Articol - Vlad II Silver Marked 'Order of the Dragon'

Monede medievale care au circulat pe teritoriul României.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC

Tudor C

Mesaj de Tudor C »

bconst scrie:marcus aurelius: facetzi o confuzie grava intre INDEPENDENTZA si AUTONOMIE. Tzarile romane au fost INTOTDEAUNA AUTONOME, adica s-au condus dupa reguli proprii, chiar daca erau "adaptate" la imperativele otomane. Chiar si pe vremea fanariotzilor o autonomie, mai redusa desigur,a existat. E suficient de comparat cu situatzia bulgarilor, pashalac in care bisericile crestine trebuiau sa fie cu cca un metru cel putzin sub moschei ca inaltzime, moschei care la noi nu au existat niciodata - deosebire esentziala fatza de un pashalac, caci pana si la Buda au construit turcii o moschee in secolul XVI.
libris: nu ne-am batut de dragul batutului ci am raspuns atacurilor. Pentru prima oara in 1913 am atacat pe bulgari la cererea altor state din Balcani agresate de tzarul Ferdinand. Cu sarbii nu ne-am batut niciodata.
Se spune quid prodest. Si asa-zisa jertfa inutila a stramosilor nostri a "prodestat" de exemplu noua, care putem discuta azi intr-o tzara numita Romania.
Poate ar trebui ca istoricii nostri sa analizeze interesantul fenomen al "urii de sine", foarte bine pus in evidentza de istoricii evrei-isrealieni, care in fond nu arata decat frustrarea refuzatoare a realitatzii careia nu-i potzi face fatza.
Adica:
"Faceti o confuzie grava intre INDEPENDENTA si AUTONOMIE. Tarile romane au fost INTOTDEAUNA AUTONOME, adica s-au condus dupa reguli proprii, chiar daca erau "adaptate" la imperativele otomane. Chiar si pe vremea fanariotilor o autonomie, mai redusa desigur,a existat. E suficient de comparat cu situatia bulgarilor, pasalac in care bisericile crestine trebuiau sa fie cu cca un metru cel putin sub moschei ca inaltime, moschei care la noi nu au existat niciodata - deosebire esentiala fata de un pasalac, caci pana si la Buda au construit turcii o moschee in secolul XVI.
libris: nu ne-am batut de dragul batutului ci am raspuns atacurilor. Pentru prima oara in 1913 am atacat pe bulgari la cererea altor state din Balcani agresate de tarul Ferdinand. Cu sarbii nu ne-am batut niciodata.
Se spune quid prodest. Si asa-zisa jertfa inutila a stramosilor nostri a "prodestat" de exemplu noua, care putem discuta azi intr-o tara numita Romania.
Poate ar trebui ca istoricii nostri sa analizeze interesantul fenomen al "urii de sine", foarte bine pus in evidenta de istoricii evrei-isrealieni, care in fond nu arata decat frustrarea refuzatoare a realitatii careia nu-i poti face fata."

Fara suparare :twisted:
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

bconst - nu fac o confuzie intre autonomie si independenta , am facut doar o eroare in cauza de graba.
Tudor C - sunteti cumva ecoul d-lui bconst ? Sau din lipsa de alta parere copiati textele altora ? Poate data viitoare veti fi mai original si veniti cu ceva propriu.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

marcus aurelius scrie:Tudor C - sunteti cumva ecoul d-lui bconst ? Sau din lipsa de alta parere copiati textele altora ? Poate data viitoare veti fi mai original si veniti cu ceva propriu.
E vorba probabil de scrierea tip mirc cu sh, tz, etc. Dar hai sa nu deturnam topicul, sa ramanem pe subiect.
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Exact. S-a mai atras atentzia shi altora in legatura cu modul de scriere, asha ca nu vad de ce am face o exceptzie. Scuze pentru off topic.
Parerea mi-am exprimat-o mai sus, cititzi mai atent d-le marcus aurelius.
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

Misery of miseries for the coin collectors, it seems that there may be no coins at all issued by Vlad Dracula. Recently some new finds have been announced, but acceptance of the attribution is not yet general. There are also some coins attributed to Vladislav II and Besarab. They have clear legends but there are other possibilities for the attributions than to these two particular guys. The known total for Dracula, Vladislav II and Besarab, if indeed they are of those people, is less than 10 pieces.
Articolul privind moneda atribuita lui Vlad III Tepes este aproape terminat, va apare in urmatorul CN. Atunci vom vedea cat de generala e acceptarea atribuirii :roll: :D
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
Scrie răspuns