astept opinii....

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
ius1984

astept opinii....

Mesaj de ius1984 »

banivechi

Mesaj de banivechi »

L-am vazut si eu de vreo doua zile. XF
Dar cum il platesti daca nu ai Paypal? Riscul e sa te trezesti cu un feedback cu minus daca nu-i ajung banii in 3-4 zile.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Accepta si virament bancar, cec si cica si alte metode de plata la intelegere din cate am inteles cu franceza mea. Deci se poate rezolva, numai s-ar putea ca toate taxele pana la urma sa dubleze suma pe care o sa dati pe piesa.
adib

Mesaj de adib »

In cazul viramentului bancar problema cea mare este ca , in mometul efectuarii viramentului , nu se cunosc cu exactitate comisioanele (asta datorita bancilor corespondente).
Cand am intrebat la banca (Raiffeisen) cam care ar fi cuantumul lor mi s-a raspuns intre cca. 15 eur (comisionul minim, indiferent de suma) si cca.60 eur (!???) .Uluitor , nu?
Asta poate fi o alta cauza pentru care se poate primi un "negativ" .
PRONUMISMATICA
Site Admin

Da, mai e si asta. BCR-ul era singura acum nudemult care stiu ca nu taxa nimic pt comisioanele bancilor corespondente. Nu stiu cum faceau asta, si daca mai procedeaza la fel. Aveau un comision fix la transferuri de 19USD sau 19EUR, nu mai tin minte.
In orice caz la sume mai mici, nu merita, costa mult prea mult.
adib

Mesaj de adib »

Totusi exista vreo solutie pentru a deschide un cont Paypal din Romania ?
banivechi

Mesaj de banivechi »

Din cite stiu eu, nu inca. Asteapta sa intram in UE si apoi poate... Existase o modalitate de plata BidPay pina anul trecut dar i-au inghitit cei de la Paypal si s-a terminat. Se folosea Western Union, insa erau niste comisioane... tot in jurul a 20 euro/tranzactie...
PRONUMISMATICA
Site Admin

Paypal in urmatorii ani nu cred sa ajunga si pe la noi. La Western Union tarifele nu sunt chiar asa de mari, la sume mai mici, e mai ieftin decat un transfer bancar. Incepe parca de la 7EUR taxa pentru un transfer de pana in 50euro, apoi 9 euro pt a transfera intre 50-100 euro, si tot asa. Prespun ca tarifele difera totusi putin de la agentie la agentie.
adib

Mesaj de adib »

La Western Union taxa minima este de 14 USD (pentru plati pana la 100 USD) si apoi creste . Insa nu este acceptat totdeauna ca mijloc de plata .
BidPay este din nou activ.Alimentarea contuui se face de pe card (Mastercard sau Visa) , in USD .Nu sunt taxe platibile de cumparator .Vanzatorului i se retin cca.3% care-i suporta tot cumparatorul .
Contul l-am deschis insa inca nu l-am utilizat ptr.plati .Problema este ca inafara U.S. este putin acceptat
PRONUMISMATICA
Site Admin

In cazul cand trimiteti USD atunci o fi 14$ taxa minima, dar cand trimiteti euro, atunci la unele banci tariful minim este 7EUR. Bidpay nu prea e acceptat in in afara US ma gandesc pentru ca trimite niste cecuri care dureaza peste o luna pana sa le incaseze vanzatorul si mai trebuie platite si taxe la banca. Pentru Europa ar mai fi moneybokers.com care este usor de utilizat si rapid.
adib

Mesaj de adib »

Referitor la Paypal ma gandeam :
este posibil sa deschizi un cont cu o adresa dintr-o tara acceptata de sistem si apoi pentru alimentarea contului sa folosesti un card de la o banca romaneasca?
Ar functiona oare ? A incercat cineva aceasta metoda?
adib

Mesaj de adib »

Aldor scrie:la unele banci tariful minim este 7EUR.
Care sunt acele banci ?La BRD, Raiffeisen am intrebat deja
PRONUMISMATICA
Site Admin

intrebati si la bancpost de ex.
Sorin
**
**

Mesaj de Sorin »

la ING comisionul este de cca 25 euro
Incercati cu moneybookers functioneaza si petru Romania, comisioanele sunt neglijabile
PRONUMISMATICA
Site Admin

Moneybookers e foarte OK, atat timp cat il accepta vanzatorul :)

Am trecut pe la bancpost cu ceva treburi intamplator vineri si m-am uitat dupa tarife de W.U.
Intre 1-50EUR este 7EUR, intre 51-100 este 9 eur si tot asa. Cred ca acolo e cel mai ieftin.
Scrie răspuns