Eu am spus doar ce vedeam in poza....marinalex scrie:multumesc..parca dumneavoastra v-ati contrazis atunci pe tema "imbatranirii"
identificare medalie
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
mi se pare normal, eu doar mi-am adus aminte
deci o medalie insotita de brevet ar valora mai mult, iar pretul poate scade sau creste in functie de cui a fost acordata medalia, nu? valoarea unei medalii cu o panglica in stare foarte buna poate scadea mult fata de una de aceeasi natura, numai ca este insotita de un brevet?
deci o medalie insotita de brevet ar valora mai mult, iar pretul poate scade sau creste in functie de cui a fost acordata medalia, nu? valoarea unei medalii cu o panglica in stare foarte buna poate scadea mult fata de una de aceeasi natura, numai ca este insotita de un brevet?
- tripleseven

Intr-adevar un colectionar prefera ca medalia/decoratia din colectia lui sa fi apartinut unei personalitati,dar asta nu inseamna ca alearga numai dupa asemenea piese! Orice piesa este importanta pt o colectie.marinalex scrie:citind am observat ca majoritatea colectionarilor de medalii cauta acele piese care au apartinut cuiva cunoscut, din cate am inteles. daca o medalie a apartinut cuiva cunoscut are numele inscriptionat pe ea?
Pe medaliile oficiale si decoratiile romanesti nu se inscriptioneaza numele posesorului pe ele! Brevetele erau dovada ca o persoana este posesoarea medaliei/decoratiei respective !
Pe unele medalii franceze,in special cele civile,se grava numele posesorului.Nu stiu daca se mai practica si in ziua de azi.
Exista si unele medalii romanesti care au loc lasat special pt a se putea grava ceva pe ele, dar nu sunt medalii oficiale! De obicei sunt premii scolare sau medalii sportive.
- tripleseven

marinalex scrie:mi se pare normal, eu doar mi-am adus aminte![]()
Mai exista un topic pe aceasta tema
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... php?t=2625
Depinde de specificul colectiei. Daca cineva este interesat in primul rand de decoratie in sine, s-ar putea sa refuze o medalie insotita de brevet daca nu este intr-o stare prea buna.marinalex scrie:bine, acum si dupa gustul si placerile fiecaruia. ma refeream ca un "tacam" complet, sa zic asa, atrage mai multi colectionari decat o decoratie simpla
- tripleseven

- tripleseven

-
cristi 1978

Re: identificare medalie
marinalex scrie:Salutari. Vroiam sa stiu daca aceasta medalie e o medalie comemorativa 1941-1945, sau ma insel? si de pamblica ce ziceti, e cea originala? mersi
...cruce comemorativa decernata veteranilor din WW 2 prin anii 90, panglica este originala, cunosc cel putin 3 variante de panglica...
...nu e neaparat o piesa valoroasa... Am luat un la 5 lei... si nu cred ca am facut cine-stie-ce afacere...
Best regards from Cristi
-
General Matei

Re: identificare medalie
Medalia Crucea Comemorativa a celui de-al doilea Razboi Mondial 1941-1945
Nihil sine Deo