Monede UNC

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

VIKO

Monede UNC

Mesaj de VIKO »

Ca tot sunt interesat de achizitionarea unei piese UNC , la cat se mai vinde o moneda 5 lei 1906 UNC ca nu am mai vazut pe piata de mult timp?!
Observ cum destul de repede urca preturile pieselor necirculate in raport cu aceasi perioada a anului trecut. Nu e cam exagerat?! Ce parere aveti ?
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
consult

Mesaj de consult »

Scuzandu-ma ca nu va dau un raspuns la intrebari ci vin doar cu o curiozitate suplimentara, ma intreb: cine exagereaza - cei care cer preturi tot mai mari sau cei care platesc tot mai mult pentru piesele de calitate?
picard

Mesaj de picard »

Dupa parearea mea toti. :D
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
LM

Mesaj de LM »

[quote="consult"]Scuzandu-ma ca nu va dau un raspuns la intrebari ci vin doar cu o curiozitate suplimentara, ma intreb: cine exagereaza - cei care cer preturi tot mai mari sau cei care platesc tot mai mult pentru piesele de calitate?[/quote]

Sincer,sper sa nu jicnesc pe nimeni,parerea mea este ca cei care dau mult pe o anumita piesa(care poate nu valoreaza atat) nu se gandesc pe moment la bani si satisfactzia achizitionari respectivei piese anuleaza amagirea pretzului respectiv.Ca e bine sau nu,nu stiu,dar uneori am facut si eu asa!!!
VIKO

Mesaj de VIKO »

consult scrie:Scuzandu-ma ca nu va dau un raspuns la intrebari ci vin doar cu o curiozitate suplimentara, ma intreb: cine exagereaza - cei care cer preturi tot mai mari sau cei care platesc tot mai mult pentru piesele de calitate?
Aceasi parere cu a domnului picard. Motivele sunt diverse de ambele parti.
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
ZAR

Mesaj de ZAR »

VIKO scrie:
consult scrie:Scuzandu-ma ca nu va dau un raspuns la intrebari ci vin doar cu o curiozitate suplimentara, ma intreb: cine exagereaza - cei care cer preturi tot mai mari sau cei care platesc tot mai mult pentru piesele de calitate?
Aceasi parere cu a domnului picard. Motivele sunt diverse de ambele parti.
Subscriu. :wink:
florin232

Mesaj de florin232 »

Buna asta =)) Dar ca sa continui si eu in aceasi nota... Cum se stabileste "valoarea reala" a unei piese?
Asta ramane doar ca parere personala: cine vrea sa faca numismatica (piese de calitate) va trebui intotdeauna sa plateasca; pe cine intereseaza doar sa recicleze metale va avea costuri mult mult mai mici.
LM

Mesaj de LM »

Adika cei care nu au "pise de caliate" in colectzie inseamna ca,doar "recicleaza metale"....?Interesant punct de vedere...
bilutza

Mesaj de bilutza »

florin232 scrie:
Buna asta =)) Dar ca sa continui si eu in aceasi nota... Cum se stabileste "valoarea reala" a unei piese?
Asta ramane doar ca parere personala: cine vrea sa faca numismatica (piese de calitate) va trebui intotdeauna sa plateasca; pe cine intereseaza doar sa recicleze metale va avea costuri mult mult mai mici.
Chiar interesant punct de vedere :? Cred ca fiecare colectionar doreste sa aiba in colectia sa piese cat mai frumoase(xf, unc sau aunc), dar acest lucru nu este intdeauna posibil. Eu nu cred ca in colectia Dvs avieti numai piese "unc sau aunc". :wink:
" Daca nu ar fi datorii in sistemul nostru monetar, nu ar mai fi bani "
http://thezeitgeistmovement.com/
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Cred ca discutia aluneca in extreme. Este o cale lunga intre "proof" si VF, ambele reprezentand o alegere de calitate. Pentru cele rare F si chiar VG este de asemenea o optiune buna. Nu cred ca ar refuza nimeni un 20 lei 1868 in stare F. Deci fiecare pentru buzunarul lui. Numismatica este departe de a fi un hobby exclusivist, care sa impuna colectionarea strict a monedelor de calitate maxima sau apropiata de maxim. Treptele intermediare as zice chiar ca-s cele mai intalnite, majoritatea neavand munti de bani sau lipsa de prioritate la altceva (familia are prioritate oricand si cand mai ai si copii.... - cand traiesti din banii "babacai" si mai sunt si multi, poate ca nu faci mare caz de ei). Si eu am monede care nu-s de top dar nici metale. Si cred ca mai toti, si tinem la ele, pentru noi reprezinta ceva important, chiar fascinant.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
bilutza

Mesaj de bilutza »

berserkr scrie:Cred ca discutia aluneca in extreme. Este o cale lunga intre "proof" si VF, ambele reprezentand o alegere de calitate. Pentru cele rare F si chiar VG este de asemenea o optiune buna. Nu cred ca ar refuza nimeni un 20 lei 1868 in stare F. Deci fiecare pentru buzunarul lui. Numismatica este departe de a fi un hobby exclusivist, care sa impuna colectionarea strict a monedelor de calitate maxima sau apropiata de maxim. Treptele intermediare as zice chiar ca-s cele mai intalnite, majoritatea neavand munti de bani sau lipsa de prioritate la altceva (familia are prioritate oricand si cand mai ai si copii.... - cand traiesti din banii "babacai" si mai sunt si multi, poate ca nu faci mare caz de ei). Si eu am monede care nu-s de top dar nici metale. Si cred ca mai toti, si tinem la ele, pentru noi reprezinta ceva important, chiar fascinant.
Sunt total de acord cu Dvs. :wink:
Ultima oară modificat 30 Oct 2008, 15:32 de către bilutza, modificat 1 dată în total.
" Daca nu ar fi datorii in sistemul nostru monetar, nu ar mai fi bani "
http://thezeitgeistmovement.com/
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Subscriu si in plus intre numismatica si a aduna obiecte, fie ele si monede e o diferenta mare. ;)
LM

Mesaj de LM »

Fiecare moneda in parte reprezintă o carte deschisă a unei perioade,a unei ere,a unei civilizatii apuse si chiar mult mai mult de atat.E o imagine a ceea ce a fost ..candva,demult!!!Eu sunt convins ca orice numismat sau colectzionar de monede cunoaste acest lucru!!! :wink:
Cu stima!!!
carpatic
**
**

Mesaj de carpatic »

Cred ca multi fac ce fac eu - pe ariile de interes, cumpar monezi mai rare chiar si in stari mai proaste, ca sa imi "completez golul", iar cand gasesc un UNC la pret acceptabil o cumpar chiar daca mai am un exemplar VF deja. UNC-ul il pun in capsula sau cel putin in plic pvc (de-acela cu zip), VF-ul insa de multe ori ramane in clasor sau cutie (alaturi de "seria completa"). Diferentele de pret intre VF, XF si UNC sunt de multe ori mari, dar cred ca diferenta de calitate si raritate (cate piese dintr-un tiraj au ramas UNC ? procentul e infim) justifica diferenta.
sebii

Mesaj de sebii »

Am intalnit colectionari care nici nu erau interesati de monede "necirculate". Vroiau sa aiba monede care au circulat efectiv.
Scrie răspuns