Pret moneda Augustus
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Pret moneda Augustus
Buna ziua!
As dori sa-mi spuna cineva un pret pentru moneda de mai jos. Pozele sunt facute cam in graba, dar sper sa fie suficient de clare.
Multumesc.
As dori sa-mi spuna cineva un pret pentru moneda de mai jos. Pozele sunt facute cam in graba, dar sper sa fie suficient de clare.
Multumesc.
- Fişiere ataşate
-
- IMG_3380.jpg (43.66 KiB) Vizualizat de 7169 ori
-
- IMG_3382.jpg (40.19 KiB) Vizualizat de 7169 ori
Nu este chiar stiinta
Mie asa mi se pare datorita culorii (care indica un metal impropriu acestor emisiuni) si datorita reliefului atipic baterii (literele si desenul au o forma prea rotunjita in grosime) . Acum, nici poza nu e grozava, asa ca nu pot sa afirm cert ca este copie/fals, doar ca asa mi se pare. Am mai vazut reproduceri in acest tip de metal, cu acest tip de patina sa-i spunem, despre care se spunea ca-s vandute prin Roma ca suveniruri. De fapt puteti sa va uitati pe wildwinds (unde-s asi din astia destul de multi) si face comparatie.
Cinstit sa fiu, m-am uitat. Sunt postati cativa zeci de asemena asi, insa cel putin vreo 10 dintre ei pot fi considerati diferiti intre ei... sau cel putin asa mi s-a parut mie. Moneda am luat-o impreuna cu alte cateva - bizantine, romane - la care insa nu am apucat sa le mai fac poze, dar despre care pot spune cu siguranta ca sunt autentice.
Diferiti in ce sens? Ma refer la asii de tipul asta "restituiti". Acum, la romane desi exista monede considerate ca fiind din aceeasi emisiune, nu va asteptati sa gasiti standardizarea din vremurile moderne. Matritele erau gravate de mesteri manual si in functie de priceperea si gustul artistic, piesele pot sa difere destul de mult, chiar si cele ale aceleiasi emisiuni. Oricum tipul asta este batut de Tiberius.
- GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL

Se poate cauta intr-un motor de cautare, gen Google si sa vedeti cam cum arata o moneda din aceea perioada. Ce inseamna S C PROVIDENT ? nu am mai vazut pe alta moneda din perioada imparatului Augustus ?
De vazut : www.forumancientcoins.com sau www.romancoins.info .
De vazut : www.forumancientcoins.com sau www.romancoins.info .