krazy scrie:andrei scrie:am prins si vreo 2insi cu detector de metale. asta se intampla prin 99-2000.
Din curiozitate, cum au reactionat acei indivizi?
erau un italian si un roman (probabil "ghidul").. nu am apucat sa comunicam prea mult, eu eram acolo cu familia (la un gretar daca stiti chiar in parcarea de langa "casa paznicului cetatii" in fata portii estice). m-au intrebat daca am gasit aur sau daca asta caut si eu

si dupa ce le-am spus ca nu prea e voie cu asa ceva in situri arheologice romanul mi-a zis foarte raspicat ca au vorbit la politie in sat si ca nu e nicio problema. oricum au vazut ca noi ramanem prin zona (gretarul si berea de sambata dupa-amiaza) si nu au zabovit prea mult. sper ca nu au avut o zi prea buna in racaieli dupa aur dar cine stie de cate ori s-au mai intors sau de cate ori mai fusesera p-acolo in acelasi scop.
s-au intors pe drumul care trece prin spatele (estul) cetatii si au mers pe jos spre sat. probabil lasasera masina pe-acolo, eventual in parcarea politiei.
krazy scrie:un santier-scoala pentru studenti la fel ca cel de la Capidava (va recomand sa ajungeti si pe acolo). Din curiozitate, cum au reactionat acei indivizi?
am fost de cateva ori si la capidava. cred ca ultima data am ajuns acolo in vara lui `99. dunarea era deja sus la zidurile cetatii romano-bizantine aproape. in 97 in schimb am reusit chiar sa fac o baie in dunare, nivelul ei fiind mult mai mic, plaja accesibila si cel mai important apa calda

intr-adevar frumos si acolo doar ca, cetatea aflandu-se practic in sat de cateva ori s-a intamplat sa dam peste cate un somnoros torpilat la ziduri sau cautand sa-si faca nevoile. pitoresc in orice caz.