Identificare moneda romana !!!
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Identificare moneda romana !!!
Rog identificare moneda.Orice parere este binevenita,mutumiri anticipate!
- Fişiere ataşate
-
- DSCF3239.jpg (47.99 KiB) Vizualizat de 6310 ori
-
- DSCF3240.jpg (48.97 KiB) Vizualizat de 6310 ori
- andi_codescu

E posibil sa ma insel, dar eu zic ca e cel mai probabil Constantius II:
Constantius II Æ 23mm. 348-350 AD. Pearl-diademed, draped, & cuirassed bust right / Emperor standing left on galley, holding phoenix on globe & labarum; Victory stears ship from stern; R Q in ex. LRBC 606.
http://www.wildwinds.com/coins/ric/cons ... II_107.jpg
Am incercat sa umblu putin la poza pentru ca nu se prea intelegea mare lucru din cele de mai sus:
Constantius II Æ 23mm. 348-350 AD. Pearl-diademed, draped, & cuirassed bust right / Emperor standing left on galley, holding phoenix on globe & labarum; Victory stears ship from stern; R Q in ex. LRBC 606.
http://www.wildwinds.com/coins/ric/cons ... II_107.jpg
Am incercat sa umblu putin la poza pentru ca nu se prea intelegea mare lucru din cele de mai sus:
- Fişiere ataşate
-
- moneda.JPG (37.45 KiB) Vizualizat de 6237 ori
- andi_codescu

Cu placere! Acum insa ar trebui sa mai asteptam si alte pareri pentru a ne convinge daca e ceea ce cred eu sau e vreun alt tip.LM scrie:Va multumesc foarte mult domnule andi_codescu,moneda se vede acum mult mai bine.Moneda are 17 mm si greutate nu pot fi sigur(nu am catar) sa fie undeva la 1 g si ceva,poate maxim 2g.
Ca tip e ce-a spus andi_codescu. In privinta monetariei insa, poza nu este suficient de clara (posibil nici moneda in sine). Deci poate fi emis in oricare dintre monetariile in care s-a emis acest tip. Posibil la o poza mai clara sa se vada si asta.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
- andi_codescu

La tipul acesta (si nu doar la el) exista diferente de stil intre monetarii, am constatat. Astfel, cineva cu foarte multa rabdare ar putea incerca sa compare monedele de acest tip batute in monetarii diferite pentru a vedea care se apropie ca stil de cea din imagine. S-ar putea totusi ca exercitiul sa nu dea roade pentru ca moneda e destul de deteriorata. Inclin sa cred ca prima moneda care nu ar trece testul similaritatii de stil ar fi cea pe care am dat-o ca exemplu.berserkr scrie:Ca tip e ce-a spus andi_codescu. In privinta monetariei insa, poza nu este suficient de clara (posibil nici moneda in sine). Deci poate fi emis in oricare dintre monetariile in care s-a emis acest tip. Posibil la o poza mai clara sa se vada si asta.