Insa va intreb, vor vedea monedele, ma vor intreba ce este cu ele. Le voi spune ca este o colectie ce provine din familie (mostenire) si, pe langa acest aspect, faptul ca sunt numismat.
Cat despre caracterul ilegal al acestui aspect (incercare a de a scoate acest bun afara din tara), le pot spune ca mie nici nu mi-a trecut prin cap ca ar reprezenta aceasta o problema din punct de vedere legal, ca habar nu am ca ar putea fi incadrata ca o infractiune.
Acum ma intreb...oare necunoasterea acestei problematici nu se pedepseste si ea?
Pana la urma ar fi culmea sa fiu luat drept infractor pentru simplul fapt ca doresc sa am o colectie de monede, chiar si in afara tarii.
Va dati seama ca nu mi-as dori sub nici o forma sa intru in belea din asa ceva. Ar fi culmea culmilor.
Pai daca este intr-adevar asa riscant, chiar si tentativa de a iesi cu ele, fara ca macar sa iti treaca prin cap ca ar fi ceva ce poate fi catalogat ca o infractiune pasibila de inchisoare ( ceea ce mi se pare absolut aberant), pana la urma las monedele aici...asta este...
Ne placut sa aflu lucrurile astea...chiar trist...tin foarte mult la colectie, si asta este doar inceputul...ceea ce am achzitionat in tara, mail mult ca sigur ca voi continua si in afara...