identificare medalie

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

andretty

Mesaj de andretty »

marinalex scrie:multumesc..parca dumneavoastra v-ati contrazis atunci pe tema "imbatranirii" :D
Eu am spus doar ce vedeam in poza.... :wink:
marinalex
**
**

Mesaj de marinalex »

mi se pare normal, eu doar mi-am adus aminte :wink:
deci o medalie insotita de brevet ar valora mai mult, iar pretul poate scade sau creste in functie de cui a fost acordata medalia, nu? valoarea unei medalii cu o panglica in stare foarte buna poate scadea mult fata de una de aceeasi natura, numai ca este insotita de un brevet?
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Da. Corect este decoratie, medaliile sunt de fapt altceva.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

marinalex scrie:citind am observat ca majoritatea colectionarilor de medalii cauta acele piese care au apartinut cuiva cunoscut, din cate am inteles. daca o medalie a apartinut cuiva cunoscut are numele inscriptionat pe ea?
Intr-adevar un colectionar prefera ca medalia/decoratia din colectia lui sa fi apartinut unei personalitati,dar asta nu inseamna ca alearga numai dupa asemenea piese! Orice piesa este importanta pt o colectie.
Pe medaliile oficiale si decoratiile romanesti nu se inscriptioneaza numele posesorului pe ele! Brevetele erau dovada ca o persoana este posesoarea medaliei/decoratiei respective !

Pe unele medalii franceze,in special cele civile,se grava numele posesorului.Nu stiu daca se mai practica si in ziua de azi.

Exista si unele medalii romanesti care au loc lasat special pt a se putea grava ceva pe ele, dar nu sunt medalii oficiale! De obicei sunt premii scolare sau medalii sportive.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

marinalex scrie:mi se pare normal, eu doar mi-am adus aminte :wink:
deci o medalie insotita de brevet ar valora mai mult, iar pretul poate scade sau creste in functie de cui a fost acordata medalia, nu? valoarea unei medalii cu o panglica in stare foarte buna poate scadea mult fata de una de aceeasi natura, numai ca este insotita de un brevet?

Mai exista un topic pe aceasta tema :wink: :

http://transylvanian-numismatics.com/ph ... php?t=2625
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

marinalex scrie:citind am observat ca majoritatea colectionarilor de medalii cauta acele piese care au apartinut cuiva cunoscut, din cate am inteles.
Nu neaparat. Unii colectioneaza medaliile ca atare, altii medalii impreuna cu brevetele aferente, altii doar brevetele. 8)
marinalex
**
**

Mesaj de marinalex »

bine, acum si dupa gustul si placerile fiecaruia. ma refeream ca un "tacam" complet, sa zic asa, atrage mai multi colectionari decat o decoratie simpla :wink:
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

marinalex scrie:bine, acum si dupa gustul si placerile fiecaruia. ma refeream ca un "tacam" complet, sa zic asa, atrage mai multi colectionari decat o decoratie simpla :wink:
Depinde de specificul colectiei. Daca cineva este interesat in primul rand de decoratie in sine, s-ar putea sa refuze o medalie insotita de brevet daca nu este intr-o stare prea buna.
marinalex
**
**

Mesaj de marinalex »

apropo, vroiam sa va intreb..se gasesc cumva cutii speciale pentru decoratii de acest gen? ma refer daca se gasesc de vanzare
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Medalia comemorativa a ww2 se decerneaza intr-un plic de hartie ceruita.

Imagine
banivechi

Mesaj de banivechi »

Aoleu! Nu ma pricep la medalii si daca cineva mi-ar fi aratat "restrike-ul" din poza, as fi zis ca-i falsa! Arata ca o facatura. Pardon: probabil ca o facatura ar arata mai bine... :evil:
marinalex
**
**

Mesaj de marinalex »

da problema este ca am plicul dar e intr-o stare foarte proasta...sa vad de unde as putea sa achizitionez acest plic..
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

La aceasta medalie nu poate fi vorba (inca !) de restrike deoarece este noua ! Decretul de instituire a fost publicat in Monitorul Oficial din 13 iulie 1994.
Dar aveti dreptate , arata jalnic ! Mai bine arata probele nefinisate...

Imagine
cristi 1978

Re: identificare medalie

Mesaj de cristi 1978 »

marinalex scrie:Salutari. Vroiam sa stiu daca aceasta medalie e o medalie comemorativa 1941-1945, sau ma insel? si de pamblica ce ziceti, e cea originala? mersi

Imagine

...cruce comemorativa decernata veteranilor din WW 2 prin anii 90, panglica este originala, cunosc cel putin 3 variante de panglica...
...nu e neaparat o piesa valoroasa... Am luat un la 5 lei... si nu cred ca am facut cine-stie-ce afacere...
Best regards from Cristi
General Matei

Re: identificare medalie

Mesaj de General Matei »

marinalex scrie: 22 Iul 2008, 23:08 Salutari. Vroiam sa stiu daca aceasta medalie e o medalie comemorativa 1941-1945, sau ma insel? si de pamblica ce ziceti, e cea originala? mersi

Imagine
Medalia Crucea Comemorativa a celui de-al doilea Razboi Mondial 1941-1945
Nihil sine Deo
Scrie răspuns