog sa ma ajutati cu unele informatii despre aceasta piesa. Cantareste 113 g si are 60 cm in diametru. Va multumesc anticipat.
- Fişiere ataşate
-
- Medalie bun.tif (84.57 KiB) Vizualizat de 11953 ori
Vad ca nu reusesc sa vizualizez poza. Probabil ca nu am reusit sa o incarc. Imi cer scuze. Pun linkul catre piesa originala antica duoa care e copiata medalia.
http://www.wildwinds.com/coins/sear5/s3235.html
http://www.wildwinds.com/coins/sear5/s3235.html
Eu nu stiu mai nimic despre medalii. De aceea as dori sa va intreb daca a existat vreo serie de astfel de emisiuni, replici dupa acest tip monetar (ca dupa alte piese de la Traian am vazut ca exista). Iar daca a existat, unde si cu ce scop au fost batute. Moneda de la Traian are bustul drapat, dar pe medalie par a aparea niste litere in ligatura, probabil VG - FN. Daca e asa, ar reprezenta un indiciu.
Initialele acelea nu sunt cumva ale gravorilor?Ma gindesc ca VG seamana cu initialele lui Vasile Gabor.Si daca nu ma insel au fost batute la monetarie acum cca 2 ani(de atunci am si eu 2 exemplareluc scrie: Moneda de la Traian are bustul drapat, dar pe medalie par a aparea niste litere in ligatura, probabil VG - FN. Daca e asa, ar reprezenta un indiciu.
Folosesc prilejul pentru a va intreba in legatura cu reversul respectivului sestert al lui Traian. Stiu informatia generala, cum ca ar fi reprezentarea simbolica a podului de la Drobeta, dar ca s-a folosit de fapt ca model un pod din Roma, peste Tibru. Cunoasteti mai multe amanunte? M-ar interesa....
@ dimo13 Este considerat neidentificat de unii, altii pun "Danube" cu semnul intrebarii. Ideea e ca in discutie s-a luat arhitectura cunoscuta si s-a tras concluzia ca nu este podul de la Drobeta pentru ca-i reprezentat un singur arc. Insa altii au spus ca nu putea fi reprezentat integral si ca a fost un singur arc pentru ilustrarea indirecta a podului. Au adus argumente ca prezenta castrului care la Tibru ar fi fost inutila, anul baterii (105) care coincide cu perioada podului de peste Dunare. Si eu cred ca-i cel de la Drobeta.
Multumesc, domnule berserkr...berserkr scrie:@ dimo13 Este considerat neidentificat de unii, altii pun "Danube" cu semnul intrebarii. Ideea e ca in discutie s-a luat arhitectura cunoscuta si s-a tras concluzia ca nu este podul de la Drobeta pentru ca-i reprezentat un singur arc. Insa altii au spus ca nu putea fi reprezentat integral si ca a fost un singur arc pentru ilustrarea indirecta a podului. Au adus argumente ca prezenta castrului care la Tibru ar fi fost inutila, anul baterii (105) care coincide cu perioada podului de peste Dunare. Si eu cred ca-i cel de la Drobeta.