Pret moneda Augustus

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
Mihai

Pret moneda Augustus

Mesaj de Mihai »

Buna ziua!

As dori sa-mi spuna cineva un pret pentru moneda de mai jos. Pozele sunt facute cam in graba, dar sper sa fie suficient de clare.
Multumesc.
Fişiere ataşate
IMG_3380.jpg
IMG_3380.jpg (43.66 KiB) Vizualizat de 7180 ori
IMG_3382.jpg
IMG_3382.jpg (40.19 KiB) Vizualizat de 7180 ori
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Pare o copie. Oricum una originala este pe undeva pe la 20-30 de euro in starea asta.
Mihai

Mesaj de Mihai »

Cum as putea fi sigur daca e o copie sau nu? Care ar fi "indiciile"?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu este chiar stiinta :D Mie asa mi se pare datorita culorii (care indica un metal impropriu acestor emisiuni) si datorita reliefului atipic baterii (literele si desenul au o forma prea rotunjita in grosime) . Acum, nici poza nu e grozava, asa ca nu pot sa afirm cert ca este copie/fals, doar ca asa mi se pare. Am mai vazut reproduceri in acest tip de metal, cu acest tip de patina sa-i spunem, despre care se spunea ca-s vandute prin Roma ca suveniruri. De fapt puteti sa va uitati pe wildwinds (unde-s asi din astia destul de multi) si face comparatie.
Mihai

Mesaj de Mihai »

Cinstit sa fiu, m-am uitat. Sunt postati cativa zeci de asemena asi, insa cel putin vreo 10 dintre ei pot fi considerati diferiti intre ei... sau cel putin asa mi s-a parut mie. Moneda am luat-o impreuna cu alte cateva - bizantine, romane - la care insa nu am apucat sa le mai fac poze, dar despre care pot spune cu siguranta ca sunt autentice.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Diferiti in ce sens? Ma refer la asii de tipul asta "restituiti". Acum, la romane desi exista monede considerate ca fiind din aceeasi emisiune, nu va asteptati sa gasiti standardizarea din vremurile moderne. Matritele erau gravate de mesteri manual si in functie de priceperea si gustul artistic, piesele pot sa difere destul de mult, chiar si cele ale aceleiasi emisiuni. Oricum tipul asta este batut de Tiberius.
Mihai

Mesaj de Mihai »

Da, la lipsa "standardizarii" ma refeream, normale binenteles pentru vremurile acelea.
Voi incerca deseara sa fac o alta fotografie, mai buna sper. Multumesc ,oricum, pentru parere si sfaturi.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Cu placere, oricand.
GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL

Mesaj de GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL »

Se poate cauta intr-un motor de cautare, gen Google si sa vedeti cam cum arata o moneda din aceea perioada. Ce inseamna S C PROVIDENT ? nu am mai vazut pe alta moneda din perioada imparatului Augustus ?
De vazut : www.forumancientcoins.com sau www.romancoins.info .
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Ca sa va citez "se poate cauta pe Google" :D
Scrie răspuns