Medalie - replica dupa moneda antica

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

luc

Medalie - replica dupa moneda antica

Mesaj de luc »

Va rog sa ma ajutati cu unele informatii despre aceasta piesa. Cantareste 113 g si are 60 cm in diametru. Va multumesc anticipat.
Fişiere ataşate
Medalie bun.tif
Medalie bun.tif (84.57 KiB) Vizualizat de 11973 ori
luc

Mesaj de luc »

Vad ca nu reusesc sa vizualizez poza. Probabil ca nu am reusit sa o incarc. Imi cer scuze. Pun linkul catre piesa originala antica duoa care e copiata medalia.
http://www.wildwinds.com/coins/sear5/s3235.html
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Despre piesa originala banuiesc c-ati citit la wildwinds. Despre medalie, numai daca exista o poza se poate spune ceva. Oricum nu-i antica, dupa dimensiuni.
luc

Mesaj de luc »

Acestea sunt imaginile
Fişiere ataşate
new-1.jpg
new-1.jpg (45.22 KiB) Vizualizat de 11948 ori
new-2.jpg
new-2.jpg (43.63 KiB) Vizualizat de 11948 ori
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Este o copie artizanala la dimensiuni mari. Cel mai probabil moderna. Vad ca-s la moda, si pe okazii este una a unei monede "dacice din Banat" (chiar mai mare decat asta) :)
luc

Mesaj de luc »

Eu nu stiu mai nimic despre medalii. De aceea as dori sa va intreb daca a existat vreo serie de astfel de emisiuni, replici dupa acest tip monetar (ca dupa alte piese de la Traian am vazut ca exista). Iar daca a existat, unde si cu ce scop au fost batute. Moneda de la Traian are bustul drapat, dar pe medalie par a aparea niste litere in ligatura, probabil VG - FN. Daca e asa, ar reprezenta un indiciu.
cristi_g

Mesaj de cristi_g »

luc scrie: Moneda de la Traian are bustul drapat, dar pe medalie par a aparea niste litere in ligatura, probabil VG - FN. Daca e asa, ar reprezenta un indiciu.
Initialele acelea nu sunt cumva ale gravorilor?Ma gindesc ca VG seamana cu initialele lui Vasile Gabor.Si daca nu ma insel au fost batute la monetarie acum cca 2 ani(de atunci am si eu 2 exemplare :D )
Cassius

Mesaj de Cassius »

Nu cred ca este o medalie, nu seamana cu una. Cel mai bine s-ar incadra la copie de dimensiuni mari a unei monede romane, destul de recenta as spune.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Si nu e batuta, e turnata si prelucrata.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Folosesc prilejul pentru a va intreba in legatura cu reversul respectivului sestert al lui Traian. Stiu informatia generala, cum ca ar fi reprezentarea simbolica a podului de la Drobeta, dar ca s-a folosit de fapt ca model un pod din Roma, peste Tibru. Cunoasteti mai multe amanunte? M-ar interesa....
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

@ dimo13 Este considerat neidentificat de unii, altii pun "Danube" cu semnul intrebarii. Ideea e ca in discutie s-a luat arhitectura cunoscuta si s-a tras concluzia ca nu este podul de la Drobeta pentru ca-i reprezentat un singur arc. Insa altii au spus ca nu putea fi reprezentat integral si ca a fost un singur arc pentru ilustrarea indirecta a podului. Au adus argumente ca prezenta castrului care la Tibru ar fi fost inutila, anul baterii (105) care coincide cu perioada podului de peste Dunare. Si eu cred ca-i cel de la Drobeta.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

berserkr scrie:@ dimo13 Este considerat neidentificat de unii, altii pun "Danube" cu semnul intrebarii. Ideea e ca in discutie s-a luat arhitectura cunoscuta si s-a tras concluzia ca nu este podul de la Drobeta pentru ca-i reprezentat un singur arc. Insa altii au spus ca nu putea fi reprezentat integral si ca a fost un singur arc pentru ilustrarea indirecta a podului. Au adus argumente ca prezenta castrului care la Tibru ar fi fost inutila, anul baterii (105) care coincide cu perioada podului de peste Dunare. Si eu cred ca-i cel de la Drobeta.
Multumesc, domnule berserkr... :)
luc

Mesaj de luc »

@criss17 - as dori sa intreb daca piesa despre care ati amintit era asemanatoare cu aceasta.
Scrie răspuns